Украли Коражев дрес и патике

За непознатим лоповом се месецима трага

Србија 20.04.2018 | 09:02
Украли Коражев дрес и патике
Из просторија ОКК Београда, у Улици Здравка Челара, у којој се налази и трофејна клупска сала, недостају највреднији експонати - последње патике и дрес репрезентације у којем је играо Радивој Кораћ, један од најбољих југословенских кошаркаш свих времена. Владе Ђуровић, председник клуба, поднео је кривичну пријаву против Н.Н. лица, а истрага засад тапка у месту.

- Нама је то нестало од 2015. до 2017, када смо се селили са једне на другу, а затим и на трећу локацију на којој смо сада. То није украдено из просторија нашег клуба, већ нам је при сељењу то неко узео - каже Ђуровић.

Потом је додатно објаснио:

- Ми смо се прво из “Пионира”, у којем смо имали своје просторије, селили, затим смо имали седиште у Браћи Крсмановић, а онда смо ствари, пре него што смо се доселили у Здравка Челара, оставили у једном кафићу који је у власништву Дејана Димитријевића, бившег директора нашег клуба. По уласку у садашње просторије направили смо попис ствари и утврдили да је све ту осим већ поменутог дреса и патика. Ту је левица која је изливена у бронзи, пехари које је 1963. освојио ОКК Београд, али не и патике и дрес које је Кораћ носио у репрезентацији.



Свака крађа је, подразумева се, вредна сваке осуде.

- Криво нам је што се то догодило. То је део историје и треба да остане у трофејној сали како би генерације училе ко је Кораћ и колики је траг у кошарци оставио. Нама је остао један његов дрес из времена када је играо за Падову, али он је у лошем стању, дотрајао је и није репрезентативан за излагање. Зато нам је од изузетне важности да нађемо дрес из репрезентације и патике како бисмо их опет изложили у нашој трофејној сали.

Ђуровић је казао да ни на кога не сумња.

- Не можемо да знамо ко је то урадио јер смо ми дресове позајмљивали и за снимање одређених филмова, па је то нама враћено, али желео бих да замолим људе да нам врате то. То су ствари које су део историје и било би лепо да нам се то врати у власништво.

Додао је да је крађа пријављена и поднета је кривична пријава против Н.Н. лица.

- Ми смо пре четири месеца поднели пријаву, али и даље тапкамо у месту и нема никаквих помака у истрази. Нама преостаје само да чекамо и да се надамо да ће се ствари појавити. Још једном бих замолио све да нам, уколико имају било какве информације, јаве - закључио је Ђуровић.

(Ало/Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар