Чанак: Ко разумије кошарку, схватиће...

Тренер Партизана после драматичне утакмице са ФМП Железником истакао је да су момци уморни и потом сам понудио објашњење.

Кошарка 23.04.2018 | 16:45
Чанак: Ко разумије кошарку, схватиће...
Кошаркаши Партизана мучили су се у другој утакмици од старта Суперлиге, а после паузе од 40 дана од завршетка АБА лиге.

Ипак, после напете завршнице у "Пиониру" у недељу увече савладан је ФМП Железник резултатом 94:90, за скор 2-0 у Групи Б.

"Тренутно смо врло 'тешки у ногама'. Лако губимо дуеле један на један, види се да управо код тих пар дуела у скоку у нападу немамо довољно свежине. То је тако у овом тренутку, плански урађено и надам се да ћемо бити бољи", рекао је тренер црно-белих Ненад Чанак, који је несвакидашњи "брејк" у сезони искористио да екипу одведе у Црну Гору на праве припреме - какве иначе тренери спроводе током лета.

Претпостављајући шта би могло да буде следеће питање, Чанак је сам питао и одговорио.

"Иде питање од чега смо уморни, али онај ко разуме кошарку схватиће о чему причам".

ФМП је уочи старта Суперлиге остао без Филипа Човића и Алексе Раданова, који су појачали Црвену звезду, али је и те како припретио црно-белима. 

"Тешка утакмица, као што смо и очекивали. То је добра екипа која је одласком Раданова и Човића изгубила креацију, али са новим играчима и другачијим ролама осталих су добили на атлетицизму и неким другим квалитетима. Врло су озбиљан тим, као и пре промена у ростеру. Утакмица је била таква, док год смо контролисали скок и изгубљене лопте били смо у добром ритму. Почетак треће четвртине, осам или девет скокова у нападу ривала, у последњој један... То је могло да буде кобно по нас", констатовао је Чанак и додао:

"Успели смо некако да се извучемо из тешке ситуације".

Партизан, који је на старту победио Војводину у Дворани "Александар Николић" (90:67) сада се окреће првом гостовању - среда, 20.00, дворана на 25. мају, Динамик.

"Окрећемо се Динамику, незгодном тиму предвођен искусним и успешним тренером. Играју у хали где је све необично. Прошле године је Партизан тамо на волшебан начин добио меч. Неће бити лако. И због нашег стања у каквом јесмо, мада мислим да ћемо бити бољи физички. Очекујем мотивисаног ривала", истакао је Чанак. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар