Макрон дочекан: Трамп захвалио

Амерички предсједник Доналд Трамп и прва дама САД Меланија, обучена потпуно у бијело, са шеширом исте боје, дочекали су данас у Бијелој кући предсједника Француске Емануела Макрона и његову супругу Брижит, а Трамп се одмах по доласку гостију "лично захвалио" Макрону због "недавне одлучне акције" у Сирији, јавља ЦНН.

Свијет 24.04.2018 | 16:39
Макрон дочекан: Трамп захвалио
Америчка телевизија, која уживо на сајту прати Макронову посјету Трамповој предсједничкој резиденцији, наглашава да је и Макронова супруга одабрала белу одевну комбинацију.

Наводи се да је ово прва државна посета коју Трамп угошћава у Белој кући и да су поред председника и прве даме Макронове дочекали и потпредседник САД Мајк Пенс и шеф Трамповог кабинета Џон Кели, чиме су по оцјени ЦНН-а сцену испред Бијеле куће учинили грандиозном.

Трамп је похвалио улогу Француске у одговору на хемијски напад у Сирији.

"Заједно са нашим британским пријатељима, САД и Француска недавно су предузели одлучну акцију као одговор на то што је сиријски режим користио хемијско оружје. Желим да се лично захвалим предсједнику Макрону, француској војсци и француском народу на истрајном партнерству. Били су апсолутно невјероватни. Пуно Вам хвала, господине предсједниче", поручио је Трамп.

За Макрона је дочекан свечани дочек уз 500 припадника војске САД, а након интонирања химни обје земље он је са Трампом прошао поред почасног строја.

Вечерас Трамп за Макронове организује вечеру у Бијелој кући, прву свечану вечеру за неког државника откад је дошао на власт, а за мени и све остале појединости побринула се лично његова супруга Меланија.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Марко макро

24.04.2018 15:19

Макрон је сатаниста. Види му поздрава као холивудски глумци и Берлускони. Од прстију је направио рогове

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.04.2018 21:21

Овако и исиловци дизу прст према горе и то им знаци алах је један и једини.

Name

попара

24.04.2018 16:21

Нема висе дрзавника старог кова,који су два три пута несто изјавили у новинама тв.Данас се свака фукара појављује свакодневно и несто изјављуе и тwитује.Или као један политицар из сусједства казе....нисам могао да спавам....јавили ми несто ноцас у 02 03 цасова...фукаре.

ОДГОВОРИТЕ