Америчке власти упале у конзулат

Представници америчких власти упали су данас у резиденцију руског генералног конзула у Сијетлу који је напуштен на захтјев Вашингтона, рекао је извор из руске амбасаде у САД за ТАСС.

Свијет 25.04.2018 | 22:14
Америчке власти упале у конзулат
Према његовим ријечима, амерички званичници "разбили су браву и ушли" у резиденцију која је у власништву руске државе.

"Свједоци смо како америчка страна, кршећи све дипломатске и конзуларне конвенције као и сопствени закон о заштити права на приватну својину, покушава да уђе на нашу територију, за шта је доказ покушај разваљивања браве на улазној капији", рекао је Николај Пукалов, шеф конзуларног одјељења руске амбасаде у САД претходно у телефонској изјави са лица мјеста за агенцију ТАСС.

Пукалов је рекао да су јуче руске дипломате изнијеле архив и већину вриједне опреме из зграде пошто је претходно америчка администрација наложила да се конзулат испразни до уторка увече.

Овим поводом огласила се и портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова рекавши да је то провала и отимање.

"Пожурите да видите: америчке власти су почеле опсаду комплекса руског конзулата у Сијетлу. Редак призор - државна провала и отимање", рекла је она.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар