Они 30 година освајају врхове

Планинарско еколошко друштво “Мајевица“ Бијељина прославило је три деценије постојања. Поводом тог јубилеја организована је Свечана скупштина на којој су додијељене захвалнице пријатељима и заслужним члановима друштва.

Република Српска 20.04.2018 | 20:29
Они 30 година освајају врхове
Три деценије успјешног рада и постојања. Три деценије освајања врхова, пјешачења по шумским стазама, пропланцима, планинама… тридесет година дружења, стварања, квалитетног и здравог живота… Планинарско еколошко друштво “Мајевица“ Бијељина као и његови чланови дишу пуним плућима и шире причу о очувању животне средине.

"Из тих разлога смо на обронцима Мајевице уредили планинарске стазе које из дана у дан посјећује све већи број, не само планинара рекреативаца него и других грађана љубитеља природе.

У Доњој Трнови смо уредили Планинарски дом који располаже са 30 лежајева и гдје су врата отворена свим људима добре воље”, каже предсједник Планинарско еколошко друштво “Мајевица“ Бијељина Милојко Тодоровић.



Друштво током цијеле године организује бројне планинарске походе.

"Велики је списак врхова које су планинари освојили. Од највећих у Грчкој, Албанији, Словенији, Србији па до врхова БиХ", каже Тодоровић.

"Ми смо и еколози, бавимо се и скупљањем гљива...и стичемо нове пријатеље на нашим планинарским походима", истиче предсједник Планинарског Савезе РС Љубиша Араманда.

Планинарско еколошко друштво "Мајевица" има око 80 активних чланова. А године се у овом хобију не рачунају.



"Волим природу, чист ваздух, то је позитиван и здрав живот", каже један од најстаријих чланова овог Друштва Станислав Петровић и додаје: “Најважније правило је да имате адекватну опрему…"

На питање БН телевизије шта се деси када се умори и не може више да хода, шестогодишњи насмијани Павле Крсмановић каже:

"Узму ме и носе."

Циљ друштва са 30 година дугом традицијом је, кажу чланови, да у наредном периоду афирмишу већи број младих људи јер, како наводе, права је драгоцјеност отргнути се из савремене свакодневице и слободно вријеме проводити на чистом ваздуху на некој од многобројних планина које нас окружују.

(БН телевизија)

Коментари / 0

Оставите коментар