Звезда: Мелег и Чаврић за "напад" на ЛШ?

Некадашњи млади репрезентативци Србије могли би овог лета да појачају водећи тим Суперлиге.

Фудбал 24.04.2018 | 23:45
Звезда: Мелег и Чаврић за "напад" на ЛШ?
Црвена звезда пет кола пре краја сезоне има огромних девет бодова предности у односу на другопласирани Партизан, па се медији - иако трка за титулом још није завршена - више баве плановима за летњи прелазни рок и следећу сезону, него актуелним такмичењем.

"Спортски журнал" тако пише о потенцијалним појачањима "већ виђеног" првака државе и анализира могућност ангажовања тројице проверених фудбалера.

У питању су штопер Гента Стефан Митровић (28), "везиста" Кајзериспора Дејан Мелег (23) иофанзивац Слована из Братиславе Александар Чаврић (24).

Најреалнији је долазак Мелега, који је већ разговарао са људима из Звездиног спортског сектора и за кога се претпоставља да би могао лако да добије раскид уговора са турским прволигашем, с обзиром на то да је ове сезоне наступио на само четири утакмице, и то у првој фази куп такмичења.

Мелег је дете Војводине, две године био је у Холандији, као члан Ајакса, мада је био и позајмљиван, а прошле сезоне је показао квалитет након што се поново обрео у Новом Саду, на стадиону "Карађорђе".

Чаврић, такође бивши млади репрезентативац Србије, ове сезоне игра одлично за Слован из Братиславе. Дао је 10 голова на 24 утакмице првенства Словачке, а "Журнал" наводи да је његов менаџер Игор Глушчевић у одличним односима са црвено-белима и да би могућност доказивања на европској сцени могла пресудно да допринесе реализацији тог трансфера.

Коначно, Звезда ће овог лета највероватније морати да потражи новог, квалитетног штопера, јер је претпоставка да Дамијен Ле Талек неће пристати да продужи уговор.

Митровић, који је оперисао скочни зглоб и завршио сезону, недавно је био гост црвено-белих на "вечитом" дербију, али увек велике амбиције Гента и висока цена (Митровић је под уговором до лета 2020. године и процењен је на преко два милиона евра), могли би да буду непремостиве препреке.

Звезда би, ако "овери" титулу, стартовала у квалификацијама за Лигу шампиона 10. или 11. јула, а то захтева брзе потезе на фудбалском тржишту, тако да ће наредних недеља у Љутице Богдана 1а бити изузетно занимљиво.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар