Жељезничар: Темпирана "хајка" о намјештању!

Послије спекулација да је Жељезничар "умијешан" у намјештање мечева, огласио се и клуб са "Грбавице".

Фудбал 21.04.2018 | 13:15
Жељезничар: Темпирана "хајка" о намјештању!
Фудбалски савез Босне и Херцеговине примио је од Европске фудбалске уније (УЕФА) неколико извјештаја који се односе на сумњу регуларности утакмица у домаћим такмичењима.

У питању су наводно три утакмице, сва три је судио Томислав Чуић из Томислав Града, и сви су дошли из "двојке у кеца", а на два сусрета актери су били фудбалери сарајевских плавих.

Тим поводом се огласио клуб са "Грбавице" у саопштењу објављеном на клупском сајту, које преносимо у цјелости.

"Због поједних тенденциозних медијских инсинуација и нетачних информација изнесених на рачун ФК Жељезничар, којима се жели дискредитовати углед најтрофејнијег клуба у БиХ, ФК Жељезничар се обраћа навијачима, члановима клуба, спонзорима, пријатељима клуба и цијелој бх. јавности.

ФК Жељезничар је раднички спортски клуб богате традиције и универзалних вриједности којег апсолутно није могуће доводити у везу са 'намјештањем утакмица' нити спекулацијама у било ком сегменту његовог пословања. То је клуб који се поноси перфектном организацијом, посвећеношћу и транспарентним и законитим радом, који не оставља ни промил толеранције за било који вид девијација које се косе са темељним вриједностима клуба.

Могући разлог ове прецизно темпиране 'медијске хајке' је можда базиран на чињеници да је ФК Жељезничар једини клуб који се бори за оба трофеја и што му предстоји изузетно битна утакмица у којој је главни судија Томислав Чуић, који се спомиње у поменутим медијским ступцима, а гдје се инсинуира 'намјештање утакмица', како би се направио додатни притисак уочи расплета сезоне.

Чињеница да је представник ФС БиХ демантовао натписе појединих медија да се ради о утакмицама ФК Жељезничар, само потврђује да су на дјелу смишљено пласиране неистине. С тим у вези, сви медији који су пласирали неистините информације сносиће посљедице према важећим законима БиХ.

Независно од претходно наведеног, подржавамо све активности надлежних органа да коначно подробније испитају све утакмице које се играју на бх. теренима, а ФК Жељезничар ће све своје капацитете ставити на располагање како би истрага била што успјешнија.

Ми смо Жељини, Жељо је наш!", наведено је у саопштењу сарајевског клуба.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Митко

21.04.2018 14:07

Откад Жељо намјешта. То су неистине.

ОДГОВОРИТЕ