Путинова "челична лејди" у посјети БиХ

У понедјељак у дводневну посјету БиХ стииже предсједница Савјета федерације Федералне скупштине Руске федерације Валентина Матвијенко, која ће поред Сарајева посјетити и Бања Луку. Ово је највећа посјета једног руског званичника БиХ, а тиме и Републици Српској.

.

Босна и Херцеговина 21.04.2018 | 11:11
Путинова "челична лејди" у посјети БиХ
Предсједница Савјета федерације Федералне скупштине Руске федерације Валентина Матвијенко, која је у политичким круговима позната и као Путинова “челична лејди”, у БиХ долази на позив предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњена Тадића, који ће бити њен домаћин.

Ова посјета има карактер „највишег нивоа“ и у складу с тим предузете су све потребне мјере безбиједности и у Сарајеву и Бањалуци.

Прије доласка у Парламентарну скупштину БиХ, предсједница Савјета федерације Федералне скупштине Руске федерације ће положити вијенац испред вјечне ватре, гдје ће је дочекати градоначелник Сарајева Абдулах Скака.

Планирано је њено обраћање делегатима Дома народа Парламентарне скупштине, а томе ће претходити састанак високе руске делегације са члановима Колегија оба дома Парламентарне скупштине БиХ Младеном Босићем, Шефиком Џаферовићем, Борјаном Кришто, Огњеном Тадићем, Баришком Чолаком и Сафетом Софтићем.

У поподневним сатима висока руска делегација ће обићи, у пратњи градоначелника Сарајева, Башчаршију, а посјетиће и Стару православну цркву у том граду.

Другог дана посјете БиХ Матвијенко ће имати званичне разговоре и са Предсједништво БиХ Младеном Иванићем, Бакиром Изетбеговићем и Драганом Човићем, након чега ће из Сарајева отпутовати у Бања Луку, гдје ће имати разговоре са званичницима овог ентитета, предсједником Милорадом Додиком и предсједником Народне скупштине Недељком Чубриловићем.

Матвијенко ће се, истог дана, обратити и посланицима Народне скупштине Републике Српске.

У Републици Српској се даје велики значај посјети високе руске делегације. 

БН Телевизија

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

www.независникандидат.инфо

21.04.2018 09:24

Пут сарадње са свима, а ни против кога је прави пут. Једнака сарадња и са западом и са истоком је прави пут. То је рецепт за успјех и сигурност малих земаља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

21.04.2018 09:55

Када СКОНТАМО да је БиХ и овај простор ма како се он звао прије, вјечити и већ историјски ПОЛИГОН за тренинг...ових ЈАКИХ и одвећ већином болесних државника,...ваљда ће остати макар један од нас у БиХ. Да напише књигу. Макар НЕКО и негдје да прочита какви смо лаици били...

ОДГОВОРИТЕ
Name

хапy

21.04.2018 10:36

Скоро цитам независне и резимске вјести а она по њиховом само долази у рс.ово постаје забрињавајуце овдје каква диктатура.смјесно ал не видим се у томе никако мислио сам да су та времена просла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гавран

21.04.2018 13:26

Па медо,зена посецује ДВИЈЕ дрзаве..

Name

ре хапy

21.04.2018 14:36

Па зашто би РТРС извјештавала за Федерацију пошто очигледно сматраш власт РС режимом. Како зовеш власт у БиХ

Name

истине ради

21.04.2018 14:54

@гавран. РС НИЈЕ ДРЗАВА јер нема своју војску, своју валуту, своје пасосе, своје амбасаде, своје рег. таблице, не цува своје границе. РС је ентитет - неста слицно ста има покрајина Војводина Војводина која је у саставу дрзаве Србије

Name

Неко

21.04.2018 15:14

Гавране ,живиш у илузијама !

Name

јоксим

21.04.2018 15:26

@истине ради. Слазем се са свим сто си рекао. Назалост неки наси Срби инароцито они из РС су слијепии поред оцију и мисле да на њиховим пасосима, лицним не постоји оно 'Босна и Херцеговина' А РС је дрзава онолико колико је дрзава и покрајина Водводина у Србији

Name

Ста Да Се Ради

21.04.2018 11:55

хај да занемаримо ко долази и све то ал код нас вец годинама нико битан не свраца ја се бојим да це код Баје да заказе протокол довесце јој папка Стевандица да јој се удвара или ког из владе да покуса да опроси ста пара. Бојим се да ако јој Скака прије тога да карту за зицару да оде с њим да се друзи осим ако се хитно не реагује и среде какви панорамски летови око Бањалуке и Лактаса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрр мрр

21.04.2018 13:08

Који це нам ова сад хоце и она да паметује несто.Цуј целицна лејди да бас је сва гвоздена пфффф

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

21.04.2018 13:40

Да је нека Турска делегација сад би се сви политицари из рс-а бунили.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ја

21.04.2018 13:56

Јок бре, нико се неби бунио, једино Баја, па и ми говоримо тусрки