Доживотна робија за милионера

Дански милионер и проналазач Питер Медсен је осуђен данас на доживотну казну затвора због убиства новинарке Ким Вал на његовој подморници. Тужиоци су рекли да је Медсен планирао да убије новинарку.

Свијет 25.04.2018 | 13:43
Доживотна робија за милионера
Њени разбацани посмртни остаци пронађени су на мору 21. августа прошле године, 11 дана након што је интервјуисала милионера на његовој подморници коју је сам направио.

Он је у сриједу осуђен на суду у Копенхагену.

Вал је истраживала причу о Медсеновом подухвату и посљедњи пут је виђена у вечерњим сатима 10. августа, када је отишла с њим на његову подморницу од 40 тона, УЦ3 Наутилус.



Њен дјечко је позвао полицију сљедец́ег дана када се није вратила са путовања. Медсен је спасен на мору након што је његова подморница потонула истог дана. Полиција вјерује да ју је он намјерно потопио.

Њен торзо је 21. августа нађен у мору, али полиција је тек 6. октобра пронашла друге остатке у једној кеси баченој у море.

Након хапшења, Медсен је више пута мијењао свој исказ о томе шта се десило. Он је говорио, између осталог, да је она страдала несрећним случајем, а да се он успаничио па се зато отарасио њеног тијела, преноси Блиц.

(Српскаинфо)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ни слицно код нас

25.04.2018 11:55

Код нас милионер мозе убити било кога на сред улице,ако хоце и бице ослободјен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.04.2018 14:26

Је ал у правом систему мозес бити предсједник ако зезнес немозе ти помоци ни дрзава

Name

куку нама са нама

25.04.2018 11:56

Куд се не родих у Данској,да бар доживим такав слуцај,да се неко свемоцан преко ноци надје немоцан...ста мислис Милораде да си тамо оно сто си овамо,заједно са Милицом,КИЦМЕЊАСИЦОМ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овдје не лажу

25.04.2018 12:15

Патолози у Данској не лажу као код нас. Професионално је утврђено да је тијело несрећне новинарке.

ОДГОВОРИТЕ