Врањеш након освајања титуле: Величанствено!

"На трибинама је било више људи него у новембру када је долазио Милан. Само се чекала побједа па да све експлодира", рекао је Огњен Врањеш.

Фудбал 26.04.2018 | 16:00
Врањеш након освајања титуле: Величанствено!
Атински АЕК је освојио прву титулу шампиона Грчке након 24 године!

Тада су их до три узастопне титуле предводили Душан Бајевић, као тренер, и Рефик Шабанаџовић.

АЕК је у 28. колу савладао Левадијакос (2:0) и тако стекао недостижну предност и осигурао 12. наслов шампиона Грчке.

Важну улогу у походу на титулу је имао Бањалучанин Огњен Врањеш који се, иако у недјељу није наступио на мечу због повреде, нашао на раменима навијача у незаборавној атинској ноћи.

"Сјајно је било. О темпераменту наших навијача се све зна па нема потребе да много причам о томе, али била је то ноћ која ће се дуго памтити. Утакмица је била величанствена, јер је на трибинама било више људи него у новембру када је долазио Милан. Само се чекала побједа па да све експлодира. Послије је меча је било лудо, славили смо заједно са навијачима који су направили шампионску фешту", рекао је Врањеш за "Дневни Аваз".

Врањешу је АЕК једанаести клуб у каријери, али први са којим је дошао до титуле шампиона.

"Осјећај је феноменалан. Истина је да је ова сезона била неуобичјна и да су наши ривали били кажњени због тешких пропуста и инцидената, али опет није било лако. Изборили смо се и заслужено дошли од трофеја. Поносан сам на ову титулу јер сам у њу уткао дио себе", истакао је репрезенативац БиХ.

Одлични штопер се у зимском прелазном року повезивао са Андерлехтом, али је одлучио да остане како би заједно са саиграчима освојио дуго ишчекивану титулу.

"Сад идемо на трофеј Купа Грчке, да завршимо сезону са дуплом круном. А, онда, не знам, још је рано говорити о томе. Чињеница је да ћемо имати прилику да играмо Лигу шампиона и борити се за улазак у групну фазу. Хоћу ли остати или не, сад је тешко рећи. Сада је најважније да је титула ту, а о осталом ћемо послије", закључио је Врањеш.

Врањеш је ове сезоне одиграо 18 утакмица у Грчкој лиги и постигао четири гола, уз један хет-трик, први у каријери. Такође је одиграо два меча у квалификацијама за Лигу шампиона и девет у Лиги Европе.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар