Ђукић сигурно остаје до краја сезоне!

Партизан на лето бира новог тренера или. . . ? Ђукић остаје од краја сезоне! Челници Партизана одлучили да не мењају тренера после пораза од Чукаричког. Ђукић ће, како сазнајемо, водити црно-беле најмање до краја сезоне.

Фудбал 22.04.2018 | 09:00
Ђукић сигурно остаје до краја сезоне!
Партизан све мање верује Мирославу Ђукићу. Ако му, уопште, и верује. Једино што нема механизме да га смени и(ли) му пронађе наследника.

Последица је останак актуелног шефа стручног штаба на клупи црно-белих, упркос убедљивом поразу од Чукаричког у првој утакмици полуфинала Купа Србије (2:4) и извесно цементирана позиција до краја сезоне. Кад се оконча, без обзира на учинак у преосталих шест кола плеј-офа и завршници масовнијег такмичења, клуб из Хумске 1 ће расправљати о статусу Мирослава Ђукића.

Разлози због ког је некадашњи селектор и даље тренер су вишеструке природе. Први се односи на сазнање да Партизанова управа у временском теснацу не може да пронађе наследника, следећи се тиче чињенице да нико у овако деликатном тренутку, кад тим делује разорен резултатима и уздрман на психолошком плану, не жели да се лати посла, а можда и најважнији подразумева уговорну обавезу према Ђукићу, јер би у случају раскида сарадње Парни ваљак био дужан да га плаћа све до лета 2019. докад има уговор.

Зато се Партизан тренутно налази у зачараном кругу, уверен да ће из њега наћи излаз на крају сезоне. Дотад ће руководиоци имати времена да брижљиво пречешљају биографије потенцијалних кандидата, с надом да ће неки од њих за месец или два бити расположени да прихвате позив, јер ће имати чисту ситуацију у виду селектирања тима за нову сезону. У оба случаја, ипак, остаје питање обештећења Мирославу Ђукићу, јер сигурно неће поднети оставку и тако ослободити клуб обавезе да га плаћа.

Круг кандидата за новог тренера Партизана, који ће напасти пласман у Лигу Европе и дуплу круну, није широк и подразумева већ помињана имена као што су Владимир Ивић, Александар Станојевић, Илија Столица, Марко Николић...

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар