Црнадак: Суђење да буде поштено

Потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак изразио је наду да ће суђење некадашњем команданту Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифу Дудаковићу и осталим оптуженим за ратне зличине над српским цивилима и војницима у Крајини бити поштено и без притисака на свједоке како би се коначно сазнала истина о овим злочинима.

Босна и Херцеговина 29.04.2018 | 14:36
Црнадак: Суђење да буде поштено
"Важно је да сваки злочин добије `име и презиме` и да овај процес иде даље, те да не стаје док не буде завршен", рекао је Црнадак на конеференцији за новинаре у Бањалуци.

Црнадак је навео да су он као министар иностарних послова БиХ и Младен Иванић као српски члан Предсједништва БиХ допринијели да Република Српска има озбиљну и стабилну позицију у међународним политичким круговима.

"Ми смо афирмисали дејтонску улогу Српске и њен значај и зато нас нападају СНСД и Милорад Додик, јер они сматрају да је боље да се нешто добро не деси за Републику Српску, ако ће од тога користи имати ПДП и Савез за промјене", навео је Црнадак.

Он је рекао да се прави посао у корист Републике Српске обавља у УН, у Вашингтону, Кини и Бриселу, гдје се објашњава шта је Република Српска, шта су њене надлежности и да се без Српске не могу постизати рјешења у БиХ.

"Поносни смо на Републику Српску и сарадњу са свима у БиХ, али на темељу поштовања Српске", нагласио је Црнадак.

Он је рекао да након јучерашње конференције за новинаре лидера СНСД-а Милоарада Додика и посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Милице Марковић "неће до избора коментарисати причу о Савезу за промјене и издајницима".

"Нека Додик објави један цитат гдје сам лоше говорио о Републици Српској. Та конференција Додика и Марковећеве најбоље говори и о њима и томе што раде", каже Црнадак.

Када је ријеч о подјели средстава од акциза, Црнадак је рекао да је то "намет који плаћају грађани", те изразио бојазан да та средства неће бити трошена у потпуности за путеве, већ и једним дијелом за буџетску потрошњу.



БН телевизија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ре ,

29.04.2018 12:55

Марковицева ,мора да говори како јој 'Додик нареди ;уколико зели да јој се плати ,бања вруцица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генијално

29.04.2018 14:17

Јос једна изјава по систему Марко Павиц.Казес а ниста не казес.Па добро Игоре ко це да притисце.

Name

Остоја

29.04.2018 13:52

Бојим се да це бити као и са Орицем. Неко са српске стране це за паре упласити/купити сведоке а онда це бити ослободјен. Судјење да буде у Бањалуци! Казна да се изврси у Фоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Остоја

29.04.2018 14:17

Име ти говори све Осто ја заосто си бас . У којем вјеку зивис . Направит цемо ти запис или сихир како хоцес или набацак ходат цес наопако. Вец су демони послани да те скину голог.

Name

Е краљу

29.04.2018 15:31

Како судјење наредио Додик И изетбеговиц одмах да се пусти на слободу.

ОДГОВОРИТЕ