Ко једном превари и други пут ће!

- Тракавица око изборног закона има два крака. Један крак се односи на крађу избора, односно о измјенама Изборног закона којима се у изборни процес уводе нове технологије, како би се та крађа спријечила. Ове измјене су важне као покушај да се нешто уради против крађне на изборима и политичке корупције, која произлази из тога", казао је у разговору порталу Вијести. ба, предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић (СДС).

Босна и Херцеговина 20.04.2018 | 02:29
Ко једном превари и други пут ће!
Коментаришући да се неке странке противе томе, Босич је рекао да је то зачарани круг.

"Сматрам да су расправа око овог питања и жестока противљења појединих странака разголитиле читаву ситуацију. Већ можете да закључите зашто би се неко борио против надзора и крађе избора, уколико нема интерес да се та крађа настави", казао је Босић.

Он се присјетио посљедњих општих избора када је био на челу СДС-а и када је практично водио кампању СДС-а и Огњена Тадића да је била ситуација да су посљедња испитивања показивала да је Тадић у предности три до четири одсто у односу на Милорада Додика. 

"По теорији свих људи који са стручне стране прате изборе, то је недостижна предност, односно ситуација се у неколико дана не може промијенити. Но, добили смо резултат какав смо добили. Додик је за нешто више од 6.000 гласова побиједио. Имали смо пријаве разних неправилности, али на крају крајева, нисмо имали шта друго, него да признамо резултат. Додик је постављен за предсједника РС", казао је Босић, додајући да је остало увјерење да се ту десила превара и крађа.

"Бањалука је основни избор сумње и то не само током избора 2014. Не чуди ме што се СНСД са таквом жељом и снагом противи било каквом надзору избора", казао је Босић.

Одговарајући на питање да би се ситуација могла поновити и у октобру ове године, уколико не дође до измјена Изборног закона, Босић је рекао: - Апсолутно. Ако је неко једном покрао изборе, зашто не би и други пут? Зашто би се одрекао те могућности и тог механизма?

Коментаришући сједницу Представничког дома ПС БиХ на којој треба да се расправља на захтјев посланика СНСД-а  о ратнохушкачкој реторици бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића, Босић сматра да је то 100 одсто  предизборна кампања са свих страна.

"То је модел који се стално понавља. Питање је да ли већина грађана може да се одупре таквим манипулацијама, те да схвате политичку игру иза тога. До сада то нису могли схватити. Да ли ће овај пут моћи, то не знам, но евидентно је да ћемо имати предизборну кампању на истим поставкама", казао је Босић.

Он наглашава да је неисцрпан дијапазон потеза који ће дићи националну хомогенизацију, који ће тражити да се нација окупи око лидера.

"Све то је већ виђено. Исти случај је као и са крађом избора - зашто би се неко одрекао и мијењао нешто што му је раније доносило резултате. Шта се против тога може урадити? Једино покушати грађанима расвијетлити ту ситуацију. Видјећемо да ли је свијест грађана на таквом нивоу да могу да раздвоје шта је чиста игра, а шта њихов интерес", казао је Босић.

(БН/Вијести)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Ти

20.04.2018 04:03

ТО.СЕ.ЗНА.ЈЕ.ДОБИЈО.ПРЕВАРОМ.ЗАЕ.ТОЛИКЕ.ГОДИНЕ.ДА.НАРОД.ТРПИ.ДОДИКОВ.ТЕРОРИЗАМ.ДОСТА.ЈЕ.ТОГА..АЛИ.ДОСТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

20.04.2018 08:20

Ниста друго не знате него кукати и ви сте неки закон ста сте ви урадили за народ опет це те кукати после избора не мозе се увјек красти Додик главно победзује није вазно на који нацин ви нисте способни.

Name

ре-Реално

20.04.2018 12:15

Да ли је реално ово што коментаришеш када си свјестан да је све у РС корумпирано и све се купује у дану избора за 50км или мали уља и брашна,чак и 2 пиве вреди глас.

Name

мађионичар

20.04.2018 04:49

Ви који сте изневјерили и преварили народ и саме себе, немате право да говорите ко су преваранти. Додик је за вас из Савеза за промјене само један мали преварант.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пипо

20.04.2018 06:44

Тиси мадионицару један имас задатак да свог Доду спасавас од прозивања бадава то цинис није народ висе луд.Висте нас освијестили доста је И вас све сте рекли за ових дванест година ово сто сте нам урадили нај вецој будали је јасно нема висе будала сада цемо гласати за друге па нека нас И они слазу али као ви то висе незна нико.Господин Босиц је цист политицар да имате било ста да казете о њему на сва би звона звонило Говедарица такоде нема ораха у дзепу отисли су они сто су за себе радили тако це те И ви сада отици са политицке сцене.Господин Иваниц је један високо образован господин И природно културан цовјек а не као твој баја иСпириц Клосараац Мајкицка Милица И садасте И Стевандица званог папак зграбили у загрљај само да би кои глас донијо неце ни то помоци морате сватит за свавремена ви сте фуј.

Name

ре

20.04.2018 07:55

Ниси ти мадјионицар,ти си обицни усљиви,,бот,,

Name

за пипо

20.04.2018 11:08

Овај самозвани мадјионицар има задатак да сири лази о непобједивом Баји управо на медијима који се критицки осврцу на власт ради погубне политике коју воде.Ако се народ и овај пут прода за фласу пива,онда и јесмо дно дна и нек нам буде најгоре јер нисмо боље ни заслузили.

Name

Па

20.04.2018 06:23

Ако СзП нема кандидата за предсједника Републике са простора Бањалуцке регије, који је образован и има статус борца 1. категорије - онда нема ста да трази на предстојецим изборима. Једноставно, актуелној власти се мора контрирати са нецим сто они немају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

100% У Праву

20.04.2018 07:00

Бањалука је кључ.Али СДС је почистио све што је у Б.Л. ваљало и ставио ситне полтрони попут оног приученог Кајкута и глумца Шешића који покушава да пређе негдје ал га чујем неће нико ни ДНС ни СП ни ....

Name

зато има снсд

20.04.2018 07:21

Све образовани и сви борци.Бруко једна!

Name

доми те па

20.04.2018 07:57

Па 12 година владате ви из б луке,па ето гдје смо догурали.само наставите,и ето унитарне босне за пет година.

Name

ре зато

20.04.2018 08:40

Коментар и јесте такав сто СНСД нема бораца, поготово не образованих, а у Бањалуцкој регији је велика вецина бирацког тијела, па је кандидат морао имати наведене карактеристике уколико се размисља о смјени резима!

Name

ре доми те па

20.04.2018 11:15

Па боље би нам било и у унитарној дрзави,него у Додикстану,кази ста нам се горе мозе десити?Ова власт нам је узела право на рад,слободу,достојанство и сваста јос тога,кад немате основних демократских права,онда немате ниста.Имамо ми ово све на папиру али у пракси јос горе него сто сам навео.

Name

КОГДЕ

20.04.2018 06:35

велика превара. има везе са изборима и са тренутно највецом прицом која је у стању да утице на исход избора велика превара се спрема. додик се укљуцио у истрагу о убиству Давида. не из доброте и савјести него зато сто се упласио окупљања народа. А уједно це се показати, одглумити добру дусицу и бризног оца као...е мој народе јесте овца.. и да додам ово сто један од циталаца тако фино написао;;Да су хтјели постено да воде истрагу , онај злотвор Лукац би смјенио тим одмах ујутро 27. марта а сам поднио оставку. Ионако, она целава сподоба И његов ресор није био надлезан за овај слуцај . А тај лицемер Додик је посебна прица. Платио патологу са ВМА да доде али , вјроватно му није смио понудити новац да уради обдукцију " по мјери" па се зезнуо. Није могуце да , вец одмах , након првог дана окупљања градана , није знао све. Посто он тамо одлцује о свему, засто није смјенио Лукаца одмах а с њим И ону целаву сподобу. Ни он није рацунао на оволику упорност градана И Давидових родитеља а то му никако не иде у прилог због избора. Ако се злоцинци пронаду И приведу правди то це бити само зато сто то Додику одговара да би придобио наклоност народа у изборној години. Моје мисљење је , да је промјена назови " тима" тек након мјесец дана назови " истраге" , до перфекције , изрезирана игра манипулатора народом И Давидовим родитељима.'' Висе њега брине сто не мозе у Агапе у 18 00 и сто његови гости морају гледати огорцени народ из Агапеа него слуцај Давида. Једном лазов и преварант , а он је висе пута доказао карактер односно некарактер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.04.2018 06:48

Ма брига тебе ти си добио изборе твоја циљ је и био запосјест фотељу у сарајеву и аво Мандат пролази ста ви то урадисте за добробит овога друства осим прице ниста висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дф

20.04.2018 07:06

Говедарица добро котира код народа. треба му само тим неискварених људи око њега. мало висе у тиму људи иy подруцја бањалуке градиске и приједора и добија изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.04.2018 10:17

Ти други су на другој страни.

Name

БОБА

20.04.2018 07:55

СВИ ЗНАЈУ ДА СУ ИЗБОРИ ПОКРАДЕНИ .ЗБОГ ТОГА ЈЕ НОРМАЛНО ДА НЕМА УРЕЂЕНЕ ДРЖАВЕ.АЛИ ОНИ СУ ВЈЕРНИЦИ И ТО СТРАСТВЕНИ.УКРАДИ ,ПРЕВАРИ ПА СЕ ПОМОЛИ.ОВДЈЕ СЕ ПОНИЖАВА СВАКО НОРМАЛНО БИЋЕ.НИЈЕ ВАЖНО ДА ЛИ ЈЕ СРБИН,МУСЛИМАН,ИЛИ ХРВАТ.НАДАМ СЕ ДА ЋЕ ПАМЕТ ПОБЈЕДИТИ.СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

20.04.2018 10:18

Наравно да су избори 2014 покрадени. Зато снсд неце скенере. Јасно је народу да пред сваке изборе иде ратнохускацка прица на релацији Изетбеговиц ,Миле, Цовиц то је јасно и овима сто у коментарима пљују сзп али су плацени да тако коментарису и то и раде посто људства немају ни до подне.

ОДГОВОРИТЕ