Некад незамисливо, баш зато је Јунајтед велики!

Сер Алекс, Мурињо и Венгер - Театар снова се поклонио Професору! Класа, нема шта! Ривали, легенде и пријатељи! Читав "Олд Трафорд" је поздравио човека који им је ривал од 1996. године. То довољно говори колико поштовање има.

Фудбал 30.04.2018 | 13:15
Некад незамисливо, баш зато је Јунајтед велики!
У оним првим годинама тешко да је било већих ривала. Дуго, баш дуго Манчестер јунајтед и Арсенал били су ти који су одлучивали о томе коме иде шампионска титула у Премијер лиги. Било је ту и жестоких расправа, честих провокација, али како је то лепо рекао Жозе Мурињо на конференцији за новинаре уочи меча - највећи ривали у ствари су ти највећи пријатељи, јер те терају да будеш бољи. А ако је већ тако, мало је људи који су изазивали Манчестер јунајтед колико Арсен Венгер.

И зато, џентлменски поздрав Олд Трафорда љутом ривалу. Венгер после 22 године иде из Арсенала, а рупу која ће остати осећају и на Театру снова. Аплауз се проломио целим стадионом - 70.000 душа је испратило Венгера.

На терену поклон и од оних који су га толико често доводили до лудила. Сер Алекс Фергусон и Жозе Мурињо. Нико није имао толико дара да га избаци из такта. Фудбалским жаргоном - у жару борбе. Све са циљем да му помере фокус са терена. Углавом су успевали, али свестан је и Венгер да је све било са циљем да се савлада противник.

Венгер је прихватио поклон. А не тако давно је за сер Алекса рекао: “Никад више нећемо да поменемо име тог човека”.

Данас - само љубав.

И то се десило - аплаузи за Арсена Венгера на "Олд Трафорду"!

На стадиону клуба који му је био ривал од 1996. године када је стигао у Арсенал и који напушта на крају ове сезоне, пригодан поклон уручили су му легендарни Сер Алекс Фергусон - који је такође дуго водио "црвене ђаволе" - односно Жозе Мурињо актуелни менаџер Јунајтеда.

Били су ривали током година, било је ту чарки, вређања, чак и гурања, али то не значи да између њих не постоји узајамног поштовања, што је показано и данас.

Венгер је три пута освајао титулу првака Енглеске, као и Жозе Мурињо, док је Сер Алекс Фергусон то чинио чак 13 пута...

Венгер и Фергусон су један против другог "играли" чак 49 пута и успешнији је Шкот (23-10-16), док и Мурињо има бољи скор против легендарног Француза (9-7-2).

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар