Додиков заокрет према БиХ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра да неке ствари које су у прошлости изузете од нижих нивоа власти и пренесене на ниво БиХ треба преиспитати, додајући да неке које треба да буду на нивоу БиХ а нису, треба и о њима разговарати,. . .

Босна и Херцеговина 23.04.2018 | 10:57
Додиков заокрет према БиХ
Милорад Додик је казао да би у Предсједништву БиХ, уколико побједи на изборима, волио бити са екипом која може да успостави принципе да нико ником не смета и да нико никог не оспорава.

- Бошњачки народ ће бирати свог члана Предсједништва, Хрвати свога, као и Срби свога. Желио бих да покушамо да направимо један програм за БиХ који се састоји од неколико тачака, а прва би била одбацити било какав интервенционизам у БиХ, друга је направити програм економских мјера заштите наше домаће производње, трећа - успоставити један сасвим нови инвестициони циклус и ући у унутрашње разговоре о провођењу Дејтонског споразума, наводи Додик.

Предсједник РС је казао и да неке ствари које су у прошлости изузете од нижих нивоа власти и пренесене на ниво БиХ треба преиспитати.

- Неке које треба да буду на нивоу БиХ а нису, треба и о њима разговарати, а свакако је четврта ставка расправа везана за укупно функционисање политичког система, наводи Додик за Ослобођење.

Што се тиче пута БиХ ка НАТО-у, Додик је рекао да он није имао проблема са Акционим планом за придруживање /МАП/ НАТО-у, што је својевремено одобрио члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић.

"Али онда се НАТО уплео овдје и рекао да можемо активирати МАП тек када се ријеши питање неке имовине која је исфорсирана од кругова из Сарајева", навео је Додик.

Он је поручио да се може чак и активирати МАП-а, да му то не смета, али да неће добити имовину коју траже.

"Када дође НАТО, ми смо рекли да смо војно неутрални. Нећемо донијети одлуку ни за неки војни савез с Русима нити с НАТО-ом из низа разлога", казао је Додик.

(БН)

Коментари / 64

Оставите коментар
Name

Гале

23.04.2018 08:59

Јадан овај народ са лудаком. ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

23.04.2018 09:28

Није он луђак већ веома паметан лик који итекако зна уновчити своје мишљење.

Name

Ре Аа

23.04.2018 09:50

Није паметан, већ бахат и бездушан.

Name

роки

23.04.2018 10:35

Он је добар али они који га слиједе су овце.

Name

спорно

23.04.2018 11:15

Све то је овај цовјек урадио-све је спорно јер је окренуто против српског народа. Прво сто је урадио Пре(о)дао јеЈасеновацку градју о страдањима срба, и то коме: наследницима убица српског народа (хрватима). Да је само то урадио (а све сто је радио радио је против српског народа) довољно је-и превисе је-да га се сматра највецим издајником српског народа...

Name

Ре Гале

23.04.2018 11:25

Луд је народ који га бира. Јадан онај мањи дио народа који не бира бахате буздованцине као сто је Додик, а трпи посљедице.

Name

Несо Република Српска за роки

23.04.2018 11:54

Бе,ста је он то рекао сто ни један нормалан србин не мисли,ватате се ако мислите да це те вриједјањем оних сто не мисле као ви добити изборе,критикујуци све и лајуци по порталима,он це побједити а вама остаје само да писете и лајете!

Name

Стефан

23.04.2018 12:12

Изгледа да је сунцаница прелазна болест. Прво Зељка сто је поносна на себе јер је запослила 100.000 градјана а сад овај дрекавац. Он незна ил би пискио ил какио. Све ти је опростено само иди да заборавимо да си икад постојао.Презивио је овај народ и горе и тебе це.

Name

075

23.04.2018 16:15

Милораде, након Бранка Микулића, Хамдије Поздерца , Емерика Блума ти си највећи син ДРЖАВЕ Босне и Херцеговине јер "пробосанске странке" из Сарајева не могу "зезнути" колико ти можеш "својом политиком поправити"!

Name

Право

23.04.2018 09:02

Људи све што зине овај додо све слаже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кома

23.04.2018 09:03

Шта је спорно у изјави? Ако искрено желимо да функционишемо и опстанемо, онда ово што је навео, се треба и мора спровести!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срки БЛ

23.04.2018 09:21

Спорно је то сто ова изјава излази из уста неискреног цовјека и манипулатора. Изгледа Кома да је теби фино на неким дрзавним јаслама или слицно и имас дилему да ли цес данас негдје на телетину испод саца , или јагњеце пецење ,и бас те брига за армијом гладних у РС и БиХ.

Name

За Кому

23.04.2018 09:27

Па спорно је то што он једно ради друго причс трече мисли четврто ссња пето обечава с неиспуњава.Данас лаже сутра каже да то није истина да је референдум анкета да ни мртав нече у Сарајево а енога моли бога д је у Сарајеву.Нече у Нато и Еу и САД само Русија а сад друго трече четврто стото.ето то је спорно спорна је пљачка криминал убиства одлазак народа фалити откази страначко запошљавање Диктатура употреба службеног положаја корупција лажи бједа сиромаштво банкрот.И сад би се баја љепо из тог извукао јер у РС је врело па би сад мало у фотеље институција БИХ исти они које он не признаје .свашта је спорно.Спорно је и што још неодговара за криминал богачење крадјом од народа расписивању тендера сину кумовима Агаппе черци случај Боака бобар банка све је спорно куча на дедњу смрт Давид Драгичевича све ама баш све је спорно.РТРс влада Жељке Цвијановић све под капом дотичног баје .

Name

питам

23.04.2018 09:30

Колико теби и њему треба да сватите неке ствари није висе вријеме диносауриеса.

Name

Драма

23.04.2018 09:33

Спорно је што је све наведено он заговарао и спровео у дјело, и сад хоће да притисне УНДО кад је видио да ће тако добити изборе.

Name

Ревис

23.04.2018 09:35

Спорно је то сто је то Додик изјавио, он је познат да до подне говори једно а послије подне друго. И поред намјере да му вјерујем немогу. Он је једноставно лик којем ниста нетреба вјеровати.

Name

ре

23.04.2018 09:40

СВЕ ЈЕ СПОРНО, каже Баја "Бошњачки народ ће бирати свог члана Предсједништва, Хрвати свога, као и Срби свога". Ово није тачно, по уставу БиХ за чланове предсједништва може се гласати како ко жели, нико мени не може наредити да ја гласам по националном кључу, устав каже, парафразирам "Чланови предсједништва се бирају тако што се из РС бира Србин а из Ф БиХ Хрват и Бошњак" и то је све. Бошњаци у РС имају апсолутно право гласати за кога желе и њихов глас може бити пресудан, члан предсједништва није еxплицитно представник народа. Бошњачки гласови могу итекако утицати на избор чланова предсјеништва у оба ентитета...итд углавном Баја је своје највјероватније завршио.

Name

Зоран Ре Кома

23.04.2018 09:46

А ста није спорно,прво пред сваке изборе досад били су референдуми о оцјепљењу од БИХ,па неце ни да цује о преносу надлезности,па неце у Техеран непада му напамет да иде тамо,а види сада како би Рудоња да се договара у интересу БиХа,па бас овај народ прави будалу све да би био на власти па макар то и био у мрском му Техерану,да није залосно било би смјесно,ал ста оцекивати од преваранта и лопузе какав је он,то је спорно данас овако сутра онако како му одговара а ти и даље гладај за њега па нека те прави лудим ако те вец није направио таквим.

Name

ре

23.04.2018 10:42

А ста је радио толике године, па био је тамо ево 15 година и сад треба повјеровати, хахаха, нека то урадинеко нови..

Name

ре Коми

23.04.2018 10:43

Бас си у Коми, па сто досад то није урадио...

Name

ре

23.04.2018 10:45

Толико времена је имао, а све је контра урадио , бусајуци се у прса као велики Србин, а сви други су издајници, а лова њему у дзепове...

Name

Ре Кома

23.04.2018 10:46

Кад сам ја некад давно исао у средњу сколу, ми смо сељаке попут тебе питали:"Јел' осјецас да мало смрди паљевина?" Добри цовјеце, смрди јер те Миле мало пали. Као није нико у СНСД знао цирилицу па нису знали ста потписују.

Name

Пипо

23.04.2018 13:00

Оп оп опет предизборна кампања као и увијек цовјек лазе па лазе сто год казе.Дакле висе му ни птице на грани невјерују мислим да је потросио све адуте постења и добро намјерног цовјека.Додо пакуј иструменте доста твоје музике заврсена је твоја емисија.

Name

ЖИКА Ж

23.04.2018 09:13

ИЗ ДАНА У ДАН ОВАЈ ЧОВЈЕК СВЕ ВИШЕ ЛАЖЕ И ЛАЖЕ. САДА ЈЕ ПРИТИСНУТ ВЕЛИКИМ ПРОБЛЕМИМА И ТО ЈЕ ВЕОМА ОПАСНО. ЗВИЈЕР ЈЕ РАЊЕНА И МОЖЕ СВАШТА ДА УТАДИ. РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ТРЕБА УКЛОНИТИ ШТО ДАЉЕ ОД ЊЕГА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СПАС

23.04.2018 11:15

Треба направити велику и широку акцију а то је да се што масовније изаqђе на изборе. Што већа излазност то слабији резултат за Додика и СНСД. Не треба заборавити да је СНСД изгубио изборе за члана предсједништва БиХ (Жељка Цвијановић), да СНСД са коалицијом око себе није имао већину у парламенту за избор свог мандатара ( морали су купити два папка) и да је Додик лично под сумњивим околностима побједио Тадића за пар хиљада гласова. Значи, сада је шанса, прилика да се режим скине са грбача народа и то само ШТО ВЕЋОМ ИЗЛАЗНОШЋУ!

Name

Ђурађ Бањанин

23.04.2018 13:58

заиграјте козарачко коло а унутар кола убаците све окривљене Може ли коло издржати тај притисак а да не пукне и у

Name

САНКЦИЈЕ ЕУ!!!

23.04.2018 09:20

Добио је ДОЈАВУ да ће ЕУ увести САНКЦИЈЕ, ако НЕ ПРОМЈЕНИ РЕТОРИКУ ПРЕМА БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ!!! СВЕ У ДУХУ ЊЕГОВОГ КАРАКТЕРА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

23.04.2018 09:27

Овог лика Додика треба суд осудити на назовимо "условну слободу". Рецимо, осудити га, ставити доживотну наногицу и да хода само по Мрчевцима. Суду мора обећати да ће узети оловку и биљежницу и написати све. Све рачуне гдје је новац, све лопине око себе и њихове рачуне и помоћи да се лопине што прије стрпају у затвор и одузме им имовина. Дакле све радње како би се што више новца вратило у буџет. То мора урадити нови демократски суд, али да скупштина за Додика направи неки "лекс специјалис". Како би се урушено друштво дигло из ДНА. Овдје нисам мислио да треба утицати на суд, суд да ради своје, али да се са Додиком направи компромис уз што мање његове слободе ,а уз што више информација од њега. Сви остали из смрдљивог кавеза на доживотни бесплатни рад у корист народа и одузети им све.. Поздрав добрим људима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харе

23.04.2018 09:27

Црни Баја мишу мали знаш и сам да се нећеш ништа ни питати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

иментовани

23.04.2018 09:28

Он (Баја) је поручио да се може чак и активирати МАП-а, да му то не смета, али да неће добити имовину коју траже....Предсједник ентитета нема никакву надлежност када је у питању било каква и или било чија имовина, човјек се толико осилио и умислио да је он све. Надам се да те нећемо гледати у предсједништву БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славица

23.04.2018 09:38

Мајко моја, луда ли човјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

23.04.2018 10:23

Највише је спорно то што је он имао времена да то уради, али га је користио само да би обогатио себе своје ближње и оне око себе. Зато му ту шансу више не трwба пружати.

Name

доми

23.04.2018 09:57

Теско кога мозес висе преварити.доста твојих ноторних лази и простаклука.неце ти помоци ни ове будјетлије,које гледају само своју г,,,,,,,цу.одлазис милораде са полицке сцене,заувијек,а мозда и будес процесуиран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сињ

23.04.2018 10:08

ГОТОВ ЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стане

23.04.2018 12:38

Кад крпа одради своје и пробусе је на пуно мјеста,баца се прецеднице...у смеце.

Name

Мишко

23.04.2018 12:48

БОГ ТЕ ЧУО.

Name

Зоо Цувар

23.04.2018 10:13

Камелеон...прилагоди се свакој средини...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

23.04.2018 10:39

Касно Марко на Косово стизе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дервента

23.04.2018 10:47

Тако је то када си уцијењен и сада са тобом мозе да манипулисе ко год хоце! Када би се недај Бозе из гроба дигли Павелиц и Хитлер теби Милораде не би били спорни ни они! Колико си превртљив ти би насао и са њима заједницки језик само да останес на власти! Своју прицу прицај ботовима,улизицама и лудацима! Твоје вријеме је просло,остајес у Бакинцима а после октобра правац Фоца,има да носас букагију до краја зивота!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није него

23.04.2018 10:54

Зато га ови са запада и држе, знају какав је превртљивац и лажов, могу да раде шта хоће од нас, јер он ради опстанка на власти ће учинити све како они кажу, без обзира што је говорио другачије тј. лагао и петљао као и обично, вјероватно ће просути причу даје био са Марсовцем, то још једино није рекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

политика дусе нема

23.04.2018 10:55

Војно неутралан која глупост ,како да будес војно неутралан кад нити имас војску нити си признат у свјету ко Дрзава и ко да тебе иста пита глуп си ко коњ а ни ови сто те подрзавају нису ниста бољи,народ лазес годинама само те ови који зиве са народне грбаце подрзавају слицни теби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОВАН

23.04.2018 11:15

УЗМИТЕ ИМ НАШЕ ПАРЕ. ВИДЈЕТ ЋЕ ТЕ КОЈИ СУ ТО КРЕТЕНИ.

Name

борац

23.04.2018 11:15

Паметни одлазе остају итересдзије наивни иглупсони велики изгледи да побиједи јос једном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕНОУМРИ ЈАДОВЕ

23.04.2018 13:51

УМРИ ЈАДОВЕ УВЕНУЛА ТРИ ЗЛААТНА ЉИЉАНА ЗИВКО ДОДИК И БАБА БИЉАНА

Name

Драшко

23.04.2018 11:31

Наш Баја постао Бошњак или Босанац. Спремно напред у нове побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Молба за БН

23.04.2018 11:32

Ако можете, ставите само име и презиме умјесто ових њихових одвратних фаца ... Згадили су нам се саучесници у зглочинима

ОДГОВОРИТЕ
Name

дф

23.04.2018 11:33

Он је психијатрисјки слуцај, лазов, полтрон, слабиц, неваспитан, примитиван, психицки нестабилан!! крај народа, крај дрзаве с њим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

23.04.2018 11:35

Додик је прави борац за Бих. Све сто је успостављено на нивоу Бих иде њему захвалност. Додик је играч Америке и ЕУ он ће да укине Рс. Само будале могу мислити да је он велики Србин. Санкције од УСА то је све тактика а Миле уништи све у Рс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

23.04.2018 12:35

Ма ста казес,јел толико добар са трампом,знаци мозе да путује у уса,а ми овде мислимо да не мозе,миле,миле?!

Name

љут сам

23.04.2018 11:45

Прво нас заваде а ми се побијеме и замрзимо, онда додју други на влас и опљацкају нас растјерају нам омладину и памет из Босне, сад иде треца фаза насељавање ови простора странцима, немам ниста против избјеглица да се разумијемо и сам сам,људи нису криви али ови наси политицари нису у стању ниста заститити осим своје родбине и пријатеља то мосе свако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нино

23.04.2018 11:49

Ово је само за РТРС телевизију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

23.04.2018 11:55

СВЕ ЈЕ ЛАЖ.ОН МРЗИ САРАЈЕВО .ВОЛИ ЧОВИЈЕК БЕОГРАД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈКО

23.04.2018 12:09

КАКО ОН (БАЈА) РАЗМИСЉА НЕ СВИДЈА МИСЕ , УНИСТИЦЕ НАМ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ , ОВУ НАСУ РЕБУПЛИКУ СТО НАСА СВЕТА ВОЈСКА СТВОРИЛА , ТРБА ДА ИДЕ С ВЛАСТИ СТО ПРИЈЕ ТО БОЉЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Меркел

23.04.2018 12:14

То Баја, даску свјезег вјетра, нецемо ми јос оне санкције подизати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са

23.04.2018 12:30

Народа достаове варалице висе мора паст навуце нам санкције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир

23.04.2018 12:51

Таког те волим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

23.04.2018 13:21

Једна прича у Београду и Бања луци друга у Сарајеву. Како се ближе избори пуна уста чему бити БиХ.коме се продаје просудите сами .Ко више да вјерује оваквом цовјеку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

23.04.2018 20:17

Јел то рече ако побиједи ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

23.04.2018 20:33

Камелеон је опет промјенио боју. Као што се види он зарад уласка у предсједништво је спреман поново преносити надлежности. Он за 12 година владавине у РС је био непрекидни извор генерисања криза и смишљања лажних афера, а сада прича о инвестиционом циклусу. Он и његови сатрапи нити знају нити могу покренути никакав циклус, они само знају красти и уништавати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брест

24.04.2018 05:44

Штетан за перспективу Српске, јер, као и у подршци председничким кандидатима Србије, лута од случаја до случаја. То никако није политика озбиљног државника, већ ситношићарџијска лавирања.

Name

Рајко

24.04.2018 05:51

Додик је наш будући краљ. Ко то не види он је слијеп. Једини брани оно што нам је остало од српства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор

24.04.2018 12:24

Рајко прескоцио си терапију

Name

Рајко

24.04.2018 18:38

Погледајте мало око себе: путеве, школе, болнице итд. Плате су редовне, као и пензије ( јесте да нису баш велике). За вријеме власти СДС и осталих, плате су касниле по 5 мјесеци. Терапија је највјероватније потребна доктору.

Name

Драгана

24.04.2018 15:20

Он је спреман на све сем да му народ живи у бједи и да се убија сам ово је фашизаам не демократија деможемо дисати слободно а већина је под хипнозом његових пијуна да коња кандидује ожико је народ хипнотисан и коњ би побједио народу треба отворити очи јер живи у лажи

ОДГОВОРИТЕ