Будућност игра Евролигу!

Држава не жали средства за 'Морачу'! Премијер Црне Горе Душко Марковић рекао је да ће држава помоћи да се Спортски центар "Морача" реновира.

Кошарка 27.04.2018 | 16:30
Будућност игра Евролигу!
Држава жели да помогне како би се испунили сви услови да кошаркаши Будућности у тој хали играју мечеве Евролиге.

"Нема дилеме - Влада ће урадити све што је до ње да СЦ 'Морача' испуни услове за одигравање утакмица Евролиге у Подгорици. То је потреба. То је циљ и то је оправдано", рекао је Марковић, преносе "Вијести".

Марковић је казао да за ту потребу "има средстава".

"Нећемо жалити средства. Најбоље европске екипе и најбољи европски играчи долазиће у 'Морачу'. То су наши људи заслужили, не само по резултатима, него и по вредностима који промовишу широм континента", казао је Марковић.

Председник Будућности Драган Бокан јуче се састао с првим човеком Евролиге Ђордијем Бертомеуом у Барселони. Он је након састанка рекао да је "од кључне важности испоштовати стандарде Евролиге".

Минимални капацитет дворане за Евролигу је 5.000 места, а минималан буџет клуба четири милиона евра.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Предизборна

27.04.2018 15:07

Бокан је кандидат Милогораца за градоначелника Подгорице.Сва кампања му је заснована на КК Будућност.Немогу рећи да неће играти Еуролигу.Они немогу испунити нити један услов за играње Еуролиге.Ђорди их неможе примити да играју јер већ има великих проблема са Панатинаикосом и то би био камен у руке газди Панате да подрије Еуролигу.Морају имати двије дворане које испуњавају услове јер их имају сви учесници.Морају имати мин буџет 4 милиона€,али учешће државе ( државних фирми)маx 30%.Буџет мора бити подложан ревизији и то им најмање одговара и то неће сигурно пристати,а то је послије инфраструктуре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леси

27.04.2018 18:14

Цовицевац, миран! Људи су заслузили да играју ЕЛ, смуцилла се тиранија Цовица и Дјордију, као да код нас Вуциц не помазе Звезди, виде него Мило Будуцности...