Келн ће бити јачи у Цвајти, него у Бундеслиги!

И Подолски хоће да се врати! Немачки ветеран намерава да заврши каријеру у клубу у којем се афирмисао.

Фудбал 27.04.2018 | 20:15
Келн ће бити јачи у Цвајти, него у Бундеслиги!
Немачки ветеран Лукас Подолски (32) каже да још увек не размишља о пензионисању и поручује да би волео да пре краја каријере још једном обуче дрес свог вољеног клуба Келна.

Јарчеви би овог викенда и званично могли да испадну у Цвајту ако изгубе на гостовању у Фрајбургу, али су протеклих дана продужили уговоре са репрезентативцима Јонасом Хектором и Тимом Хорном. Тај потез могао би да буде од користи за експресан повратак у Бундеслигу следећег лета, а ако би им се придодао још и легендарни Подолски, који тренутно наступа у Јапану, Келн би се вероватно прошетао Цвајтом.

"Тај клуб, град и навијачи, то је мој дом! Вратићу се у Келн једног дана, да ли као играч или функционер, али вратићу се", написао је Подолски у ауторском коментару за Билд.

Ипак, у твиту након објављивања чланка освајач Светског првенства у Бразилу 2014. године је објаснио да му је сан да се врати само као играч у клуб у којем је играо од десете године и за који је постигао 79 голова на 169 утакмица у два наврата.

"Билд ме вероватно није добро разумео. Мој сан је да опет обучем дрес Келна, а не да руководим њиме", појаснио је додатно Полди.

Занимљиво, он је пре неколико месеци отоврио продавницу кебаба у центру Келна, а као локални момак најбоље може да објасни зашто су Хектор и Хорн продужили уговор са будућим друголигашем и избацили откупне клаузуле које су имали.

"То је све због града. Навијачи Келна су јединствени. Ни у једном другом граду не можете да добијете такво поштовање као што је у Келну и то не само на тренингу или на стадиону, већ свуда. Када сте близу Дома (катедрале) или Рајне, имате посебан осећај да сте кући", објаснио је Подолски.

Нема шта, лепо би било видети га опет у црвено-белом.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар