Жељко: Играли смо одлично, честитам и Шарасу!

Трофејни стратег Фенербахчеа похвалио је реакцију својих играча на пораз од уторка, захваљујући којој иду на још један Ф4 Евролиге.

Кошарка 27.04.2018 | 11:15
Жељко: Играли смо одлично, честитам и Шарасу!
Жељко Обрадовић поново се са Фенербахчеом пласирао на Фајнал фор без велике драме. За разлику од претходне три сезоне, када су побеђивали Макаби, Реал и Панатинаикос са по 3:0, у серији против Басконије су морали да одиграју четири меча.

После пораза Фенербахчеа 48 сати раније, у четвртак се у Виторији причала друга прича.

"Направили смо темељну анализу и покушали да се добро спремимо. Мислим да смо на обе стране терена одиграли одлично. Имали смо проток лопте, играли смо добру одбрану, водили смо све време и контролисали утакмицу. Врло сам срећан због реакције мојих играча",рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре.

Он је истакао да је Басконија била одличан противник.

"Имају много квалитета и знају шта раде у сваком тренутку. На почетку сезоне су многи причали да имају добре изгледе да оду на Фајнал фор, ја сам мислио исто. Била је ово тешка серија за нас, али мислим да смо заслужили да прођемо".

Фенербахче ће се 18. маја у Београду састати са Жалгирисом, кога тренира Шарунас Јасикевичијус. Обрадовић је Литванцу годинама био тренер у Панатинаикосу.

"Честитам Жалгирису. Шарас је мој врло добар пријатељ и урадио је фантастичан посао. Нико није очекивао да ће ући међу четири екипе, али када успоставиш добру хемију са играчима и када добро радиш свој посао, можеш да постигнеш све".

Обрадовићу ће Фајнал фор у Београду бити 17. у каријери, а до сада је освојио девет титула - бар пет више од било кога на листи најуспешнијих тренера у овом такмичењу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар