Дортмунд продао још једног Арсеналу за 20.000.000!

Билд провалио строго чувану тајну немачког клуба.

Фудбал 29.04.2018 | 23:15
Дортмунд продао још једног Арсеналу за 20.000.000!
Грчки дефанзивац Сократис Папастатопулос (29) први је фудбалер на излазним вратима Борусије из Дортмунда. Поздани немачки Билд објавио је данас да ће искусни штопер појачати Арсенал у летњем прелазном року.

Знамо сви да овај лист ретко греши када су трансфери у питању, а у прилог тврдњи и податак да је агент фудбалера Костантинос Фаријас у одмаклим преговорима са Тобџијама за које већ наступају два бивша Милионера - Пјер Емерик Обамејан и Хенрик Мхитарјан.

Борусија ће за продају Папастатопулоса зарадити око 20.000.000 евра, а поред Арсенала интересовање су показивали и Манчестер Јунајтед, Челси и Јувентус, што није забринуло Тобџије. Једноставно, на Емиратима од недавно ради Свен Милсинтант, некадашњи шеф скаутинга Борусије који је својевремено довео Грка на Вестфален из Вердера па би опет могао да искористи утицај који има код њега. 

Билд такође тврди и да Сокртатисов трансфер неће бити озваничен све док Борусија не испуни минимум овогодишњих амбиција и избори директан пласман у Лигу шампиона. До тада се у клубу не разговара о трансферу Грка. То се чувало као тајна, али ју је познати лист лако провалио. Ипак, Милионери не седе скрштених руку, већ су кренули у потрагу за његовом заменом, а то и лако могао да буде талентовани штопер Динама из Загреба Филип Бенковић (20).

Млади Хрват ће заправо бити алтернатива стартном тандему штопера који ће следеће сезоне чинити Омер Топрак и новајлија Мануел Аканђи, који је зимус стигао из Базела.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар