ПОР: Смијете ли надокнаде против Бенфике?!

Великан из Лисабона славио у Есторилу голом Едуарда Салвија у 92. минуту!

Фудбал 22.04.2018 | 11:30
ПОР: Смијете ли надокнаде против Бенфике?!
Пети пут ове сезоне, четврти пут на гостовањима, а други пут узастопно на страни Бенфика је о својој судбини у првенественим мечевима одлучивала у надокнади времена. Лисабонски Орлови су на стадионо Антонио Коимбра да Мота срушили домаћи Есторил голом Едуарда Салвија у другом минуту надокнаде утакмице и тако барем на два дана преузели лидерско место Примеире од Порта – 1:2 (0:1).

У Порту су пре две недеље бацали дрвље и камење на стање у португалском фудбалу након гола Раула Хименеза у Сетубалу, такође у другом минут надкнаде, па остаје да се види каква ће реакција бити овога пута. Додуше, није било пенала као тада, Салвио је искористип одличан центаршут Грималда и главом матирао Рибеира.

Бенфика је била бољи ривал, повела је на време преко Рафе Силве, којем је погодак на мајсторски начин креирао Андрија Живковић. Ипак, домаћин се вратио у игру у 63. минуту када је Халиче остао сам на другој стативи после центаршута Едуарда и без проблема послао лопту у мрежу Вареле.

Ипак, гости, за које је читав меч поред Живковића одиграо и Љубомир Фејса, жестоко су нападали у финишу утакмице и то им се на крају поново вратио у надокнади времена.

ПОРТУГАЛ 1 - 31. КОЛО

Петак

Брага - Маритимо 2:0 (0:0)
/Вукчевић 52, Фернандеш 87/

Субота

Фереира - Белененсеш 1:1 (1:0)
/Фелипе 13 - Мауридес 46/

Феиренсе - Гимараиш 2:1 (1:1)
/Жоао Силва 12 - Рафиња 11/

Ешторил - Бенфика 1:2 (1:1)
/Халиче 63 - Рафа Силва 10, Салвио 90+2/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар