“Додик тражио да растурим СзП“

Предсједник Републике Српске Милорад Додик ми је нудио подршку на предстојећим изборима, али је та понуда одбијена, поручио је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић гостујући у емисији „Пулс“ БН телевизије.

Република Српска 19.04.2018 | 21:32
“Додик тражио да растурим СзП“
Додикова понуда о заједничком наступу на изборима је тачна, потврдио је српски члан Предсједништва БиХ и кандидат Савеза за промјене за ту функцију на окторбарским изборима.

“Био је спреман да ја будем кандидат ПДП-а, па да ме подржи СНСД. Дакле, услов је био да развалим Савез за промјене. Ја сам човјек са дигнитетом и ја сам јасно рекао да такав стил не желим.”

Иванић додаје да је Додик свјестан да је он у Предсједништву БиХ добро радио, да има подршку грађана, а то је повод и за нападе СНСД-а.

„Сада имају потребу да мене упрљају. Стално су присутне неке галаме, а то су у ставри шупље приче. Мени не могу наћи ни једну одлуку која је штетна за Републику Српску. Мени само замјерају да нисам урадио оно што они мисле да је требало да ја урадим. Па, извините, ја мислим својом главом“, јасан је Иванић.

По већ устаљеној шеми пред изборе у БиХ се звецка оружјем. Српски члан Предсједништва БиХ каже да се оружје у БиХ може производити на два начина. Први је преко наруџби за извоз, а други на захтјев ОС БиХ, објаснио је Иванић, напомињујући да ОС БиХ годинама нису предале захтјев за додатним наоружањем. Све остало је политизација.

„Нема производње за `не дај Боже`. Ако неко мисли да ће нешто производити, па то прикрити, морам их разочарати чињеницом да ће се то, ако постоји, открити, и зауставити. Постоје инструменти којима се то контролише и не постоји могућност да се тако нешто догоди.“

Посљедња неслагања у Предсједништву БиХ долазе због уговора са Исламском заједницом. Бошњачки члан Предсједништва БиХ већ је пустио глас да је прегласан, а то је био и крајњи Изетбеговоићев циљ, тврди Иванић. Он објашњава да нико у Предсједништву није против уговора са Исламском заједницом, јер је исти уговор потписан и са Ватиканом, и са Српском православном црквом. Међутим, уговор са Исламском заједницом је пун мањкавости и мора се дорадити, истиче Иванић.

„Један од ставова је био да се гарантује право на џуму. То значи да хирург који има хитан случај не би оперисао, јер би ишао на џуму. Тражили су да само имами имају право на обрезивање мушке дјеце, а у Европи је то проблем и тажи се да то обављају љекари. Тражено је и гарантовање права да се носи традиционална одјећа у јавним институцијама. Рекао сам да је то немогуће јер постоје нека ограничења, јер постоје војска, правосуђе, а и другим народима у БиХ то није дозвољено“, објаснио је Иванић у емисији „Пулс“ БН телевизије.

Дух деведесетих дјелимично лебди над БиХ, али је све у домену политичких прича и грађани немају разлога за страх, поручио је Иванић, истичући да је садашња БиХ реална прича, те да прича о одвајању Републике Српске или формирању трећег ентитета не пије воде.



БН телевизија

Коментари / 38

Оставите коментар
Name

Намјенска

19.04.2018 20:15

У федерацији ради 15 фирми намјенске производње, које производе све врсте муниције укљуцујуци и нитроглицеринске метке. Такодје производе артиљеријско орузје, минобацаце, топове као и самоходну хаубицу 155мм, рпг 7 итд. и све потребне гранате за артиљерију. То је позната ствар, све наведено се извози, и извоз је све веци, а неки се сад цуде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 Бонд

19.04.2018 21:17

Не дају ми да вам одговорим на те ваше глупости! Јер изгледа желе да вас пусте да мислите да сте некаква наменска сила... И онда пљас - полију вас хладном водом, и отрезните се кад схватите да сте далеко од домаћих војних достигнућа Србије... Јер Србија има офанзивно оружје које лако неутралише хаубице!

Name

007 Бонд

19.04.2018 21:22

хттп://www.yугоимпорт.цом/цир ... Изволи, па бирај шта ти је воља... Па се врати, и напиши ми коментар кад се отрезниш, тј. кад ти се отворе очи!

Name

Цико

20.04.2018 04:50

Србијанска хаубица Нора је на једном yоутубе прилогу проглашена за 8 најбољу хаубицу на свијету.Мени се не свида сасија на коју је монтирана,а изгледа ни релеватним људима за то у Србији.Па тразе од Руса да им испоруце велики камион Камаз бас за то.Не знам докле се стигло са тиме.Нова руска хаубица "Коалитсија", можда најбоља хаубица на свијету тренутно, је монтирана на сасију тенка Т 90 или Т 72 ,не знам.То је право ријесење!Сада је вријеме дронова и свака шуга га има.Долети,узме кординате артиљерије,а затим слиједи одговор друге стране.Због тога тенк као шасија.Бас бих волио да видим ту Ф БиХ хаубицу.Неце вам у Сведској или Њемацкој пуно да се бакцу због неколико камиона које би користили као платформа за хаубицу.Има ту пуно посла на прилагодбама.

Name

Иваницу!

20.04.2018 05:11

Сто 2005. растури СзП и натовари народу биједу на врат? Сада је касно за све!

Name

Никола

20.04.2018 05:17

Ја не знам ко ће да гласа за Иванића ?Милорад је цар за њега у сваком смислу а највише интелектуално !Опозиција има много лошег кандидата !

Name

доми ре никола

20.04.2018 07:45

Е никола ја цу да гласам за иваница,а ти и даље гласај за додика и његове кримосе,који су 12год.унистили све зиво.или си бот,или резимски сауцесник,,,,,,,,,у злоцину.

Name

ре никола

20.04.2018 08:17

Бајин боту, изгледа да си и ти интелектуално јак чим поредиш једног доктора, професора, човјека који држи предавања на страним универзитетима и то на енглеском језику, а твој баја неможе да држи никаква предавања осим теби и таквим као ти и то на рђавом српском језику, па он је завршио месарски занат, толико о твом поређењу???

Name

xxл

20.04.2018 08:53

Јос један, овај пут мали, али битан разлог, да је ова власт зрела за промјене. У том смислу, најбитније је да кренемо сви, који нисмо у овим прљавим конбинацијама, подрзавати господина Вукоту Говедарицу, као једино могуце алтернативно рјесење и цовјека који мозе запоцети неопходне промјене, који је малд, искусан, енергицан и прије свега постен. Управо из ових разлога, лоси и корумпирани кадрови су и последњих мјесеци напустали СДС, јер су лицно осјетили да у СДС лицни интереси нису и не могу бити изнад интереса друства. Да је ово овако указује и цињеница да власт нема ниједан аргумент којим би дисквалификовала Вукоту, осим празних прица о сарадњи са онима са којима је власт изгласала Закон о акцизама на нивоу БиХ, са којима је власт дуги низ година по свим питањима сарадјивала у Сарајеву и слицно. Подрска за Вукоту и СДС мора бити сваким даном све јаца и јаца.

Name

Јово и то бас Јово ма ста ви мисо

19.04.2018 20:20

Кад додју они манијаци на моторима или они тетовирани супљоглавци са све униформама и орузјем то је онда српски фолклор и култура и ста све не,само не пријетња никоме а кад било ко и помисли на неку одбрану скацете ко мајмуни.Фуууј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има се, мозе се

19.04.2018 20:54

Извози се све висе, а има и за не дај бозе,...није ово 92. мало се обрнуло, мајку му,...па ко воли, нек изволи, но проблемо!!!

Name

Ре има се

20.04.2018 05:04

Па и није висе кад смо вам вјеровали а ви се наорузавали и убијали Сепске полицајце који су 91 заустављали камионе са наорузањем.боље вам је да будете мирни у том тору јер босну сте изгубили заувјек је подијељена.

Name

За Ре има се

20.04.2018 06:34

У тору си ти родјен !!! Иди лечи се !

Name

РеЈово

20.04.2018 07:12

Па нећемо ваљда аплаудирали Мектићевим јаранима црним лабудовима.Нека нама православне браће Руса и Срба а ви што не волите бајкере и хуманитарце цркните.

Name

Ин

20.04.2018 10:45

За Николу. Има нас има који це гласати за Иваница . Сви којима је доста ових дзелата , мафијаса и главног биса Миле. Таквих плаценика као ти Никола је мањина у РС јесте да добро крадете на изборима алито је могло проци 2014 ове године неце ици . Спремите се после октобра за судске процесе бандо, мало вам и у гробу било..

Name

Рудоња

21.04.2018 14:00

Толика добро пјева да имам осјецај да рокце у микрофон.

Name

Саво

19.04.2018 20:22

Свака цаст за наступ вецерас.Прави господин у сваком погледу.Сретно у октобру и до побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

19.04.2018 20:50

Додик је за тебе краљ ако су поени у питању ти си своју наду изгубио неби ту ни сједио да нису босњаци гласали за тебе

Name

Роки

19.04.2018 21:40

"Неби", такви неписмени као ти и гласају за Додика. Побиједио је и са и без гласова Босњака; и са и без гласова постом. Прозивате га због гласова Босњака, а не помињете да су Хрвати гласали за Зељку.

Name

РЕ, РЕАЛНО

19.04.2018 21:45

Реално је да одес код психијатра, ако је за тебе додик краљ. Ако си мислио на "Краљ тринајсти балакаха", онда свака цаст на иронији.

Name

Неко

19.04.2018 22:08

Полако преузима лидерску позицију највеце љге у политици, а то није нимало лако јер на политицкој сцени су све саме љиге.

Name

Дире Страитс

20.04.2018 04:05

Довео је Додика на власт и овај сада влада 12 година.

Name

Милорад

20.04.2018 09:42

Оцемо ли се икад опаметити.Па ми их бирамо.Ајде да их мјењамо сваке 4 године. Да схвате да забисе од нас. А ту филозофију коме федерација даје глас...евиденто је.Милорад кандидатуром за једног од 3 прдесједника БиХ признаје Босну и Херцеговину,свидјело се то неком или не, федерација једва доцекала и наравно да Милорад равуна на гласове из федерације...отворите оци.Мјењате све владе на сваким изборима.

Name

yугословен

19.04.2018 21:10

НИ ЈЕДНА ФАБРИКА НЕ РАДИ КАКО ТО ДА РАДЕ ФАБРИКЕ ОРУЗЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фрк

20.04.2018 08:00

Казе "само имами да обрезују" па кад су то имами радили мамлазе један.. :))) или да хирург прекине операцију, које глупости..

Name

Па

19.04.2018 21:11

Иванићу само напред па у , , ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Голф1

19.04.2018 21:35

Ко год да побједи, црно нам се писе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младјо

19.04.2018 22:27

Шта га пањкас одма...требо си му обецати,лову узети и стрпати га у бухару због мита...Знаци и ти несто петљас својим прстици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.04.2018 08:26

Ко ће да га стрпа у бувару када тужилаштво и ВСТС ради још по бајином диктату, корупција на свим нивоима, схватите, мора се све мјењати па онда очекивати бољитак, ви који подржавате наставак пропасти мало се тргните и размислите ако имате с чим???

Name

Кал

20.04.2018 04:32

Господин креденац шути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

20.04.2018 06:16

А ста це бити са насим вауцерима ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20.04.2018 08:19

Е, мој реално ако мислис да си реалан ти појма немас. Иваниц је господин и за разлику од Додика и СНСД постен и паметан. Само сто се немозе купити као ви. За 50км продате своју дјецу и себе док то код проф. др. Младена Иваница не пролази. Мој ти Младен Иваниц има у пети колико Додик и цитав СНСД у памети. Јадан је тај цовјек и предсједник коме су потребна велицине два фудбалска тима и плус резервни састав савјетника. Толико колико је бољи од господина Младена Иваница. Само сто глупом народу нико неваља ко својим знањем и залагањем хоце да помогне овом народу да мозе да зиви од свог рада,боље му да свако двије године добије од 50-200 км него да ради. Промисли мало јадни цовјеце скини повез са оцију ако нецес због себе бар због дјеце свих нас. Толико од мене.

Name

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20.04.2018 08:19

Е, мој реално ако мислис да си реалан ти појма немас. Иваниц је господин и за разлику од Додика и СНСД постен и паметан. Само сто се немозе купити као ви. За 50км продате своју дјецу и себе док то код проф. др. Младена Иваница не пролази. Мој ти Младен Иваниц има у пети колико Додик и цитав СНСД у памети. Јадан је тај цовјек и предсједник коме су потребна велицине два фудбалска тима и плус резервни састав савјетника. Толико колико је бољи од господина Младена Иваница. Само сто глупом народу нико неваља ко својим знањем и залагањем хоце да помогне овом народу да мозе да зиви од свог рада,боље му да свако двије године добије од 50-200 км него да ради. Промисли мало јадни цовјеце скини повез са оцију ако нецес због себе бар због дјеце свих нас. Толико од мене

Name

РС

20.04.2018 07:21

Иваниц побједјује, Вукота побједјује. Промјене це се десити у октобру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.04.2018 08:27

Бог те чуо, да нам свима, а нарочито нашим потомцима, дефинитивно сване!!

Name

Херцеговина

20.04.2018 09:16

Само напријед Иванић и Говедарица уз Вас смо да скинемо јарам с врата Црвене Армије. Имате од мене и моје породице минимално 6 гласова. До убједљиве побједе.

Name

Дервента

20.04.2018 12:29

Са господином Иваницем до побједе!!! 1.На једној страни универзитетски професор а на другој Баја са заврсеним месарским занатом! 2. На једној страни цовјек ција је прослост циста а на другој Баја против кога постоји ко зна колико оптузница.... 3.Господин Иваниц прица енглески језик а месар Баја не зна ни свој језик да прица! 4.Баја је сеф највеце мафијаске хоботнице у Републици Српској (СНСД} 5.На страни професора Иваница је огромно дипломатско и политицко искуство. 6. Професор Иваниц није под санкцијама највеце свјетске силе са тенденцијом просирења санкција на земље ЕУ за разлику од Баје! 7. Замислите хипотетицки да баја буде цлан предсједниства,његов радијус кретања це бити смањен због санкција и Он самим тим се неце моци квалитетно борити за насе интересе и Република Српска це се наци у проблему! 8. евентуални избор Баје за цлана предсједниства би по аутоматизму знацио конфронтацију са НАТО пактом и Европском унијом, притасак тих великих сила би се окренуо према нама обицним граданима! 9. замислите да ми будемо под санкцијама гладни и биједни а Баја узива на позицији српског цлана предсједниства као сто је узивао Милосевиц за вријеме санкција против СРЈ а нас народ је патио у биједи и неимастини! Зато народе памет у главу у октобру јер се ради о насим зивотима и зивотима насе дјеце! У октобру це Срби одлуцити хоце ли опстати или нестати са ових простора! Професор Иваниц нуди опстанак а месар Баја нестанак,санкције,интервенцију НАТО снага против нас,корупцију,сиромаство и енормно богацење цланова црвене секте(СНСД)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарwилл

20.04.2018 18:27

Слажем се са тобом, углавном. Али, незнам што Ви сви Додика зовете месаром када он ни његови нису месари, него се баве пољопривредом?