Човић: Нека бахати и пијани анализирају! Брига ме!

Алимпијевић остаје! Председник Црвене звезде Небојша Човић рекао је да је пораз у финалу АБА лиге плод "подземних радњи" и објаснио зашто верује у тренера Душана Алимпијевића.

Кошарка 30.04.2018 | 23:09
Човић: Нека бахати и пијани анализирају! Брига ме!
Човић каже да је почетак новог петогодишњег циклуса Звезде тежак. Као неко ко води клуб, каже, може да буде задовољан, али као навијач не.

Звезда је после пет година остала без Евролиге поразом у финалу АБА лиге од Будућности.

"Ја сам прошле године у јулу рекао да ми улазимо у нови циклус, тај нови циклус траје четири, пет година. Спорт је такав, ко може брже, може да проба, само нека онда да гаранције. Јако тешка сезона. Почетак изузетно тешке сезоне и циклуса, 11 нових играча, комплетан нови стручни штаб. Притом, евидентни су и финансијски проблеми и несташица. Направили бисмо и бољи тим", рекао је Човић за Б92. 

По његовим речима, лакше је кад се бирају играчи са уговорима од пола милиона до милион евра и више од тога, јер је могућност за грешку мања. 

"Али када идете са 'средњом класом' у смислу финансија онда можете да направите и одређене грешке. Када вратим филм уназад и видим од чега смо кренули и какве смо проблеме имали... Тада је био дуг негде око два и по милиона евра – потенцијални датуми, долазак финансијске комисије Евролиге, контрола, комплетно пословање клуба од 2012. наовамо, када све то саберем могу да подвучем црту и кажем да сам задовољан",каже Човић и додаје да се ствари мењају из навијачког угла гледања. 

"Е сада, као обичан навијач када бих размишљао, са обичним емоцијама, без познавања проблематике и одређених ствари које су живот клуба могао бих да вртим главом и да сам незадовољан", каже председник Црвене звезде.

Пред ову сезону, клуб је имао БАТ због Израелца Гала Мекела, а навијачи су очекивали тим за Ф4 јер је домаћин завршнице Евролиге бити Београд. Упркос томе, у клубу јасно поручили да је циљ освајање АБА лиге, а сада кажу да ће циљ за наредну сезону одредити када се заврши актуелна. 

"Не, док не завршимо ову сезону 30. јуна нећемо разговарати о следећој сезони. Онда ћемо направити анализу у оквиру клуба и клупских органа. Кад завршимо то и прођемо наше органе онда ћемо изаћи јавно. Звезда није излазила са причом - имамо тим, боримо се за опстанак. То су мало провинцијалске варијанте. Ми кад кажемо наш циљ, само кажемо 'то је наш циљ'", напомиње Човић. 

АБА лига није освојена, а први човек црвено-белих напомиње и у тој ситуацији има олакшавајућих околности. 

"Ок, нисмо освојили АБА лигу ове године, по мом мишљењу олакшавајућа је околност што је ту било само тридесетак до четрдесет одсто спорта, а све остало шездесет до седамдесет посто су биле подземне радње које немају везе са спортом. И ту смо лекцију научили, идемо даље. Мислим конкретно на финале и на то шта је менаџмент финалисте целе сезоне радио и чиме се бавио правећи неке непринципијелне радње, али о томе ћемо у јулу", каже председник Звезде. 

Након пораза у финалу АБА лиге, а онда и од чачанског Борца у Суперлиги, тренер Душан Алимпијевић је поднео оставку коју је клуб одбио јер треба пружити прилику млађима. 

"Јесте и то смо јасно рекли. Наравно, то је прво млад човек, врло млад и перспективан тренер, у Србији сви причају 'дајте младима шансу', а онда сви поткопавају и сви руше младе. А онда се сви чуде што ти млади одлазе из Србије. Нарочито ти бахати, пијани који дозвољавају себи да анализирају. Но, то је њихов посао. Наш посао је нешто друго. Тренер остаје да ради, завршава сезону и идемо даље", закључује Човић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар