Предсједништву је упућен позив

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић (СДС) је, након што није одржана хитна сједница тог дома због недостатка кворума, казао новинарима да је то очекивана ситуација, јер су клубови странака већ најавили да неће доћи на ову сједницу. Он је рекао да су на сједницу позвани и чланови Предсједништва БиХ.

Босна и Херцеговина 20.04.2018 | 12:23
Предсједништву је упућен позив
Али, према процедурама и према Пословнику, сазвао сам сједницу и на крају и завршио сједицу тако што сам констатирао да нема кворума. По мом мишљењу, овдје дувају предизборни вјетрови и ово што се дешава у Парламенту БиХ је очито заузимање позиција за наредне изборе - сматра Босић.

Он очекује да ће оваквих иницијатива бити још, те каже да ће он у својству преедсједавајућег Дома, сваку испоштовати уколико је у складу с Пословником, све до септембра.

Босић је казао да у септембру нема намјеру да заказује овакве сједнице.

На новинарско питање да ли је било потребе за заказивање оваке сједнице, Босић је казао да мисли да су предлагачи унапријед знали какав ће исход бити и да се ова сједница неће одржати и када су предавали захтјев. Овакав је исход био за очекивати.

Хитна сједница Представничког дома која је заказана са само једном тачком дневног реда „Ратнохушкачке изјаве члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића у вези с производњом наоружања у фабрикама намјенске индустрије на територији Федерације БиХ“, није одржана због недостатка кворума.

Позиву на данашњу сједницу, између осталих, нису се одазвали посланици бошњачких странака СДА, СББ-а БиХ, Демократске фронте, СДП-а БиХ, Независног блока, А-СДА, БПС-а, а нису били ни посланици сви из клуба СНСД-а који су инцијатори ове сједнице.

Босић је рекао да је упутио члановима Предсједништва БиХ Бакиру Изетбеговићу, Драгану Човићу и Младену Иванићу појединачно позиве за данашњу хитну сједницу Представничког дома,

Копије позива, који су у посједу Срне, потписао је Босића, упућени су 18. априла под редним пројем 01-50-1-864-8/18, а протоколисани су у Предсједништву БиХ 19. априла.

У позивима је једнообразан текст:

"Предмет: Позив на 8. хитну сједницу Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине.

У складу са чланом 178. Пословника Представничког дома 'Службени гласник БиХ', бр. 79/14, 81/15 и 97/15/, позивам Вас на 8. хитну сједницу Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, која ће бити одржана у петак, 20. априла 2018. године, у згради Парламентарне скупштине БиХ /Бијела сала/, с почетком у 10 часова.

У прилогу Вам достављам приједлог дневног реда".



Иванић је раније данас изјавио Срни да није добио позив да присуствује данашњој хитној сједници Представничког дома на којој би требало да буду разматране ратнохушкачке изјаве Бакира Изетбеговића у вези са наоружавањем у Федерацији БиХ.

"Позив нисам добио, ако у Парламенту БиХ имају доказ да су позив послали нека ми га доставе, али ја га нисам добио", поновио је Иванић и додао да је јуче о тој теми све рекао.

Сједница Представничког дома није одржана јер није било кворума, пренијела је Срна.
.
(БН/Фена/Срна).

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Карадоз

20.04.2018 10:26

Хало цовјек, па ниси ни Србе могао да одведес на сједницу а оптузујес друге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Анерико

20.04.2018 10:39

Готово је Америка се враца у БиХ.Ознацени кривци у БиХ Додик и Човић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

20.04.2018 11:17

Верујте Колико неволим Додика али тог Цовица волио би видјети у ланцима да се не кунем,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРН

20.04.2018 12:31

Није ни цудо сто Баке није досо па ово ни Бог немере процитати....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

20.04.2018 14:09

Колико видим на овом позиву се налази пецат предсједниства на коме је датум пријема али не и број протолола приликом заводјења. Према томе мислим да овај позив није запримљен и заведен у протокол.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стане

20.04.2018 22:01

нек си их зајебо туто комплето,јака би била сједница у п.... материну,ја глупости ....

Name

СЗП

20.04.2018 14:40

Докле год се са Додиком будете такмичили у лажном национализму он ће вас увијек лако потући до ногу. Чуј хитна сједница што је неко, ма ко то био, изјавио. Причајте о пикраденим парама, како створити услове за боље плате и пензије... доста више о угрожености било кога је сви смо у истом вагону који се зове, свиђало се то коме или не, БиХ.

ОДГОВОРИТЕ