Химки пита Евролигу: Хоћете ли нам објаснити?

"Зашто је прекинута наша последња акција против ЦСКА? Ко доноси победе - судије или играчи?"

Кошарка 02.05.2018 | 10:30
Химки пита Евролигу: Хоћете ли нам објаснити?
Судијска тројка Саша Пукл (Словенија), Борис Рижик (Украјина) и Бењамин Хименез (Шпанија) била је у петак у главној улози током финиша утакмице Химки - ЦСКА.

Домаћин је у последњим секундама кренуо по победу, Чарлс Џенкинс је прихватио лопту и затрчао се на полагање које би донело "мајсторицу", али га је звук пиштаљке прекинуо када се затрчао на двокорак.

Испрва никоме није било јасно због чега је та акција прекинута, а прво објашњење је стигло брзо и протумачено је као касно отказана измена тренера домаћих, Јоргоса Барцокаса.

Међутим, у Подмосковљу се и даље не мире са таквим епилогом и траже званично образложење због чега су арбитри са очигледним закашњењем прекинули акцију, која би домаћину донела тријумф и пети меч за пласман на Фајнал-фор у Београду.

Генерални менаџер Химкија Павел Астахов рекао је да из седишта Евролиге стигло обавештење да је клуб кажњен због убацивања предмета на терен и вређања арбитара, али и гласно затражио одговор на питање "Шта се догодило?".

"И даље нисмо добили Евролигин одговор на нашу жалбу. Схватамо да се коначни резултат утакмице неће мењати, али играчи, тренери, менаџмент и најважније - навијачи и сви љубитељи кошарке волели би да знају мишљење Евролиге о тој последњој епизоди", рекао је Рус.

"Шта је било у питању? Некоординисана акција записничког стола и судијске тројке? Грешка арбитара? Грешка записничког стола? Може ли судија да прекине ток меча док је лопта у игри? Према ком основу није признат нас последњи кош - постигнут у складу са правилима? Примили смо хиљаде порука са сличним питањима и то не само из Русије, већ из читаве Европе. После свега, ова ситуација може да се понови на апсолутно свим нивоима такмичења и веома је важно да добијемо компетентну и професионалну процену Евролигиних специјалиста, да бисмо схватили како да се понашамо у сличним ситуацијама у будућности", додао је он.

"На крају крајева, ко је најважнији на кошаркашком терену и ко доноси победе - играчи или судије?", питају се у Химкију.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар