Вигемарк против изјава Јункера

Шеф Делегације Европске уније у БиХ и специјални представник ЕУ амбасадор Ларс-Гуннар Wигемарк изјавио је данас како није видио никакве интерне документе или анализе извана који би на било који начин упућивале на ризик од оружаног сукоба у БиХ, али и у комплетном региону.

Свијет 18.04.2018 | 17:39
Вигемарк против изјава Јункера
Wигемарк је на молбу новинара прокоментирао изјаву предсједника Европске комисије Јеан-Цлаудеа Јунцкера који је у уторак у Европском парламенту упозорио да ЕУ мора пружити европску перспективу земљама југоисточне Европе како би се избјегло понављање ратних сукоба из 90-их.

Wигемарк сматра да је Јунцкер изнио личне ставове, те да је вјероватно говорио у дугорочнијем контексту, односно у смислу да се те земље врте у зачараном кругу који не доприноси стабилности региона. 
 
Споменуо је и изјаву комесара за европску сусједску политику и преговоре о проширењу Јоханнеса Хахна који је навео да ЕУ не жели увозити нестабилност, већ тежи томе да извози стабилност коју су постигли.  
 
Wигемар је подсјетио и на прошлоседмичну посјету пет парламентараца из Европског парламента који су се током три дана у БиХ сусрели с министарком одбране БиХ Марином Пендеш, министром безбједности БиХ Драганом Мектићем, представницима ЕУФОР-а, те да је њихов званични закључак био да не постоји никакав ризик од оружаног сукоба у БиХ.

Извор: Фена

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бањолуцанин из Дрвара

18.04.2018 17:06

По изјавама Додика и Изетбеговица, а и Вуцица, нисмо далеко од сукоба јадан народ сигурно би нам Игор и брат му у вилу на Дедињу остала фамилија на аеродром да га цувају а ти фукаро брани РС, е па тај филм це бити теско гледати,за оне с друге стране ме није брига

ОДГОВОРИТЕ