Партизан хоће у Еврокуп, можда и у Евролигу!

Мијаиловић: Аплицирали смо за Еврокуп, али Партизан жели Евролигу! Председник Партизана Остоја Мијаиловиц саопштио је на твитеру да су црно-бели званично аплицирали за специјалну позивницу за учешће у Еврокупу.  Црно-бели су у Барселону послали званични захтев за добијање "вајлд карда".

Кошарка 26.04.2018 | 21:25
Партизан хоће у Еврокуп, можда и у Евролигу!
Вишеструки шампион Србије и региона завршио је сезону на шестом месту у АБА лиги, позицији која не гарантује учешће у међународним такмичењима, док је тријумфом Будућности у финалној серији и дефинитивно остао без шанси.

Међутим, први човек клуба из Хумске ипак има нешто друго у плану – повратак Партизана у елитно такмичење.

"КК Партизан аплицирао је за специјалну позивницу за учешће у Еврокупу. Ипак, уколико Евролига одлући да се број тимова учесниак увећа, водећи се нашим путем ка консолидацији, као и богатом традицијом, Партизан мора да буде схваћен као најозбиљнији кандидат за специјалну позивницу од клубова из АБА лиге", навео је Мијаиловић.

Некадашњи првак Европе последњи пут био је део елитног друштва у сезони 2013/14, док је у актуелној сезони учешће у Еврокупу завршио у групној фази са једном победом и девет пораза.

Кошаркашки клуб Партизан жели да се и следеће сезоне такмичи у Еврокупу, потврдио је објавом на Тwиттеру председник Остоја Мијаиловић.

"Партизан се пријавио за 'вајлд кард' Еврокупа у сезони 2018/19", написао је Мијаиловић на свом профилу.

За клубове АБА лиге су резервисана три места у Еврокупу, а по пласману ће их попунити Црвена звезда, Цедевита и Морнар.

Партизан се, као петопласирани, кандидовао за једну од две специјалне позивнице, којима ће Еврокуп попунити 23. и 24. место у формацији за наредну сезону.

Међутим, амбиције некадашњег шампиона Европе и региона сежу и даље од тога.

Евролига је недавно најавила да ће повећати број клубова учесника са 16 на 18, али тек од сезоне 2019/20. Сигуран новајлија је Бајерн из Минхена, док француски Асвел треба да испуни одређене услове да би се и он нашао у елитном друштву.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар