Гагијев интервју: У Србији је кошарка нешто посебно!

Недовић је НБА играч, поносан сам што сам био капитен Партизана! "Између Партизана и Црвене звезде влада велико ривалство. Лудо је. Поносан сам што сам део историје Партизана. Освојио сам титуле, многе трофеје и било ми је јако лепо. Био сам капитен, то је велика част за мене и поносан сам на то", каже кошаркаш Малаге.

Кошарка 30.04.2018 | 22:45
Гагијев интервју: У Србији је кошарка нешто посебно!
Драган Милосављевић је прошлог лета потписао на две године са Уникахом из Малаге. У овој првој сезони је све било део привикавања, било је и добрих и мање добрих момената, али је утисак да му је Ђоан Плаза давао довољно простора да покаже шта зна.

Локални лист Малагахоy.ес искористио је прилику да уради интервју са популарним Гагијем и да га пита ствари везане и за почетке каријере, Партизан, репрезентацију, Недовића, али и приватан живот.

Да ли је прошло навикавање на Малагу?

"Да, Малага је прелепа. Играо сам овде пре шест година са Партизаном, провео сам 20 дана. Заљубио сам се у град. Веома је леп, са добрим временоми људима који су пријатни. Срећан сам што сам овде", рекао је Милосављевић.

Позната је прича о Гагију и шпанским сапуницама.

"Да, гледао сам их када сам био мали зато што их је породица држала на телевизору. Тако сам помало научио језик, занимљива је прича".

Малага ће увек бити посебна за тебе зато што си овде добио сина Марка?

"Мој син је рођен овде. Сигурно да је зато ово место важно за мене. Људи у болници су ми помогли доста и веома сам им захвалан због тога. Све је прошло одлично. Срећан сам што се родио у Малаги".

Пре него што си дошао у Уникаху, освојио си сребро са Србијом на Европском првенству. Како је то било искуство?

"Било је невероватно. Свако жели да игра за репрезентацију. Освојили смо медаљу, нисмо то толико очекивали, али је то велики успех. Када смо се вратили у Србију били смо веома срећни. Сви су били ту задовољни после нашег успеха, славили смо заједно. Лепо искуство које ћу заувек памтити".

Зашто у Србији постоји тај осећај ка репрезентацији?

"Србија је, да тако кажемо, мала земља, а економија и остале ствари у овом моменту нису баш најбоље. Зато је спорт једна од бољих ствари и веома је важан за људе у Србији".

Како си почео да играш кошарку?

"Прво сам тренирао фудбал, али ме је пријатељ из школе одвео на кошарку. Имао сам 14-15 година. Почео сам да играм и свидело ми се".

Син си Партизана, једног од највећих европских "каменолома", односно "рудника"?

"Кошарка је у Србији другачија од других спортова. Између Партизана и Црвене звезде влада велико ривалство. Лудо је. Поносан сам што сам део историје Партизана. Освојио сам титуле, многе трофеје и било ми је јако лепо. Био сам капитен, то је велика част за мене и поносан сам на то".

Док је Милосављевић био у Партизану, црно-бели су проживљавали неке од најлепших тренутака последњих година.

"То је било невероватно. Играо сам у великом евролигашком клубу. Када уђеш у игру и 20.000 навијача скандира твоје име... То је нешто што треба доживети. Невероватно је".

Како ти се свиђа Уникаха у односу на Партизан и Албу?

"Партизан је био посебно искуство. Веома лепо за мене. Такође и Берлин. То је прелеп град, као и људи. У Малаги раде људи у и око клуба који су невероватни. Навијачи исто. Све је прелепо и сви су ме прихватили јако лепо. Као да сам из Малаге, а не да сам дошао овде из Србије".

Како си задовољан досадашњим играма?

"Било је успона и падова, доста осцилација. Нисам био толико константан, али ово је моја прва година. Систем игре је другачији, тренер такође. Треба ми времена да се привикнем. Али, била је до сада добра сезона".

На шта ти је најтеже било да се адаптираш?

"Можда на систем. Доста је другачије све у односу на то где сам до сада играо. Ротације такође. Мало је потребно да се навикнеш, али све је одлично организовано и на теби је само да пратиш правила".

Да ли је Уникаха видела најбољег Драгана?

"Нисмо. Могу да играм боље. Да радим на шуту. Шутирао сам јако добро прошле сезоне. То ми највише недостаје. Имао сам операцију на левој руци, која није шутерска, али није лако играти после тога. Опоравио сам се, играо за репрезентацију што је било под знаком питања тада. Све се добро завршило. Повреде су најгори део каријере сваког играча. Мало сам променио шут".

Да ли ти је Немања Недовић помогао да се уклопиш у нову средину?

"Недо ми је много помогао, срећан сам што играм овде са њим. Играли смо као деца у репрезентацији. До 18 или 19 година. Доста ми је помогао и око кошарке, али и града. Млађи је од мене, али ми помаже. Доста смо добри пријатељи и проводимо много времена заједно".

Његова сезона је фантастична.

"Игра невероватно и веома сам срећан због њега. Играо је у НБА, али није имао довољно простора да се покаже. Мислим да када би се вратио тамо да би могао да игра. Он је НБА играч, али када је био тамо није имао среће. Био је у тиму са Каријем и Томпсоном".

Какве су шансе Уникахе у АЦБ лиги?

"Вероватно ћемо играти без предности домаћег терена. Не плашим се да играм протв Барсе, Реала или Валенсије. Можемо против свакога".

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар