Венгер добио отказ?!

Није хтео да оде из клуба, али ће његов банковни рачун бити јачи за 12. 000. 000 евра. . .  "Венгер је отпуштен. Одговорни се крију, јер он не би отишао сам"! Легенда Арсенала Иан Рајт каже да менаџер "Тобџија" Арсен Венгер не би отишао својом вољом и верује да је отпуштен.

Фудбал 23.04.2018 | 20:00
Венгер добио отказ?!
Венгер је у петак потврдио да се његов боравак на клупи лондонске екипе после 22 године завршава на крају ове сезоне.

Тијери Анри је раније рекао да је помешаних осећања јер није мислио да ће се одлазак десити сада. Део навијача Арсенала је бранио славног Француза, други део је све гласније тражио од Венгера да оде.

Арсенал је последњих година куповао скупље играче него годинама раније, али ни Месут Езил, ни Алексис Санчес, ни скорије Лаказет нису донели жељене резултате јер "Тобџије" не могу ни до четвртог места у последње време. 

"Арсен Венгер је човек принципа, искрености и човек од интегритета. Зато сам убеђен да је он отпуштен и да није сам поднео оставку" каже Рајт, а преноси Евенинг Стандард. 

Рајт наводи да би Француз одолео притиску и увредама навијача којима је био изложен и због свог карактера не би отишао пре истека уговора у ситуацији коју описује као тужну. 

"Претпостављам да нећемо сазнати ко је одговоран јер ће се одговорни увек сакривати једни иза других. Венгер је имао конференцију за штампу на којој није било ни наговештаја овога, а следећег дана је објављено да одлази. У сваком случају он може да подигне главу. Без обзира какви су резултати њега треба испратити као праву Арсеналову легенду. Толико му дугујемо", рекао је Рајт.

Арсен Венгер није одлучио да оде из Арсенала, већ му је уручен отказ?!

То је најновија информација којом баратају острвски медији, увек жељни сочних детаља. А ово је за њих дошло као шлаг на торти велике спортске приче која је доминирала фудбалским светом. Арсен Венгер на крају сезоне неће својевољно напустити Арсенал, већ му је унапред уручен отказ, иако због природе ситуације и поштовања чувеног Професиора управа клуба није желела да се то прочује. Али, информација је угледала светлост дана. 

Арсен Венгер никако није желео присилно да оде из клуба у којем је провео највећи део своје каријере и који је профилисао као одличну средину за развој младих фудбалера, посебно оних афричких корена, већ је сломљен под утицајем незадовољних власника из Сједињених Америчких Држава.

Наиме, Венгер је одавно изгубио поверење главног човека Арсенала Стена Кренкеа, који више није могао да гледа клуб који је стално иза највећих конкурената за титулу, па је одлучио да пресавије табак и француском стручњаку пренесе лоше вести.

Венгер ће, додуше, на крају сезоне отићи са 12.000.000 евра у џепу. То је сума која је договорена као осигурање да ће Венгер отићи на крају сезоне. То је, уједно, и висина Венгеровеплате за последњу годину уговора са Арсеналом.

Како је откривено, сви чланови управе једногласно су желели да Венгер на крају сезоне напусти клуб. Генерални директор Иван Газидис јавно је недавно хвалио француског стратега због свега што је урадио током 22 године боравка у Северном Лондону, у којима је освојио три шампионске круне, седам ФА купова, а као круна рада дошла је сезона 2003/04, у историји позната под именом - Непобедиви.

Додуше, Газидис није желео да разговара са острвским медијима о истинитости приче да је Венгер добио отказ. Оно што је накнадно откривено јесте и да је Венгер био врло несрећан и љут због тајминга саопштавања овакве вести - у самом финишу борбе за Лигу шампиона преко Лиге Европе.

Клуб је покушао да смири страсти емотивном поруком опроштаја, али изгледа да није вредело...

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар