ИТА: Зукановић и Лазовић остају у Серији А, Вуковић не!

Ђеноа пресудила Верони и вероватно је послала у Серију Б! Фудбалери Ђеное победили су са 3:1 екипу Вероне у последњој утакмици 34. кола италијанске Серије А.  Побједом над Вероном екипа Ђенове практично обезбиједила опстанак у Серији А и гурнула госте у Серију Б. Гостима пресудио њихов играч, Пандев “овјерио” побједу сјајним лобом.  Лазовић паковао, Пандев дизао на ноге, Ђенова и математички опстала у Серији А.  Верона се добро држала на Марасију до 78. минута.

Фудбал 23.04.2018 | 23:17
ИТА: Зукановић и Лазовић остају у Серији А, Вуковић не!
Ђеноа је повела у седмом минуту преко Медеироша, да би у 64. изједначио Ромуло са беле тачке.

Ипак, тријумф домаћину најавио је Беса петнаестак минута касније, да би Горан Пандев поставио коначан резултат у последњем нападу.

Ђеноа се овом победом попела на 11. место са 41 бодом, док је Верона остала у зони испадања са 25, шест мање од прве екипе која је изнад црте.Српски интернационалац Дарко Лазовић одиграо је читав сусрет за победнички тим.

Ђенова ће и наредне сезоне имати два клуба у Серији А, док ће Верона имати најмање један клуб мање.

Екипа Ђенове у посљедњем мечу 34. кола савладала је Верону резултатом 2:1 и тако практично обезбиједила опстанак у Серији А.

Четири кола прије краја Ђенова има 12 бодова више од СПАЛ-а, али ће због лошијег скора са овом екипом (реми и пораз) сачекати освајање још само једног бода или прву утакмицу СПАЛ-а без побједе да њени навијачи И коначно прославе опстанак.

Ђеновљани ће гледати и Сампдорију и Ђенову у елитном рангу и сљедеће сезоне, док ће Верона остати вјероватно остати без истоимене екипе, а могуће И без Кјева у Серији А.

Верона је остала шест бодова испод “црте” након што је у понедјељак пропустила да побједом у Ђенови закомпликује ситуацију на дну.

Успјели су гости да поготком Ромула са “бијеле тачке” у 64. минуту да анулирају предност Ђенове са почетка меча, када је погодио Медеирош.

Умјесто преокрета  - нови погодак у мрежи Вероне.

Ђанлука Лападула се бацио на дубинско додавање и успио да пребаци лопту до Дарка Лазовића, а српски фудбалер убацио је на петерац за Данијела Бесу који је шутирао из прве И затресао мрежу.

Бразилац је овим поготком обезбиједио опстанак Ђенови, а у исто вријеме гурнуо “свој” клуб у Серију Б.

Беса је наиме члан Вероне, али пошто је тамо био прекобројан послан је на позајмицу у Ђенову, па не чуди његово силно радовање након постизања поготка.

Меч на Луиђи Ферарис био је неизвјестан до самог краја, а томе је допринио и велики промашај Лападуле десетак минута прије краја. Нападач Ђенове примио је лопту на пет метара од гола, али му је предуго требало да се намјести на шут и одбрана Вероне спријечила је погодак.

Тачку на и ставио је Горан Пандев прелијепим лобом у трећем минуту судијске надокнаде. Искусном нападачу био је ово први гол на мечевима против Вероне.

Ђенова је и математички осигурала опстанак у италијанској Серији А победом над дављеником Вероном (3:1) у последњем мечу 34. кола, а клуб из града Ромеа и Јулије мораће озбиљно да се помучи, али и да сачека неки кикс директних конкунрената.

Трећи пут заредом су Ђеновљани славили на свом терену у првенству и сада, четири кола пре краја, имају 12 бодова више од СПАЛ-а који је први тим у зони испадања.

Један од јунака победе Ђенове био је некадашњи капитен Црвене звезде Дарко Лазовић који је у 78. минуту асистирао Данијелу Беси за погодак који је отворио врата победе. Српски фудбалер се добро снашао после једног контранапада и са десног бока као на тацни послужио Бесу.

Коначан резултат поставио је искусни Горан Пандев лоб ударцем у трећем минуту судијске надокнаде времена.

Тако је домаћин ипак успео да упише три бода у утакмици коју је добро почео, али, како је време одмицало, тако се борбена Верона вратила.

Ђенова је повела већ у седмом минуту преко Јурија Медеироша, али је у 64. минуту из пенала изједначио некадашњи фудбалер Фјорентине и Јувентуса Ромуло. 

Иначе, свих 90 и кусур минута у задњој линији Верона одиграо је српски интернационалац Јагош Вуковић.

СЕРИЈА А - 34. КОЛО

Ђенова - Верона 3:1 (1:0)
/Медеирош 7, Беса 78, Пандев 90+3 – Ромуло 64/

Одиграно у недјељу:

Каљари - Болоња 0:0

Аталанта - Торино 2:1 (0:0)

/Фројлер 53, Госенс 64 - Љајић 56/

Кјево - Интер 1:2 (0:0)

/Степински 90 - Икарди 51, Перишић 60/

Лацио - Сампдорија 4:0 (2:0)

/Милинковић Савић 32, Де Вриј 43, Имобиле 85, 88/

Удинезе - Кротоне 1:2 (1:1)

/Лазања 6 - Сими 7, Фараони 86/

Јувентус - Наполи 1:0 (0:0)

/Кулибали 90/

у суботу

СПАЛ - Рома 0:3 (0:1)

/Викари 32 аутогол, Наинголан 52, Шик 60/

Сасуоло - Фиорентина 1:0 (1:0)

/Политано 41/

Милан - Беневенто 0:1 (0:1)

/Јемело 29/

ТАБЕЛА: Јувентус 85, Наполи 84, Рома 67, Лацио 67, Интер 66, Милан 54, Аталанта 55, Сампдорија 51, Фиорентина 51, Торино 47, Болоња 39, Ђенова 41, Сасуоло 37, Каљари 33, Удинезе 33, Кјево 31, Кротоне 31, СПАЛ 29, Верона  25, Беневенто 17.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар