"Уредник РТРС је послушник режима"

Према сазнањима Небојше Вукановића, члана Мониторинг тима СДС-а, у Деску РТРС јуче је дошло до отворене побуне групе новинара и вербалног сукоба са главним и одговорним уредником Информативног програма РТРС-а Синишом Михаиловићем, јер више не могу да трпе притисак, понижења, гажење професије и угледа Јавног сервиса Републике Српске.

Република Српска 23.04.2018 | 16:28
"Уредник РТРС је послушник режима"
Вукановић наводи да је повод за овај вербални сукоб срамно извјештавање РТРС-а о великом скупу грађана на Тргу Крајине у Бањалуци гдје се окупило 10 000 људи.

Он подсјећа јавност да је тек у другом дијелу централног Дневника РТРС-а, емитована само кратка вијест са сликом, и да је више пажње посвећено састанцима Ким Џонг Уна, партијским активностима Петра Ђокића и Ненада Стевандића него великом скупу Правда за Давида

„Огромна већина новинара РТРС-а су часни и поштено људи, и они су саопштили Михаиловићу да не могу више да издрже притисак, стиде се и сагињу главе од погледа људи на улици због оног што ради Михаиловић и његови најближи сарадници, уредници Информативног програма РТРС-а. Сниматељи и новинари РТРС скидају ознаке са камера и микрофона како их људи не би препознали на улици, и срамота их је у шта се претворио Јавни сервис Српске“, поручује Вукановић.

Вукановић додаје и да се Михаиловић потпуно оголио након што је утврђено да он стоји иза оснивања и писања портала СНСД-а „Дневна доза Добоја“, који мјесецима води најпримитивнију и најпрљавију пропаганду против челних људи у Теслићу и добојској регији.
Вукановић је поручио да би након овог скандала Синиша Михаиловић и Драшко Милиновић требали поднијети оставке или бити смијењени јер су потпуно урушили РТРС.

„Чињеница да је Синиша Михаиловић оснивач и уредник СНСД-овог жутог порталоида „Дневна доза Добоја“, и да је својом банковном картицом од провајдера у Америци закупио домен, јасно потврђује да је он обични пијун, послушник и кербер режима који брутално злоупотребљава Јавни сервис претварајући га у пропагандну машинерију и палицу режима.

Непојмљиво је да други човјек Јавног сервиса буде истовремено портпарол СНСД-а, и неопходно је да Михаиловић и директор РТРС-а Драшко Милиновић одмах поднесу оставке јер су грубу злоупотријебили функције“, наводи Вукановић.
О спрези режимских структура говори и чињеница да је Михаиловић недавно сат времена прије хапшења објавио вијест да ће ускоро бити ухапшен замјеник градоначелника Теслића и службеници ове општине.



„Поставља се питање како уредник РТРС-а има приступ тајним информацијама и најављује акције МУП-а Српске? Лаж је да опозиција напада и руши РТРС или МУП Српске, јер управо је супротно, ми указивањем на злоупотребе и криминал штитимо важне институције и тражимо да оне раде професионално и по закону, а не да буду злоупотријебљене од стране једног човјека и мале групе људи“, поручује Вукановић.

Указујући на злоупотребе и неправилности на РТРС, Вукановић је на увид новинарима дао и документацију из које се види на који начин власт преко јавних предузећа и установа финансира подобне новинаре и уреднике који су у њиховој служби.

„Шеф ИТЦ РТРС-а у Источном Сарајеву Александар Црквењаш основао је Агенцију „Принцип медиа“ у Источном Сарајеву средином прошле године, и преко ове агенције он прима уплате од стране режима. Тако је 13.11.2017. Олимпијски центар Јахорина уплатио Црквењашу и његовој агенцији „Принцип медиа“ 6 000 КМ без ПДВ-а за наводну израду логотипа, као да је Црквењаш неки умјетник и архитекта па му треба платити 7000 марака да направи лого“, рекао је Вукановић.

Вукановић подсјећа да Олимпијски центар Јахорина грца у милионским дуговима, а умјесто да их сервисира они плаћају подобне новинаре РТРС-а како би водили пропаганду у корист режима.

„Такође према мојим сазнањима двије особе су хонорарно запослене у ИТЦ РТРС-а у Источном Сарајеву, али оне не раде прилоге и не потписују се на РТРС-у, већ уређују и пишу за сајт Принцип, који је основао Црквењаш. Јасно је да се ради о класичним злоупотребама, и да се већина новинара РТРС-а згрожава од понашања својих шефова и уредника“, поручио је Вукановић.

Информативна служба СДС-а

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Гебелс

23.04.2018 14:52

Само чекам оног љигавог Синишу.Има нешто да му кажем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кркан

23.04.2018 18:18

А ста би му ти реко голубцицу мој а бил да ти мало голубарник просирим а....

Name

Милован

24.04.2018 04:34

Па Вукановиц је Босицев потрцко, а Михаиловиц Додиков. Коме је вазно њихово препуцавање?

Name

Хвала

23.04.2018 14:54

Хвала онима који су досли до информације ко стоји иза те срамне странице тзв Дневне Дозе Добоја, ја цу своја права за теску дусевну бол и патњу потразит у Стразбуру. Својој сам се дјеци заклео да це онај ко то ради пред законом одговарат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кико

23.04.2018 18:02

Такодје сам зртва тог смеца и такодје цу употразити правду у Стразбуру

Name

ре

23.04.2018 19:41

Ништа од тога

Name

Ре

24.04.2018 03:44

Цемо да видимо! Нисам ни ја репа без коријена. Изаце ово на велико. Армија нас је, а кад армија крене не заустави се док се не истјера на цистац наравно правда.

Name

@тв

23.04.2018 14:56

И код нас алтернативних на телевизији исто уведен строги резим цензуре. Ова сто се вратила АЈ угасила свако свјетло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

23.04.2018 17:43

Атв се не може више звати "алтернативна" јер више то није, требају се звати ртрс2 јер су исто смеће!

Name

Па

23.04.2018 14:57

Твоја прича не пије воде. Од млачења празне сламе нема ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СПАС

23.04.2018 14:57

Једини начин да се уклони овај репресивни и ненародни режим је тај да људи што масовније изадју на предстојеће изборе. Што је већа излазност то је мања шанса да СНСД са подгузним мушица остане на власти! СВИ НА ИЗБОРЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ккк

23.04.2018 15:03

Среца па нас има висе и да народ зна ко стити Републику Српску а ко сваки дан издаје насе интересе.

Name

момо

23.04.2018 15:29

јес јес ево и ми испред задруге уз зајецарску пиву подрзавамо насег милог пресдсјеника,насег цувара републике од амерке и енгелске који недаје да нас поробе

Name

Херцеговина

23.04.2018 15:46

Не брукај нас висе! Засути ако Бога знас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

волим сдс

23.04.2018 16:27

Молим вас склоните овога Вукановица ако мислите да неко гласа за опозицију.Овакви као он само продузавају резим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

23.04.2018 16:32

Ма није боље ни у Федерацији као И у РСу су странке И политицари поткупили водеце телевизије И изјављује како коме пасе.Једино јос колико толико мозес цути И видјети И вјеровати су БН телевизија И ФАЦЕ ТВ а оно остало боље не гледати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Равијојла

23.04.2018 17:52

Истина је да РТРС необјективно извјештава и информише јавност и да је искључиво у службиактуалне власти, а ово што прича Вукановић, више ми личи на рекла-казала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињац

23.04.2018 18:22

Не дајите Вукановицу микрофон.Откако он прица ми губимо сансу да срусимо резим у Требињу!

Name

Слуга

23.04.2018 18:58

Свако је нечији послушник. Неко добра, а многи као ти зла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

23.04.2018 20:29

Молим све у СДСу да склоне овог типа, Нити је у СДСу а наноси нам стету. Толико муља и петља, да му нико висе не вјерује,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињац

23.04.2018 20:31

Ма Вукановицу је само да себе промовисе и глуми фацу. А то сто због његовог рекламерства ми не моземо ниста овој хунти, изгледа никог у СДС не брине

ОДГОВОРИТЕ