Колике су Златанове шансе да оде на Мундијал?

Селектор Шведске говорио о могућности да се Ибрахимовић врати у тим, медијској кампањи и евентуалном телефонском позиву. . .

Фудбал 28.04.2018 | 08:00
Колике су Златанове шансе да оде на Мундијал?
Недавна изјава Златана Ибрахимовића да жели да иде на Мундијал и буде у навали Шведске на највећој светској фудбалској смотри изазвале су велику пажњу навијача, јавности и спортских радника у Шведској, али и широм Европе.

Златан је гостојући у једном популарном шоуу открио јасан став да жели да изађе из репрезентативне пензије како би добио крај какав му није омогућен на Европском првенству пре две године.

Управо зато медији су покуцали на врата селектора Викинга Јанеа Андерсона, кога су питали - колико је реално да Ибрахимовић буде у тиму за Мундијал?

„Он може да буде део тима“, оптимистично ће Андерсон.

„Ако стварно то жели, треба да ме позове и каже ми какве су му намере. Онда ћемо сести заједно и разговарати о свему. Али, засад је све то само спекулација“.

Ибрахимовић се недавно вратио на терен и то као фудбалер ЛА Галаксија, када је на дебију постигао два прелепа поготка у великој победи тима из Града анђела и запалио фудбалски свет. Била је то иницијална каписла која је покренула талас - да Златан поново задужи опрему Шведске.

„Не знам да ли ће бити потпуно спреман. Али, тренутно ни не размишљам о томе. Ствари узимам  у обзир само ако за то има потребе. Ако жели да се врати, мора да ме позове, остало ћемо лако“, кажеАндерсон.

Мада је све ово Андерсон изговорио, он је додао да Ибрахимовића неће својевољно звати да се врати, посебно не ако је то последица медијске кампање.

„Не само њега - већ никога ко је рекао збогом репрезентацији. Посебно због ове медијске буке. Немам проблем да одговорим на питања, али не желим да зовем никог на основу нечега што је написано или што је неко рекао“.

Мада би вероватно многи волели да виде Ибрахимовића назад у селекцији Три круне, део свлачионице предвођен голманом Карл Јоханом Јонсоном изразио је забринутост да би Златанов повратак у тим могао да поквари атмосферу и енергију која је створена током последњих година. Посебно јер је Шведска у баражу за Мундијал избацила Италију.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар