Од Јокановог Фулама боља само два тима!

Невероватна статистика клуба са "Котиџа" откако је у клуб стигао Славиша Јокановић. . .

Фудбал 21.04.2018 | 20:15
Од Јокановог Фулама боља само два тима!
Многи фудбалски навијачи се слажу - била би велика штета ако Фулам следеће сезоне не заигра у Премијер лиги после свега што је показао у претходних неколико месеци...

Тим са "Крејвен котиџа" тренутно заузима друго место, оно које директно води у виши ранг, али иза њих "вреба" Кардиф који је највећи део сезоне био на тој позицији која доноси директну промоцију. Сада су два бода иза Фулама и са две утакмице мање.

Фулам ће тако најмање играти плеј-оф за улазак у Премијер лигу, а ове године нису доживели нити један пораз у Премијер лиги, док су наставили да играју офанзивно и атрактивно.

Да није било нешто лошијег "уласка" у сезону када је Славиша Јокановић изигран од стране управе и није добио појачања, њихов бодовни салдо би можда био и убедљивији, овако су на 85 бодова и чак 76 постигнутих погодака. Два више дао је "шампион" Вулверхемптон.

Фулам је тако играо и претпрошле сезоне код Јокановића када их је сачувао у Чемпионшипу, а онда наредне наметнуо свој стил (85 голова) којим су догурали до плеј-офа.

Занимљиво, од доласка Јокановића на "Котиџ", само два тима у четири најјаче енглеске лиге била су ефикаснија од његовог (191 гол) и то су Манчестер сити (207 голова) и Ливерпул (198). "Испод" Фулама остали су Тотенхем (190), Лутон (185), али и тимови попут Челсија, Арсенала, Манчестер јунајтеда и тако даље...

Да ли ће се наредне сезоне одмерити и са најбољима? Сазнаћемо у наредних месец дана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар