Амерички Конгрес оптужио Русију

Конгрес САД оптужио је Русију за мијешање у изборе уз помоц́ сајбер-напада, друштвених мрежа, посредника и руских државних медија.

Свијет 27.04.2018 | 17:14
Амерички Конгрес оптужио Русију
"Руска кампања против САД била је вишестрана. Коришц́ени су сајбер-напади, скривене платформе, друштвене мреже и државни медији", наведено је у извјештају Конгреса САД, преноси Спутњик.

Конгрес је у извјештају агенцију Русија севодња, Спутњик, телевизијски канал РТ и лист „Раша бијонд хедлајнс“ назвао дијелом руског апарата медијске пропаганде који је, према тврдњи конгресмена, коришц́ен за мијешање у америчке предсједничке изборе 2016. године.

Комитет Представничке палате САД критиковао је власти због спорог реаговања на наводно мијешање Русије у изборе, наведено је у извјештају.

"Одговор америчке владе на активне мјере Русије током избора 2016. године био је спор и недосљедан", навео је Комитет у извјештају.

Комитет америчког Конгреса критикује државне власти које нису жељеле да сарађују на питању безбједности избора с Министарством за унутрашњу безбједност САД.

Системи који се користе за гласање окарактерисани су у овом извјештају као "неадекватни и слаби".

"С многим, вјероватно ни с вец́ином познатих жртава Русије ФБИ никада се није повезао", наведено је у документу. Под жртвама се подразумијевају Американци који су, како се претпоставља, могли да буду искоришц́ени за мијешање у ток избора.

Русија категорички негира да се мијешала у америчке предсједничке изборе, а портпарол руског предсједника Дмитриј Песков назвао је ове оптужбе апсолутно неоснованим.

Главна уредница РТ Маргарита Симоњан изјавила је да ни у једној земљи РТ није под таквим притиском као у САД.

(Спутњик)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сергеј

27.04.2018 20:45

Једна стара Јеврејска пословица казе:,,ако у зивоту не знас ста да радис,види ста други раде,,. Руси тек од скора раде оно сто Американци вец деценијама раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леми

30.04.2018 10:31

Америчка демократија пљачкаши. Убице невиних

ОДГОВОРИТЕ