Да ли је Ђинобили одиграо посљедњи меч?

Аргентинац је завршио сезону у првом колу плеј-офа НБА лиге, а ускоро ће "хладне главе" одлучити и да ли је дошло време за пензију. Стив Кер му поручио: "Погледај Федерера"!

Кошарка 27.04.2018 | 18:30
Да ли је Ђинобили одиграо посљедњи меч?
Голден Стејт елиминисао је Сан Антонио укупним резултатом 4:1 у првом колу плеј-офа Западне конференције НБА лиге.

Спурси су тако окончали сезону, а са њима и Ману Ђинобили. За Аргентинца, који ће јулу напунити 41 годину, то је можда била и последња утакмица у каријери.

"Борили смо се у петој утакмици против Голден Стејта као да сутра не постоји. Нисмо успели, а нисам још донео ни одлуку о томе да ли ћу наставити да играм", рекао је Ђинобили после елиминације Сан Антонија из плеј-офа у којем је бележио у просеку девет поена, 3,2 ассистенције и три скока по мечу.

Легендарни аргентински кошаркаш навео је да би му било лакше да одлучи о евентуланој пензији да није играо много за Спурсе у доигравању, односно да је играо лоше.

"Већ дуго размишљам о завршетку каријере, и у том правцу се ништа није променило, али одлуку нисам још донео. Пустићу да се ствари мало слегну и у наредних месец, два да видим како ћу се осећати. Нисам тип човека који доноси одлуке на пречац или када је узнемирен и повређен. Једноставно ћу дати себи мало времена, па ћемо видети шта ће бити", рекао је новинарима после петог меча серије Ђинобили.

Тренер Голден Стејта Стив Кер одмах после победе над Сан Антонијом пришао је Ђинобилију и рекао му да се нада да ће га и следеће године видети у НБА лиги.

"Надам се да ћеш наставити да играш. Стварно то очекујем. Ако то волиш и спреман си, зашто да не", рекао је Кер Аргентинцу у чврстом загрљају.

А онда му је испричао о једном сусрету који би могао да утиче на његову одлуку.

"Знаш шта? Ове године у Кини упознали смо Роџера Федерера. Питао сам га зашто игра тенис у већ позним годинама, а он је рекао јер воли тај спорт. Ако волиш кошарку онда треба и да је играш. Узгред, подсећаш ме на Федерера", поручио је Кер Ђинобилију.

Роџер Федерер има четири године мање од Ђинобилија, али иако је у позним играчким годинама и даље је у врху. У последњих 15 месеци освојио је укупно девет турнира, укључујући и три гренд слема.

За разлику од њега Ђинобили је са Сан Антонијом последњу титулу у НБА освојио 2014. године. Ипак, да ли ће му порука Стива Кера бити подстицај да продужи каријеру?

Ђинобили има још годину дана уговора са Сан Антонијом, након што је прошле године потписао двогодишњу сарадњу вредну пет милиона долара.

Ману Ђинобили, рођен 28. јула 1977. године у граду Бајиа Бланка у Аргентини, у НБА је од 2002. године, и то све време у екипи Сан Антонија. Са тим клубом освојио је четири шампионска прстена (2003, 2005, 2007. и 2014), а био је и шампион Евролиге са Киндером 2001. године.

Са репрезентацијом Аргентине освојио је олимпијско злато на Играма у Атини 2004, као и бронзу у Пекингу 2008. године, а има и сребрно одличје са Светског првенства 2002. у Индијанаполису после пораза у финалу од Југославије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар