Полицајка замало остала без ока!

Опет насиље у дербију Софије! Велики софијски дерби између ЦСКА и Левског (2:2) у среду донео је велике нереде на трибинама.

Фудбал 19.04.2018 | 15:15
Полицајка замало остала без ока!
Полиција је ухапсила око 40 навијача Левског који су изазвали експлозију на стадиону у којој је теже повређена једна полицајка.

Њу је погодило стакло у лице и око након експлозије због чега је хитно оперисана. Лекари су успели да јој спасу око.

"То није била петарда, него бомба", рекао је командир Антон Златанов. 

Левски очекује вероватно суспензија стадиона због дивљања његових навијача, а док чека одлуку ФС Бугарске софијски клуб је обуставио продају карата. 

Ово је само један у низу насилних софијских дербија. Прошле године су три члана стручног штаба ЦСКА повређена након што су их навијачи Левског гађали бакљама и камењем. 

Пре четири године тренер ЦСКА Стојчо Младенов остао без свести након што су га навијачи Левског погодили грудвом снега. 

Највећа трагедија догодила се 2000. када је једна особа погинула од експлозије после утакмице.

Левски надокнадио 0:2 и гурнуо Лудогорец ка титули

ЦСКА је водио 2:0 после свега девет минута игре головима Каранге и Енрикеа, али су гости избегли пораз головима Горанова почетком другог полувремена и Паулиња пола сата пре краја утакмице. 

Овом резултату највише се обрадовао лидер Лудогорец који је декласирао Берое са 7:0 и стекао осам бодова предности у односу на ЦСКА. 

Левски је четврти на табели плеј-оф фазе, заостаје три бода за Берое који је на позицији која води у квалификације за Лигу Европе. 

До краја сезоне је остало још шест кола.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар