ИТА - Изненађење сезоне: Беневенто срушио Милан!

"Вјештице" поново шокирале "росонере", овог пута тријумфом на Сан Сиру! Јемело шокирао Гатуза, Сасуоло бољи од Фиорентине! Фудбалери Беневента победили су у гостима екипу Милана са 1:0 у утакмици 34. кола италијанске Серије А.  Брукање славног клуба: Фењераш шокирао Сан Сиро! Милан поражен од Беневента на свом терену – 0:1.

Фудбал 22.04.2018 | 10:30
ИТА - Изненађење сезоне: Беневенто срушио Милан!
Једини гол на мечу, вредан три бода, постигао је Пјетро Јемело у 29. минуту.

Милан је имао више лопту у свом поседу, много више удараца ка голу противника и играча више од 80. минута, али то није било довољно да вечерас стигне до позитивног резултата.

Српски интернационалац Филип Ђуричић одиграо је читав сусрет за победнички тим. 

Екипа Милана је шеста на табели Серије А са 54 бода. На другој страни, Беневенто је уписао тек пету победу од почетка сезоне и последњи је на табели са само 17 освојених бодова. 

Уместо да се додатно приближи Европи, Милан је направио нови корак уназад. Али не само то. Росонери су шокирали своје навијаче, пошто су у 34. колу поражени од одавно прежаљеног Беневента, који је вечерас остварио тек пету победу у овој сезони - 0:1 (0:1).

Милан је срушио све што је градио од доласка Ђенара Гатуза и после неколико солидних партија доживео непријатно отрежњење, па би већ сутра Аталанта могла да преузме шесто место и позицију која води у Лигу Европе. Тренутак одлуке догодио се у 29. минуту, када се Пјетро Емело сакрио иза леђа одбрани Милана и искористио одличан пас Николаса Виоле.

Милан је нападао и пре и после тог поготка, на голу гостија ње блистао Кристијан Пуђони, али су напади домаћина били превише млаки и нерезонски, а онда када се долазило до добре ситуације недостајала је рутинска егзекуција.

Гатузо је поврење од старта утакмице пружио младом нападачком тандему Кутроне - Андре Силва, али су се обојица прописно испромашивали. Нису били хомогени у нападу, а ништа се није променило ни уласком Николе Калинића, који је заменио Португалца, али је још једном показао да се налази у катастрофалној форми и великој голгетерској кризи.

Да ситуација буде још гора, Росонери су у последњих 10 минута имали играча више, али се то није ни приметило на терену. Милан је постао први тим у овој сезони који није затресао мрежу Беневента, али је зато наставио негативну традицију - примио је гол од сваког противника са којим се састајао до сада у Серији А.

Фудбалери Сасуола су раније данас истим резултатом славили против Фиорентине. Победнички гол постигао је Матео Политано у 41. минуту. 

Фиорентина је девета на табели са 51 бодом, док је Сасуоло на 13. позицији са 37.

Мајсторија Политана за миран сан у Ређо Емилији! Фјорентина није могла више са десеторицом! Драгоцено славље домаћина на МАПЕИ стадиону - 1:0.

Мирно ће се спавати у Ређо Емилији, Сасуоло је дошао до победе која ће му готово гарантовати сигуран опстанак у Серији А. Мајсторија Матеа Политана у 41. минуту пресудила је Фјорентини, која вечерас на МАПЕИ стадиону није могла више са десеторицом играча тачно сат времена игре – 1:0 (1:0).

Трагичар у гостујућим редовима био је несмотрени Брајан Дабо, који је на истеку пола часа игре зарадио другу јавну опомену, пошто је са леђа у контранападу срушио Доменика Берардија. То је отворило знатно више простора домаћим играчима за нападе.

Политану није било потребно превише места у одлучујућем тренутку меча, пошто је његов ударац са ивице казненог простора био неодбрањив за Консиљија.

Фиорентина је са играчем мања успела озбиљно да нападне домаћина у завршници меча, али не и да дође до драгоценог бода, па је везала и други узастопни првенствени пораз и почела поново да заостаје у трци за излазак на евросцену.

Дебитант, али и „фењераш“ у Серији А, екипа Беневента послије ове сезоне вратиће се у Серију Б, али ће моћи да се похвали да је непоражена у дуелима са славним Миланом.

И не само то!

Послије сензационалног ремија у првом дијелу сезоне поготком голмана Брињолија у судијској надокнади „мали“  Беневенто, коме је то био први бод у Серији А, још једном је шокирао Милан и то побједом на Сан Сиру поготком Јемела.

МИЛАН – БЕНЕВЕНТО 0:1 (0:1)

/Јемело 29/

Челници Милана већ су једном правили резове у сезони и довели на клупу Ђенара Гатуза умјесто Винћенца Монтеле, а сада ће управо Гатузо морати да нешто мијења у свом систему и тактици која у посљедње вријеме даје катастрофалне резултате.

Послије пораза у дербију против Јувентуса „росонери“ су заредали четири ремија, а онда у суботу увече изгубили меч који је био идеална прилика за повратак на побједнички колосјек.

Беневенто јесте „откинуо“ тај бод и показао се већ као неугодан противник, али управо  то требао је бити мотив играчима Милана да се реванширају „вјештицама“.

Умјесто тога гости са југа Италије још једном су одиграли утакмицу без много калкулација и кренули отворено, а већ послије 15 минута игре Донарума је морао да спашава своју мрежу и то клизећим стартом.

Ова прилика наравно иде на душу Родригеза који је лоше враћао лопту свом голману, али у 29. минуту Беневенто је заслужено стигао до вођства. 

Пјетро Јемело избјегао је офсајд замку и матирао Донаруму за свој други гол ове сезоне.

Нападач  Беневента срушио је велики Милан, а прије мање од двије године играо је у Серији Ц и у дресу Фође тресао мреже Пизе, Месине, Мартине Франке, Паганезеа, Катанцара…

Требало је да прође још читав сат игре да Милан дође до опасне прилике за изједначење, али је Кеси погодио пречку.

Али мало је недостајало и да Беневенто шест минута касније удвостручи предност. Прецизније неколико центиметара далеко од стативе завршила је лопта послије далекометног ударца Виоле.

У наставку меча су ствари дошле на „своје“, Милан је кренуо у офанзиву, а играчи Беневента хтјели-не хтјели морали су да се бране , међутим, чинили су то добро.

Пруђони је био одличан на голу, а његова одбрана рјешавала је све опасне ситуације, попут оне у 74. минуту када су практично на гол-линији спријечили погодак.

Борбене "вјештице" није пореметило ни искључење Диабатеа десет минута прије краја, па ни шест минута судијске надокнаде.

Беневенто је стигао до минималне, али велике, огромне побједе над Миланом, којем је сада угрожено и шесто мјесто које води у Европу.

„Росонери“ имају 54 бода, седмопласирана Аталанта има 52 и меч мање, Сампдорија 51 и такође утакмицу мање…

Сви могу, али Милан не!

Милан је једина екипа против које је Беневенто успио да сачува нетакнуту мрежу.

Беневенто "мрзи" Гатуза

Фудбалери Беневента покварили су 3. децембра деби Гатуза на клупи Милана ремијем 2:2 у посљедњим секундама, а у суботу га побиједили у јубиларном 20. мечу популарног "Рина" као тренера "росонера".

СЕРИЈА А, 34. КОЛО

СПАЛ - Рома 0:3 (0:1)
/Викари 32 аутогол, Наинголан 52, Шик 60/

Сасуоло – Фиорентина 1:0 (1:0)

/Политано 41/

Милан - Беневенто 0:1 (0:1)

/Јемело 29/

Недјеља

Каљари - Болоња (12.30)

Од 15.00

Аталанта - Торино
Кјево - Интер
Лацио - Сампдорија
Удинезе - Кротоне
Јувентус - Наполи (20.45)
Ђенова - Верона (20.45)

ТАБЕЛА: Јувентус 85, Наполи 81, Рома (+1) 67, Лацио 64, Интер 63, Милан (+1) 54, Аталанта 52, Сампдорија 51, Фиорентина 51, Торино 47, Болоња 38, Ђенова 38, Сасуоло 34, Удинезе 33, Каљари 32, Кјево 31, СПАЛ (+1) 29, Кротоне 28, Верона 25, Беневенто 17.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар