Експлозијом мотора исисана из авиона

"Џениферина страст и љубав коју је давала заједници одјекнула је широм земље. Њезин утицај на све и свакога с ким се сусрела никад се неће моћи измјерити. Но највише, била је стијена наше обитељи".

Свијет 18.04.2018 | 13:17
Експлозијом мотора исисана из авиона
Јуче је лет авиокомпаније Соутхwест Аирлинес морао присилно слетјети у Филаделфији након што се дио мотора одломио током лета и разбио најмање један прозор, што је довело до пада авиона и једну жену дјеломично повукло изван кабине. Неко вријеме након тога је објављено да је та жена преминула.

Ради се о 43-годишњој Џенифер Риордан, мајци двоје дјеце из Албукјурка, која се враћала с пословног пута летом из Њујорка према Даласу, кад је мотор тог авиона експлодирао, а шрапнел из мотора разбио прозор крај њезиног сједишта.

Авион је превозио 149 путника из Њујорка у Далас. Како се сазнаје, у кабини авиона је дошло до пада притиска ваздуха након што је комад мотора авиона разбио прозор.  

Један од путника, Марти Мартинез, описао је на Фејсу како мисли да су то били његови посљедњи тренуци, а да је "крв посвуда" у авиону.   



"Мотор авиона је експлодирао и разнио прозор три сједишта од мене. Експлозија је убила жену (или је озбиљно повријеђена) која је сједила поред прозора. Нама су испале маске за кисик", написао је Мартинез на свом Фацебооку.  

Путници свједоче како је авион, након што је дио из мотора разнио прозор кабине, остао пун металних дијелова који су се забили посвуда.

Путници из авиона на друштвеним су мрежама објавили како је до експлозије мотора на авиону дошло на висини од 10.000 метара и да су били сигурни како неће преживјети присилно слијетање.  

"Слијетали смо петнаестак минута, у кабини се чуло да путници плачу. Сви смо били у великом страху, мислили смо да је то крај", написао је Мартинез. Авион је присилно слетио на издвојени дио на којем су дошла возила хитне помоћи и ватрогасци. Неки од путника напуштали су кабину уз помоћ љекара.



Жена која је погинула била је супруга бившег шефа оперативног одјела. На ово је путовање ишла због посла. Била је активна чланица заједнице у Новом Мексику и често је волонтирала.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Плави

18.04.2018 19:25

Покој јој дуси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рг

19.04.2018 03:23

СЛАВА.ЈОЈ.

ОДГОВОРИТЕ