БЛ: Навијачи "подвикнули", Дортмунд разбио Бајер!

Десет голова примили су ове седмице "апотекари". . .  Игра мачке и миша, Дортмунд дао четири, могао још толико! Санчо је нови Обамејан! Дортмунд лагано добио Бајер Леверкузен с 4:0.

Фудбал 22.04.2018 | 09:45
БЛ: Навијачи "подвикнули", Дортмунд разбио Бајер!
Прошли пут када је Борусија Дортмунд сачекала Бајер Леверкузен било је 6:2, овога пута 4:0 (1:0). Мада, могли су Милионери да спакују још који гол за понети гостима из Леверкузена. Можда је то у најави требало да буде опак сусрет две екипе из самог врха Бундеслиге који се боре за тријумф и бег од Хофенхајма, али се све претворило у промоцију силе Милионера.

Већ у 13. минуту гол је постигао Џејдон Санчо када је добро испратио акцију и матирао Ошчана. Била је то најава фантастичне партије младог играча од 18 година који је показао много тога и задивио фудбалске љубитеље.

Могао је и Ројс да се прослави на овој утакмици, али је на крају морао да се задовољи са два дата гола, а у 37. минуту утакмице је промашио и пенал. Могао је и хет-трик да упише на овој утакмици.

Вероватно најлепши потез утакмице био је у 63. минуту када је Санчо фантастично примио лопту у стилиу најбољих светских играча, а касније упослио Максимилијана Филипа који је постигао трећи гол Борусије на овој утакмици.

Поред ове асистенције, Санчо је центрирао и за гол Ројса, последњи на утакмици, тако да је на овој утакмици млади Енглез имао гол и две асистенције. Сјајна утакмица за њега. Подсетио је у појединим моментима на Пјера Емерика Обамејана, иако је Габонац за нијансу офанзивнији играч.

Добио је шансу због повреде Мишија Батшуајиа и показао какав је мајстор у настајању.

Онакав пријем могу да изведу само играчи са префињеним осећајем.

Дортмунд после овог меча има 54 освојена бода и бежи три управо Леверкузену. Зато је ова победа Милионерима јако битна. Шалке је други с 55, али и утакмицом мање. Хофенхајм има 49 и покушава да престигне Леверкузен.

Заиста тешка седмица за "апотекаре"!

Након што су у уторак у Купу Немачке од Бајерна примили шест голова, играчи Бајера из Леверкузна су вечерас на "Вестфалену" од Дортмунда добили "четвроку".

У сјајној представи "жуто-црних" блистао је Џејден Санчо (18) који је постигао један, а наместио два гола својим саиграчима за уверљивих:

ДОРТМУНД - ЛЕВЕРКУЗЕН 4:0 (1:0)!

Домаћи навијачи су дочекали "жуто-црне" са снажном поруком након пораза у прошлом колу од Шалкеа.

"Нема воље, нема страсти, нема храбрости, нема тима! Нико не представља Борусију тако мало као ви".

Оваква "прозивка" славног "Жутог зида" је запалила ватру са којом се Леверкузен није могао носити!

Офанзиван приступ домаћих прву прилику је донео већ у 11. минуту када је млади Санчо, који је овог лета дошао у Борусију из Манчестер ситија, изашао "очи у очи" за Рамазаном Озчаном и шутирао право у њега.

Млади Енглез, који је показао велико сампоуздање са лоптом у ногама, се у сличној ситуацију нашао само две минуте касније, али је овај пут гађао даљи угао и постигао свој први гол у сениорској каријери за 1:0.

Санчо је такође први Енглез који је постигао гол за Борусију у Бундес лиги.

До краја првог дела домаћини су постигли још један погодак који је оправдано поништен због офсајда на асистенцију ВАР, а стигли су још и да промаше пенал. Озчан је са лакоћом одбранио лош ударац Марка Ројса у 37. минуту.

Али, сјајни Немац је у другом полувремену ипак дошао до поготка.

Јулијан Вајгл је одлично пронашао Гецеа овај из прве одлично шаље лопту у простор за Ројса, који заобилази голмана и шаље лопту у мрежу.

Домаћи фудбалери су све дилеме око побједника отклонили у 63. минуту када се у стрелце уписао Макс Филип након лепог продора и асистенције расположеног Џејдона Санча.

Ројс и Санчо су сјајну партију закључили још једном "комбинацијом" за коначних 4:0.

БУНДЕСЛИГА - 31. КОЛО:

Ајнтрахт - Херта 0:3 (0:0)
/Зелке пен. 57, Леки 77, Есвајн 90+1/

ХСВ – Фрајбург 1:0 (0:0)
/Холтби 54/

Хановер – Бајерн 0:3 (0:0)
/Милер 57, Левандовски 73, Руди 89/

Лајпциг – Хофенхајм 2:5 (0:3)
/Кеита 59, Конате 88 - Ут 14, 59, Гнабри 15, Кадерабек 45, Руп 56/

Штутгарт – Вердер 2:0 (1:0)
/Гентнер 13, Озџан 90+2/

Борусија Дортмунд – Леверкузен 4:0 (1:0)
/Санчо 13. Ројс 55, 79, Филип 63/

у недељу

Аугзбург – Мајнц (15.30)
Келн – Шалке (18.00)

одиграно у петак

Борусија Менхенгладбах – Волфсбург 3:0 (3:0)
/Штиндл 8, Рафаел 35, Крамер 44/

ТАБЕЛА: Бајерн 78, Шалке (-1) 55 , Борусија Дортмунд 54, Леверкузен 51,Хофенхајм 49, Лајпциг 47, Ајнтрахт 46, Борусија Менхенгладбах 43, Херта 42, Штутгарт 42, Аугзбург (-1) 37, Вердер 37, Хановер 36, Волфсбург 30, Мајнц (-1) 30, Фрајбург 30, ХСВ 25, Келн (-1) 21.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар