Будите селектор: Која 23 играча водите у Русију?

Помозите Младену Крстајићу у избору. . .

Фудбал 21.04.2018 | 22:00
Будите селектор: Која 23 играча водите у Русију?
Времена још има, али ситуација се у свим селекцијама мења из дана у дану. Једни улазе у форму, други отпадају због повреда. Места је мало. Само 23 најбоља фудбалера из сваке земље моћи ће да путују на Светско првенство у Русију. И док селектори највећих велесила какве су Немачка, Шпанија или Бразил чупају косу покушавајући да скрате пар имена и за онај продужени списак од 30 имена кормилар Србије Младен Крстајић нема баш толике муке. Али има о чему да мисли јер најбољи тим није увек прост скуп најбољих појединаца, а на Крстајићу је да процени којих ће 23 играча најбоље функционисати.

Квота да ће Србија на СП стићи до осмине финала је 3,00

Ту смо да пробамо да му помогнемо. Или бар да се добро испричамо на једну исконску мундијалску тему. Уз вашу помоћ наравно. Пред вама је анкета којом смо покушали да обухватимо чак и оне играче које стручни штаб репрезентације није узимао у обзир током квалификација за Мундијал. Њих чак 58, да се нико не љути. Ако је неко макар и из строго навијачких побуда барем једном за кафанским столом поменут као потенцијални репрезентативац онда је ту, на списку.

Мада костур екипе отприлике сви знамо. Али за оних последњих пет или шест имена вероватно бисмо се добро порвали у некој галамџијској атмосфери каква увек прати овакве фудбалске јавне расправе.

Било како, бирамо 23 репрезентативца. Тројицу голмана, по два десна и лева бека, четири штопера, четири дефанзивна и централна везна играча, петорицу офанзивнијих, рачунајући ту и крила, те за крај тројицу нападача.

Наравно, Крстајић ће ту имати нешто више опција у зависности од система игре за који се буде одлучио, избора играча који могу да покрију више позиција... Али по ономе што смо видели на четири досадашње контролне утакмице неће ту бити неких претерано радикалних померања.

Дакле, кажите нам: кога бисте водили у Русију? Уз напомену да ће на крају ипак Крстајић са сарадницима изабрати. До 15. маја шири списак од 30 имена. До 4. јуна и коначан списак од 23 имена. До тад ће већ бити и неких припремних утакмица, па ће и слика бити нешто јаснија.

А сад? Којих 23? Ви се питате...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тим

21.04.2018 20:30

Матић,Ивановић,Коларов,Пријовић, Митровић, Љајић и остало играчи који су били шампиони на Н.Зеланду.

ОДГОВОРИТЕ