Наставак борбе: Промијењен тим

Истрагу о смрти Давида Драгичевића данас је од Управе за организовани и тешки криминалитет преузела Управа криминалистичке полиције, која ће формирати нови тим и анализирати све што је до сада урађено у овом предмету. Родитељи страдалог младића поручују да желе истину и правду. На Тргу Крајине у Бањалуци 25. дан заредом одржано је окупљање „Правда за Давида“.

Република Српска 19.04.2018 | 20:55
Наставак борбе: Промијењен тим
Истрагу о убиству Давида Драгичевића од данас је преузела Управа криминалистичке полиције на чијем челу је Синиша Кострешевић. Давор Драгичевић дио је истражног тима.



Занимљиво је да су у Додиковом кабинету породицу Драгичевић дочекали и министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач и Дарко Илић, начелник Управе за организовани и тешки криминалитет. Том приликом Лукач и Илић су пружили руку да се поздраве са Давором Драгичевићем, који их је одбио ријечима да се не рукује са нељудима.



Пријатељи породице Драгичевић и грађани, којих је на Тргу Крајине у Бањалуци сваким даном све више, наглашавају да желе да се Давидова смрт расвјетли. Поручују да неће одустати док, како кажу, они који су Давида убили не одговарају. Тражиће санкционисање свих који су вршили опструкције у истрази смрти Давида Драгичевића.



Окупљање на Тргу Крајине биће настављено и сутра, а за суботу у 18 часова планирано је одржавање великог скупа подршке за које је Министарство унутрашњих послова Српске дало одобрење.

Из групе „Правда за Давида“ најављују да ће у понедјељак одговоре о Давидовом убиству потражити у Тужилаштву.



БН телевизија

Коментари / 44

Оставите коментар
Name

Петар Пан

19.04.2018 19:01

21.04. СВИ НА ТРГ Правда, Истина и ништа више...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.04.2018 19:32

Мислис политика,,дзабе то радите..контраефекат дозивјет цете

Name

Мргуд

19.04.2018 20:12

,,У праву си комесару,све је то банда,не треба нам овакав народ,,.

Name

Миско

19.04.2018 20:17

Какав контраефекат? Гдје ти зивис? Морас бити слијеп да не видис да је народ доведен до границе пуцања. Свака тоталитарна власт је пала на исти нацин, кад је народ рекао доста је било!

Name

ПРАВДА ЗА ДАВИДА

19.04.2018 20:26

ОВДЕ СЕ МОРА ИСТРАЈАТИ НА СМЈЕНИ РУКОВОДСТВА ПОЛИЦИЈЕ И МИНИСТРА,АКО СЕ ТО НЕ ДЕСИ ОНДА И ВЛАДЕ.НЕМОЈТЕ ДА БУДЕТЕ НАИВНИ ДА ЈЕ НЕСТО УБИЈЕНОГ ОВОМ СЛУЦАЈУ НАИВНО И СЛУЦАЈНО.СЈЕТИТЕ СЕ САМО ПОЦЕТАКА О САМОУГУСЕЊУ И ЛОПОВУ КОЈИ ЕЛЕМ У ДЗЕПУ ИМА УКРАДЕНИ ПАЛ ТОП.

Name

Диди

19.04.2018 20:32

❤️❤️❤️❤️ПРАВДА ЗА ДАВИДА ❤️❤️❤️❤️

Name

Миле

19.04.2018 20:59

Видите да су се препали збиг избора, цим су примили Давора, знаци да знају несто , Даворе истрај а народ зна се за когавда гласа, а не да црта по листицима

Name

♥️ није камен

19.04.2018 19:33

Не дајте се породицо, ви сте лавови, ваша истина ће сванути, не дајте се, нека оправдају ваше повјерење. Наша срца куцају за вашу снагу ♥️ПРАВДА ЗА ДАВИДА♥️

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Мишко.

19.04.2018 21:33

Народ је пред пуцањем али нема да пукне.Велики баја је опет успио у својим манипулацијама.Успио је изманипулисати Давора .Појавиче се на протесту као отац и дјед.како дирљиво дати подршку Правда за Давида.Без њега у РС се неможе ништа десити да он први то не сазна или то аминује.Знао је за заташкавања лажне изјаве за све и шутио је и аминовао то.Јеб..о је бога родитељима само прије пар дана.Обрлатио је Давора сад сав тај протест са Бајом трогнутим Даворовим пријатељем милом добија друге размјере.Ово није правда само за Давида и овај нсрод није ту само због давида.Него због сви убистава криминала и свега што се ради у држави.А баја је на врху пирамиде.Пустиче низ воду Лукача и неке друге појавиче се неко ко че признати кривицу и крај.Каже није се хтио руковати са Лукачем а са бајом је .Јел мисли стварно да је само Лукач и ови криви а да то баја није знао.И аминово је то.Овде че одигрсти карту као правда за давида и вук сит и овце на броју а сав овај оволики народ који је долазио због свију у РС повредјени понижени остаче на Сухом.Риба смрдинод главе а сад че глава све то окренути у своју корист пуштају чи низ воду пср људи.И биче борац против криминала у РС и њрговом заслугом и интервенцијом се решио случај А требало би све да се сруши али манипулацијомнДавора краљ манипулације окречебствар у своју корист а највечи кривац је баш он.Чудим се и Давору посље толиког пљувања свог овог народа да он са бајом поступи тако умјесто да га игнорише као Лукача.Нече се десити оно што народ очекује живи били па видјели.

Name

Људско смеце

19.04.2018 19:49

Замислите те моралне наказе да покусавају прузити руку цовјеку којем су покусали облатити мртвог сина и ције убиство и даље покусавају прикрити!Све и један цестит цовјек у овом граду треба да окрене главу од њих кад их види!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеле

19.04.2018 19:53

ИЗГЛЕДА ДА Г. ДОДИК СТОЈИ ИЗА НЕРАЗЈАШЊЕНИХ УБИСТАВА У Б.ЛУЦИ. ЧИСТ ПРИМЈЕР ЈЕ УБИСТВО ГОСПОДИНА МИЛАНА ВУКЕЛИЋА. А ЗНА КО ЈЕ УБИО МЛАДОГ ДАВИДА. ГАД ЋУТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.04.2018 20:46

А јој какве ти глупости прицас. Предсједник републике зна ко је убио Давида. Па то стварно нема везе са здравим разумом.

Name

Вики

19.04.2018 21:20

Ово је и доказ да Додик управља свим процесима, јер су све институције РС уништене!

Name

Роки

19.04.2018 20:13

Срби, немојте дати вјеру за вецеру, изгубицете и ово сто имате, у памет се људи. Видите ли да и овако губите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рода

19.04.2018 20:35

Опет ти. Јој јој. Ста цемо ми с тобом.

Name

Правда

19.04.2018 20:39

Ово постаје веома сумњиво. До прије неки дан Додик псује Бога, а сада пружа руку подршке. Као нови тим ће часно истражити све оно што претходни није хтио. Сад више не вјерујем да ће до истине икада доћи. Жао ми је само јадних родитеља.

Name

Револт За Ре

19.04.2018 22:08

Ти немаш здрав разум.Предцедник је знао за све шта ради полиција како тече обдукција и зашто се износе лажни налази обдукције зашто лукач говори да је самоубиство и све остало.А не тачно ко је ту ноч убио Давида.Веч зашто је обдукција и истрага таква каква је .Хочеш да кажеш да би неко иза његови ледја могао урадити нешто да он то незна и не аминује.Е то је ван здраве памети.Поготово кад је то толико дошло у медије.Ван здраве памети си.Без њега у РС неможеш ништа. Има све информације и све зна мора да зна .Јер ти стварно мислиш да се незна ко је убио Давида и да ту и информације из прве руке истраге било чега нема Први један и једини човјек РС.РЕ е то је ван сваке памети.

Name

ГАНДИ

19.04.2018 20:22

Свака цаст за Породицу и пријатеље.Они се боре за све нас.Поготов ми из дијаспоре имамо страх,изгубили смо повјерење у полицију.Вјероватно да свугдје има корупције у свакој дрзави,али ово сада прелази границе нормале.После овога послат дјецу баби у рс на одмор,ма нема сансе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урбан

19.04.2018 20:26

Давид би био поносан на свога оца. Сваки родитељ и треба зивјети тако да га нико не куне. Поготово оцеви који су узор синовима. На трг излазимо и послије 21-ог. ДО КРАЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грифон

19.04.2018 21:22

Док у МУП-у РС и даље раде прозвани и по медијима спомињани дилери,рекеташи,уцјењивачи,макрои и др.битанге, заштићени из самог врха полиције својим родбинско-пријатељским везама шта друго да се очекује,под хитно чистка од врха до позорника или ће бити још горе. Провјерити имовину свих припадника неки од њих су се енормно обогатили, а част свим поштеним којих има, али су гурнути у страну

Name

Проклета је свака мајка

20.04.2018 03:49

Тешко је бити човјек међу људима. Давору и Сузани, није остављена могућност да почну боловати своју бол. Престаните причати о политици, ово политика није.. КО и шта може замјерити овим људима - родитељима. Њима је све дозвољено. Да ли ме разумијете? Ако не препознајете њихову бол, ћутите... Већина нас легне сваку ноћ уз своју дјецу, и хвала Богу на томе, немојте да пркосите мајчиним сузама... За мене лично, моје дијете је моје, шта год био, то је најлепши поклон бога, плод утробе моје, и ако као мајка не препознајем бол ових људи, нетребам се ни звати мајком. Размишљате само као родитељи, маните се политике, странака, предсједника, министара... Сваку ноћ пожелите здравље и срећу својој дјеци, и сваком родитељу дајте снагу у болу.

Name

Нови тим

19.04.2018 20:51

Да не би саопштења ДНС које усталаса власт не би било ни новог тима који је ово морао да ради од почетка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

19.04.2018 22:18

Како да не, ДНС "загаламио" и поклопио се ушима. Да не би Давора и људи сто су с њим сваки дан на Тргу, који су сви заједно велики хероји, не би ниста било. Правда за Давида!!!

Name

Револт За Свака Мајка

20.04.2018 07:45

Тачно тамо је проблем јер на свим тим функцијама су структуре политичких подобни ботова и зато јесте политика.Нисте само ви мајка има и пуно други мајки које се боје за своју дјецу очели им се навече веатити кучи или у плсстичној вречиЈако добро познајем поридицу Давидовић и нежелим да их униште лажима и манипулацијом .Јесте господјо то је политика стеаначка на свим нивоима.Рсзумијем ја вас као мајку али није то политика као обичнс политика него крими стрсначкс политика.И зато смо ту гдје смо .због тог режима у којем жовимо сви ми и наш Давид и наша Дјеца.Јер нико нежели да сутра још неко од нсше дјеце овако заврши.

Name

Срамотан начин

19.04.2018 21:23

Јадан начин на који се у МУП Републике Српске поновно уводи Милош Чубриловић ЧУБРИ..... ЧУБРИ је годинама управљао МУПом и криминал је био под заштитом полиције.....овај што је преузео случај је Додиков и Чубријев играч.....тако да од расвјетљавања нема ништа..... трагедија шта смо себи дозволили....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти

19.04.2018 22:04

Ти немас благе везе са зивотом. Једини и то врхунски оперативац је преузео слуцај. Све до сада голи лопови су били.

Name

Нањусила

19.04.2018 22:37

се ,баба би ми рекла,рога,видило се и сад нико не мозе прицати...то је разлог,просто ко пасуљце...глупи дротови у криминалу.

Name

Верица

20.04.2018 06:05

Синиса костресевиц оперативац???

Name

Прање новца је приоритет

20.04.2018 06:44

Костресевићу као потрцку Милорада Додика и Милоша Чубриловића је приоритет затаскавање прања новца које Додик и Чубри обављају са Аустријским Новоматиц Адмиралом преко фирми НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ доо. Костресевић учествовује у заштити и затаскавању прања новца и по мјери је Лакташких џепароша,а овдје је постављен да заташка убиство и дискредитује Лукача како би чубри опет преузео МУП Републике Српске.

Name

илија цворовиц

19.04.2018 21:34

Сукоб фракција унутар полиције је достигао врхунац.То показује одузимање слуцаја од Илица и додјељивања Костресевицу.Залосно је сто се политика толико уплела у рад полиције.Способни су на маргини а неспособни и подобни на функцијама и боре се за моц и утицај док полиција испаста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

19.04.2018 21:38

И ова потрага за правдом це да избљеди за пар седмица, Као и сви до сада покусаји за правдом, Адиос омладино..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

19.04.2018 22:04

Ја не знам ста вама свима није јасно. Породица Драгицевиц се бори да ссе сазна истина о убиству њиховог сина. И ноко од нас који их подрзавамо немамо право да се правимо паметни око нацина на који они то раде..... А сви ми смо и до сада могли да се окупимо на трговима да смјењујемо, јер ови нису радили свој посао ни раније, а не да цекамо да се деси убиство па да га користимо за русење власти. И да не заборавим, нисам процитала да осим у Бањалуци, Градисци, Приједору и Котор Варосу , организован нити један скуп подрске. Нема ни Бијељине, ни Добоја, ни Требиња....

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Ја

20.04.2018 04:38

Ја неразумијем шта ти неразумијеш.Није ово била борба или окупљање само за Давида него за цјелосну ситуацију и РС и сав криминал о све што се дешава у РС.Да је ово било само индивидуално само за Давида неби ту било ни 20 људи и то можда само прва два три дана.Давид је само био окидаћ и дошао је у време пуцања народа свим незадовољством стања у РС и нормално потресне смрти једног младог момка које засеже свију нас а не само као индивидуа.Овде се политизује манипулише народом.Ако че се решиту убиство једног младог момка брутално претученог и убијеног то изгледа као свемирско достигнуче а не као нормална ствар у сваком нормалном свјету да се починиоци одма ухапсе осуде .Е у том систему што није тако народ је устао због таквог понашања власти.О Вукеличу се и дан данас као и многим другим само говори и ништа .питање хочели се случај Давид решити сам или у пакету са свим осталим мислим да нече.А и ово че бити фарса.Још више је гадно како се манипулише случајем и породицом један дан му је....ш бога шта јоче више овај МАЛИ.а не отац убијеног дјетета.Е сам тај однос власти према Давору је однос према читавом народу и народ је због тога устао и врши притисак.а да нема тога и случај Давид би завршио као и многи Други у ладици или званичан извјештај самоубиство.И сад огромном манипулацијом на Давора све ово нече бити то зашто је оволики народ устао дигао се и против чега је.Протести су скоро свуда јер су људи изреволтирани ето 21 че изачи наши људи пред Црвени трг у Москви Шведској Аустријо Њемачкој у мањем броју и дати подршку Не само правди за Давида него за свију.Али че изгледа остати само правда за Давида а за остале ништа.Јер ово је кренуло у једном правцу због које идеје се народ дигао јер било му је свега дота а сад власт окрече то у своју корист и остаче само пси лају каравани птолазе.А требала се сва кула од камена срушити ане овако извадити само један камен а ово остало све опет исто остати чекајучи неког другог Давида.

Name

Преваранти су то

19.04.2018 22:46

Само се бојим да је ово у овој ситуацији био једини могуци сценарио за власт.Један корумпиран тим замјени вец договорени други и Давидовог оца да доведу како би послије рекли да су дали све од себе,а они це позивати вец припремљене свједоке и осумњицене! Дај Бозе да гријесим !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Канада Ре, Преваранти су то

20.04.2018 03:52

Назалост, мислим да си потпуно праву. Ово сто сад покусавају су морбидни потези. Да су хтјели постено да воде истрагу , онај злотвор Лукац би смјенио тим одмах ујутро 27. марта. Ионако, она целава сподоба И његов ресор није био надлезан за овај слуцај . А тај лицемер Додик је посебна прица. Платио патологу са ВМА да доде али , вјроватно му није смио понудити новац да уради обдукцију " по мјери" па се зезнуо. Није могуце да , вец одмах , након првог дана окупљања градана , није знао све. Посто он тамо одлцује о свему, засто није смјенио Лукаца одмах а с њим И ону целаву сподобу. Ни он није рацунао на оволику упорност градана И Давидових родитеља а то му никако не иде у прилог због избора. Ако се злоцинци пронаду И приведу правди то це бити само зато сто то Додику одговара да би придобио наклоност народа у изборној години. Моје мисљење је , да је промјена назови " тима" тек након мјесец дана назови " истраге" , до перфекције , изрезирана игра манипулатора народом И Давидовим родитељима. МОЛИМ БОГА ДА НИСМО У ПРАВУ НИ ЈА , НИ ТИ.

Name

М

20.04.2018 00:32

Како су изманипулисали овог човјека. Леклер-Костресевић да открије убице? Лично мислим да имају жртвеног јарца,зато су као промјенили тим,јер кад би овај несретни Илић објавио тамо неко име убице,сви би знали да је то подметнуто. А овако сад кад присиле неког несретника да прихвати злочин,рећи ће "па то је то,други људи су радили,нема намјештања" Чуј Милорад формира истражни тим,он као вегета у све се мијеша. Не знам како је овај јадни човјек дозволио да га увуку у ово.Јер и оном са прве године академије је јасно шта раде.Нема од проналаска правог убице ништа,на жалост неко ће отићи у затвор ни крив а можда дужан некоме нешто јест.Видјали смо овај сценарио и раније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ги

20.04.2018 04:04

САМО.ПРАВДА.И.САМО.ПРАВДА.ЗА.ДАВИДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Канада

20.04.2018 05:12

Ма, људи ста председник , ма ко то био , има са истрагом о убиству. Тамо висе ниста није норнално , па посто је то тако да само додам: боји се Додик окупљања , боји И зато се И мијеса у овај слуцај. А зна он сваки детаљ. И ко је убио несретно дијете, И када, И како. До сада је информисан о свему. Сигурно. О овој двојици свиња сто , након свега, прузају руку Давору нецу ни да коментарисем . Људска одпад у буквалном смислу те ријеци. Давидовим родитељима пуна подрска ма које кораке предузели. И ја бих урадио апсолутно све само да смјестим убице И сауцеснике иза ресетака. Сигуран сам да само зато И зиви И да га не интересује ниста друго под овом капом небеском. Ја му се дивим на присебности након онако звјерског муцења његовог дјетета. Ја не бих издрзао. Убијао би их једног по једног ( а знамо да их је били висе И плус полицијска дубрад ). Мислим да Давидов отац зна ко су убице , али је немоцан сам против трулог И до грла корумпираног система власти. Потребна му је помоц свих цеститих људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

20.04.2018 05:12

Ако је промјењен тим људи отворена нова истрага значи да предходна није била у реду и да се неради о суцедиду како је јавности саопштено, већ о класичној ликвидацији.Недолустиво је у 21 вијеку сјривање истине и доказа и прављење од зртве убидтва још пррступника а да зато немате чврсте доказе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гале

20.04.2018 06:02

Класицно одвлацење пазње и разбијање моментума. Боли предсј она ствар за слуцај. Њега брине окупљање људи и сто је промет пао у Агапеу..немате ви народе појма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесте

20.04.2018 07:20

Дали су хришћански назив Агапе и превели то у зачин љубави. Какве љубави за Додикове тајкуне који се окупљају, страначке удворице попут Срђана Амиџића и скоројевиће који имају користи од државе.

Name

Е мој...

20.04.2018 08:24

Сигурно он зиви од кафане!

Name

овако ће бити

20.04.2018 10:22

Господине Давиде, морам да казем да саосјећам са вама али и са свим другим који су изгубили своје најмилије, прије свега своју дјецу. Медјутим очигледно је да сте одласком у палату Предсједника постали предмер манипулација. Казете да је,с обзиром да је то одлучено у палати Предсједника вјероватно уз налог Предсједника, формиран нови тим за истрагу везану за смрт Вашег сина, на чијем челу је Синиша Кострешевић и да сте истог ви поставили. Казете да сте и ви члан тог полицијског тима који спроводиистрагу. Господине Даворе, Синиша Кострешевић је један од највећих следбеника Додика. Синиша већ седам година опструише било какву истрагу у погледу зворничког "Бирча" и "Алумине", а по сазнањима у његовој ладици се налази више предмета везаних за велике преваре и КД, поготово почињена од стране полиције. Господине Даворе Кострешевић је већ дуго један од два највазнија руководиоца у управама криминалитета МУП РС , и ни једна смрт у погледу којих је било поговарања није разоткривена. Да ли је за то крив само Илић. Друго, очигледно је да сте власт притисли доказима и да се власт почиње бојати, али исти не одустају од онога што су и до сада радили да осујете откриће настанка смрти вашег сина и евентуалне починиоце истог. Саопштили сте да сте Ви именовали Кострешевића за шефа тима. Зар мислите да ће иједан полицијски слузбеник смјети да уради било шта друго од оног што је урадјено. А зар није Лукачева изјава на АТВ да је полиција све сјајно урадила. Рекли сте и да су вас уврстили у истразни тим. Даворе, ви сте цивил без икаквих законских овлаштења. Ваша изјава о томе да сте дио тима даје могућност свим адвокатима да сваки доказ прикупљен и достављен тузилаштву од стране тог тима прогласе незаконитим. Власт поново преко Вас пере случај. Вама ће удовољити и преко вас онемогућити било какво казњавање и оних који су извршили дјело и оних који су их послије штитили и помагали им. Даворе, овај МУП неће ништа урадити и не зовите политичаре на скуп, оно су доста урадили. ВОЛИО БИХ ДА НИСАМ У ПРАВУ.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Канада Ре, Овако це бити

20.04.2018 14:40

Из најбоље намјере, зелио бих да Давор процита задње реценице васег коментара. Ако уопсте доде до судења крвницима- ста онда? Мозе се десити да све падне у воду. Зао ми је тог цовјека - надцовјека до бога, Ста урадити , који кораке предузети да би правда за његовог сина била задовољена кад је цио сyстем дубоко у теском криминалу И хаосу ? Претеско је одговорити на то питање.