Трампу Нобелова награда за мир?

Јужнокорејски председник Мун Џае Ин изјавио је да америчком председнику Доналду Трампу треба доделити Нобелову награду за мир, због његових напора да оконча застоје у односима са Северном Корејом у вези са нуклеарним програмом те земље.

Свијет 30.04.2018 | 12:41
Трампу Нобелова награда за мир?
"Председник Трамп би требало да добије Нобелову награду за мир. Само је мир оно што нам треба", рекао је Мун на састанку свог кабинета, изјавио је неименовани званичник из Плаве куће, преноси Ројтерс.

Трамп се припрема за његов самит са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном крајем маја или почетком јуна.

Тај састанак је био главна тема приватног разговора који су у шетњи водили Мун и Ким током њиховог састанка прошле недеље у граничном селу Панмунџам.

Мунова канцеларија је у недељу саопштила да је Ким рекао Муну да ће у мају затворити полигон за тестирање нуклеарног оружја на очиглед целог света.

Мун је у јануару рекао да Трамп "заслужује велику похвалу за довођење до преговора између две Кореје" и да би то "могао да буде резултат санкција и притисака које су САД предводиле".

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Карадоз

30.04.2018 10:53

Након тога би постојање Нобелове награде изгубило сваки смисао, ако га уопсе висе и има.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

30.04.2018 11:05

Одавно је Нобелова награда изгубила смисао. Још од 2008. године / чини ми се / када ју је добио Барак Обама, а објашњење је било да ју је добио за "будућа дјела"?! Тако да и ово са Трампом ништа није чудно. Даће му ту награду, а он је САД извукао из Споразума о заштити животне средине / глобално загријавање/.

Name

Дрога

30.04.2018 11:25

Трамп га је дрогирао

Name

Ин

30.04.2018 13:36

Каква је иво сала . Производјаци свих ратова у свијету су Америла и Енглеска нобелова награда за мир те двије земље треба заобици у сироком луку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комшо.

30.04.2018 14:34

То је циркус.