Висока руска делегација у БиХ

У дводневну посјету БиХ данас у Сарајево стииже предсједница Савјета федерације Федералне скупштине Руске федерације Валентина Матвијенко, која ће сутра посјетити и  Бања Луку. Ово је највећа посјета једног руског званичника БиХ, а тиме и Републици Српској.

Босна и Херцеговина 23.04.2018 | 07:27
Висока руска делегација у БиХ
Предсједница Савјета федерације Федералне скупштине Руске федерације Валентина Матвијенко, која је у политичким круговима позната и као Путинова “челична лејди”, у БиХ долази на позив предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњена Тадића,

Ради се о посјети која има карактер „највишег нивоа“ и у складу с тим предузете су све потребне мјере безбиједности и у Сарајеву и Бањалуци.

Планирано је њено обраћање делегатима Дома народа Парламентарне скупштине, а томе ће претходити састанак високе руске делегације са члановима Колегија оба дома Парламентарне скупштине БиХ Младеном Босићем, Шефиком Џаферовићем, Борјаном Кришто, Огњеном Тадићем, Баришком Чолаком и Сафетом Софтићем.

Прије доласка у Парламентарну скупштину БиХ, предсједница Савјета федерације Федералне скупштине Руске федерације ће положити вијенац испред вјечне ватре, гдје ће је дочекати градоначелник Сарајева Абдулах Скака.

У поподневним сатима висока руска делегација ће обићи, у пратњи градоначелника Сарајева, Башчаршију, а посјетиће и Стару православну цркву у том граду.

Матвијенко ће имати званичне разговоре сутра и са Предсједништво БиХ Младеном Иванићем, Бакиром Изетбеговићем и Драганом Човићем, након чега ће посјетити Бања Луку, гдје ће имати разговоре са званичницима Републике Српске, предсједником Милорадом Додиком и предсједником Народне скупштине Недељком Чубриловићем.

Матвијенко ће се сутра обратити и посланицима Народне скупштине Републике Српске.

У Републици Српској се даје велики значај посјети високе руске делегације.

БН телевизија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Јули

23.04.2018 05:55

Да ли знс Путин ко је Додик?? Има ли ко из опозиције да трази сусрет у руском парламенту или да посаљу дописе русима да им објасне о лику и дјелу злоцинца Додика..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам

23.04.2018 06:31

Чији је изум политичко-тајкунски систем?

Name

Ре

23.04.2018 06:32

Зна он све.. њему он и одговара да компаније музу ста се измусти мозе..

Name

Реал-ан

23.04.2018 06:28

Сто би баја рекао у Техеран. ”У поподневним сатима висока руска делегација ће обићи, у пратњи градоначелника Сарајева, Башчаршију, а посјетиће и Стару православну цркву у том граду.”Паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиктер натапирана

25.04.2018 11:10

Коме јос ови азијати са отекнутим оцима требају?

ОДГОВОРИТЕ