Јунајтед се враћа на Вембли, у финале ФА купа!

Преокрет Јунајтеда на Вемблију – Мурињо у борби за нови трофеј! Фудбалери Манчестер јунајтеда пласирали су се у финале ФА купа, пошто су на Вемблију победили Тотенхем са 2:1.  Тотенхем је повео, али су Санчез и Еререра ипак одвели "ђаволе" у меч за престижни пехар. Да ли ће Мурињо у мају освојити трећи трофеј у Јунајтеду? Расти Тотенхеме, још си мали! Манчестер Јунајтед на крцаом Вемблију славио са 2:1 у полуфиналу ФА купа.

Фудбал 21.04.2018 | 21:20
Јунајтед се враћа на Вембли, у финале ФА купа!
Тотенхем је повео у 11. минуту голом Деле Алија, после асистенције Кристијана Ериксена, да би потом уследио преокрет Јунајтеда.

Прво је у 24. минуту Алексис Санчес донео изјадначење Јунајтеду сјајним голом главом, а коначан резултат поставио је Андер Ерера у 62. минуту, на асистенцију Ромелуа Лукакуа.

Јунајтед се пласирао у рекордно 20. финале ФА купа и Србија ће имати представника Немању Матића, који је одиграо читав дуел. 

У другом полуфиналу састају се Челси и Саутемптон. Тај меч је на програму сутра од 16.00. 

Финале ФА купа игра се 19. маја.

У Премијер лиги ће извесно бити други, у Лиги шампиона су стали у осмини финала, а у Лига купу их је у петој рунди избацио Бристол.

Ипак, Манчестер јунајтед и даље је активан у ФА Купу, у којем ће играти у финалу!

Екипа Жозеа Муриња победила је у суботу великог ривала из Лондона у полуфиналу на Вемблију, па ће се на чувени стадион вратити и 19. маја, када ће играти против победника дуела Челси - Саутемптон (недеља, 16 часова).

ЈУНАЈТЕД - ТОТЕНХЕМ 2:1 (1:1)

Српски интернационалац Немања Матић одиграо је цео меч који је почео голом "певаца" после лоше реакције Криса Смолинга и лаке егзекуције Деле Алија у 11. минуту. Асистент је био Кристијан Ериксен.

Португалчев тим није се предао ни стао, већ је тандем критикованих изједначио десетак минута касније (24'). Центрирао је Француз Пол Погба и перфектно пронашао Алексиса Санчеза, који је главом поставио 1:1.

Тај резултат био је активан до 62. минута, када је Андер Ерера шутирао из "прве", после трка и јаким ударцем са око 15 метара увео Јунајтед у велико финале, у којем ће моћи да изједначи Арсеналов рекорд у броју освојених трофеја (13).

"Ђаволи" су последњи пут играли у финалу 2016. и освојили су тада пехар победом против Кристал Паласа 2:1. Ако би тај успех поновили и ове сезоне, Жозе Мурињо могао би да каже да је трофејно завршио и своју другу такмичарску годину на Олд Трафорду, јер је прошле сезоне у Јунајтедову свечану салу унео пехар Лиге Европе и Лига купа.

Тотенхем ће још једну сезону окончати без трофеја, што ће га поново вратити у онај просек, међу клубове који нит' смрде нит' миришу.

Шампион нокаут утакмица Жозе Мурињо још једном је показао да је тактички зрелији од Маурисија Покетина, да уме да спреми екипу за овакве мечеве у којима се све завршава сади одмах. Манчестер Јунајтед је на крцатом Вемблију поразио Певце са 2:1 и пласирао се у финале ФА купа.

Тако ће Црвени ђаволи моћи да употпуне ову турбулентну сезону барем једним пехаром, иако се пре неколико недеља то чинило као немогућа ствар. Лоше су фудбалери Са Олд Трафорда отворили меч, већ после 10 минута мотивисани Певци су дошли у предност након што је Ериксен мајсторски упослио Делеа Алија, а овај матирао немоћног Де Хеу.

Одговор Јунајтеда уследио је средином првог дела. Пол Погба је украо лопту на левом крилу, мајсторски, десницом, центрирао на другу стативу, а тамо је омалени Алексис Санчез сачекао и лепим скоком и главом (?!) поравнао на 1:1. Занимљиво, на голу Певаца је данас стајао Холанђанин Ворм којег је Покетино тиме желео да испоштује пошто је бранио у ФА купу целе сезоне. Капитен Љорис је остао на клупи и то се испоставило као грешка.

Оба тима имала су сјајне шансе да дођу до предности у финишу, прво Погба за Јунајтед на једној страни, затим и и Ериксен на другој за Певце. Манчестер Јунајтед је утакмицу решио у 62. минуту. После дуге лопте, данас сјајни Алексис Санчез је додао до Лукакуа, овај је није захватио како треба, али је она стигла до Андера Ерере који је лепим ударцем десницом пробушио мрежу Тотенхема за 2:1.

Био је то погодак Мурињовог изненађења које је одиграло беспрекоран меч у тандему са Матићем и Погбом на средини терена и вукао је мајсторски конце игре. Јунајтед је заправо добио овај рат на средини, а када стекне предност у оваквим утакмицама тим са Олд Трафорда је тешко губи, што се видело и данас.

Пробао је Тотенхем да се врати у меч, ређао нападе пред голом Јунајтеда, али није било кључног и завршног паса ка Харију Кејну који би најбољи стрелац претворио у гол. Једноставно је, када Кејнуне иде и Тотенхем се доста мучи, а то се видело и данас. Одбрана Јунајтеда је спаковала у џеп најбољег фудбалера, наравно по инструкцијама Муриња, па се Манчестер Јунајтед враћа на Вембли и финале 19. маја.

Ко ће му тамо бити ривал за најстарији трофеј на свету сазнаћемо сутра после другог полуфинала између Челсија и Саутемптона који се игра од 16 часова.

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД - ТОТЕНХЕМ 2:1 (1:1)
/Санчез 24, Ерера 62 - Али 11/

Стадион: Вембли
Гледалаца: 85.000
Судија: Ентони Тејлор

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД (4-3-3): Де Хеа - Валенсија (од 80. Дармијан), Смолинг, Џонс, Јанг - Ерера, Матић, Погба - Лингард (од 83. Рашфорд), Лукаку, Санчез (од 90. Фелаини).

ТОТЕНХЕМ (4-2-3-1): Ворм - Трипије, Санчез, Вертонген, Дејвис (од 68. Лукас Моура) - Дајер, Дембеле (78. Ванијама) - Ериксен, Али, Сон (од 86. Ламела) - Кејн.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар