Човић: Евролига добро зна шта јој Звезда доноси!

"Многи заборављају да скоро 15 година организујемо завршне квалификационе турнире јуниорске Евролиге, да смо обарали рекорде играјући и Еврокуп и постављали стандарде и у том такмичењу. Нас у Евролиги и Еврокупу памте по 24. 000 људи на трибинама, не по упаду навијача, који је напао играча противничке екипе, или рекордном поразу у једном малом прелепом италијанском граду званом Сијена", каже Небојша Човић.

Кошарка 23.04.2018 | 22:45
Човић: Евролига добро зна шта јој Звезда доноси!
Тек нешто више од једне седмице прошло је од последње утакмице финала Јадранске лиге и титуле Будућности, у серији испуњеној тензијама, високим тоновима, лошом енергијом... Црвена звезда је после три године остала без регионалног трона, а након пет сезона и без учешћа у Евролиги. 

Још током саме финалне серије провејавале су приче да би црвено-бели могли да заиграју у Евролиги, без обзира на коначни исход због тога што Морача не испуњава одређене стандарде елитног такмичења. И поред свега први човек Будућности Драган Бокан најавио је да ће Морача бити комплетно реновирана и проширена, а да ће Ђетићи имати "тим какав досад није виђен на овим просторима". 

Али, председник Црвене звезде Небојша Човић остаје сигуран у клуб и систем којим руководи. У разговору за црногорску Борбу Човић је подсетио јавност какав Црвена звезда има однос са Евролигом и шта клуб са Малог Калемегдана доноси елитном европском такмичењу.

"Многи заборављају да скоро 15 година организујемо завршне квалификационе турнире јуниорске Евролиге, да смо обарали рекорде играјући и Еврокуп и постављали стандарде и у том такмичењу. Нас у Евролиги и Еврокупу памте по 24.000 људи на трибинама, не по упаду навијача, који је напао играча противничке екипе, или рекордном поразу у једном малом прелепом италијанском граду званом Сијена. Круна наше сарадње је долазак завршног турнира у Београд ове године. Ми са Барселоном имамо готово свакодневну комуникацију по разним основама, јер сарадња са тако озбиљном организацијом није само играње Евролиге, већ много више од тога", каже Човић за Борбу и наставља:

"Да ли ћемо играти Евролигу следеће сезоне? Одговорићу вам овако – Црвена звезда, односно систем у том клубу је направљен тако да не зависимо од једне финалне серије. Стабилни смо, имамо већину младих домаћих играча под уговором, млађе селекције. Цео систем је стабилан, а Евролига већ добро зна шта можемо и шта доносимо у ово такмичење. Клуб је тако постављен да може да је игра без икаквих проблема, временских рокова и неке трке са временом", појашњава први човек Звезде.

О евентуалном учешћу Будућности у Евролиги није желео превише да говори...

"Не знам, и право да Вам кажем и не интересује ме. Они су свој пут одредили, и нека га следе. Рекао сам да улазак и равноправан третман у евролигашкој породици, не зависи од крупних реченица попут ‘правиће се тим какав одавно није виђен…’ и слично. Правила се знају, уписана су у документима Евролиге. Ко може да их испуни играће, ко не може, неће играти, и то је то", децидиран је Човић у разговору за Борбу.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар