Осморица из Барселоне играју можда посљедње финале...!

Локални инсајдери откривају ко све може да напусти Камп Ноу на крају сезоне. . .

Фудбал 19.04.2018 | 17:45
Осморица из Барселоне играју можда посљедње финале...!
Биће промена у Барселони следећег лета, у то нема сумње. Чак и ако Барса освоји Куп Краља и дуплу круну, то неће бити довољно да се сезонаоцени као потпуно успешна. Испадање из Лиге шампиона још пече и неко ће морати да одговара за то.

Иако се позиција тренера Валверде пољуљала после дебакла у Риму, мало је вероватно да ће он платити цех. Веће су шансе да ће екипа бити реконструисана него да ће тренер бити замењен. А први кораци за реновирање тима су већ направљени. Потписан је предуговор за бразилским везистом Артуром, Барса има усмени дговор са Антоаном Гризманом, врло су близу одлуке да плате калузулу од 30.000.000 евра заКлемона Ленглеа из Севиље, а не мети су им и тројица Ајаксових талената: Матијас де Лихт, Френки де Јонг иДони ван ден Бек. Да би сви они или неко од њих дошао, мора да се отвори место одласцима неких из актуелног тима.

Према писању добро обавештеног локалног Спорта, финале наредног викенда против Севиље би могло да буде поседлњи меч за трофеј у Барсином дресу за чак осморицу актуелних првотимаца: Луку Диња, Андреса Инијесту, Андреа Гомеша, Пака Алкасера, Дениса Суареза, Нелсона Семеда, Џерија Мину и АлешаВидала.

АНДРЕС ИНИЈЕСТА - Његов одлазак нема вез са чистком, већ са ером којој је једног дана морао доћи крај. Инијеста је већ договорио трансфер у кинески Чонгкинг Дандаи Лифанг. Питање је само да ли иде на лето или на зиму. Добио је понуду која се не одбија и зато је Барса у Бразилцу Артурувећ обезбедила замену.

АНДРЕ ГОМЕШ - О њему је толико тога написано и речено, да је више улудо објашњавати зашто је најбоље за све да се коначно растави тај несрећни брак. Барса га је украла Реалу испред носа пре две године и горко зажалила. Премијерлигаши и Јувентус су идаље заинтересовани тако да ће Португалац највероватније прекинути агонију, а Барса би могла да извуче део од уложених 35.000.000 евра.

АЛЕШ ВИДАЛ - И он виси откако је дошао у Барсу. Прошлог лета је био на ивици одласка, али је остао и добио шансу у неким утакмицама. И зимус је био близу трансфера, али је остао. Трећи пут неће преживети и мораће да напусти клуб. Монћи га хоће у Роми, има још заинтересованих клубова...

ПАКО АЛКАСЕР - Још једно појачање које није отишло даље од улоге епизодисте. Руку на срце, није ни могао у таквој конкуренцији као што је напад Барселоне. По стилу игре се није укопио, а и када би добио шансу не би је искористио. Доласком Гризмана ће бити потписана и његова карта за одлазак. Премијерлигаши су загризли, наћи ће се неко да купи и Алакасера.

ЛУКА ДИЊ - Резервни леви бек је повремено добијао шансу да ускочи уместо Албе и није био превише битан. Није оставио ни добар, ни лош утисак. Али очекивало се више од њега и да још више појача конкуренцијуАлби. У Француској је стартер што би могло да му дигне цену и омогући Барселони да заради на трансферу.

ДЕНИС СУАРЕЗ - Он би најрадије остао у Барселони, а ни навијачи не би имали ништа против да остане. Разуме Барсину филозофију, дете је из куће и играч који је спреман и на епизодне улоге. Када је добијао шансу у континутитету, умео је да је искористи и да буде битан џокер. Али повреде су га спречиле да се избори за бољи статус, а Наполи је заинтересован од зимус да га доведе.

НЕЛСОН СЕМЕДО - Он је дошао летос као решење за наредних неколико година на позицији десног бека и није лоше кренуо. Али како је сезона одмицала, Валверде је ипак изабрао да више верује Серђију Роберту на тој позицији и имао је право. Што због Семедових повреда, што због споре аклиматизације Португалца на стиле игре, што због лимитиране дефанзивне интелигенције. Ипак, његова продаја није приоритет и тренер би желео да га задржи и пружи му још прилика.

ЏЕРИ МИНА - Још један млад дефанзивац који је дошао као појачање у перспективи се није уклопио баш најбоље. Колумбијац је у клубу тек неколико месеци, али се споро уклапа. Због тога би Барса могла да га позајми негде како би стицао минуте и привикавао се на европски фудбал. Валверде инсистира на довођењу једног, а можда и двојице штопера. Али и на останку Вермалена. Што значи да за Мину не би било много места... Његов статус зависи од долазака.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар