Није се збунила

Америчка амбасадорка при УН Ники Хејли одговорила је економском саветнику Беле куће Лерију Кудлоу који је претходно рекао да се она збунила и "истрчала пред руду" када је најавила да ће САД увести додатне санкције Русији због Сирије.

Свијет 18.04.2018 | 07:26
Није се збунила
"Уз сво поштовање, ја се не збуњујем", рекла је Хејли за Фокс њуз, преноси Ројтерс.

Кудлоу, који је директор Националног економског савета рекао је новинарима на конференцији на Флориди да је могуће да око тог питања "постоји извесна монетарна конфузија".

Хејли је у недељу у интервјуу за Си-Би-Ес рекла да ће амерички министар финансија Стивен Мнучин објавити санкције Русији због континуиране подршке сиријском председнику Башару ал Асаду.

Она је рекла да ће Мнучин то урадити у понедељак, "ако већ није".

Међутим, понедељак је дошао и прошао без објаве санкција, наводи АП.

Кудлоу каже да САД разматрају додатне санкције, али да одлука о томе још није донета. Бела кућа се, како се наводи, такође труди да објасни изјаву Ники Хејли.

"Вашингтон пост" је јуче први јавио да је Трамп обуставио план о додатним економским санкцијама Русији.

Неименовани званичник администрације САД рекао је да је Трамп забринут да би наметање додатних санкција одмах након удара на челу са САД против снага Асада, кога Русија подржава, омело његове напоре да с руским председником Владимиром Путином постигне договоре о борби против исламског екстремизма, безбедности на интернету и другим питањима.

Према речима тог званичника, Трамп је изразио забринутост да би, уколико администрација не поступи обазриво, тензије између Вашингтона и Москве - које су већ на најнижем нивоу откако је Хладни рат окончан - могле да опасно ескалирају.

Ипак, још један високи званичник администрација САД каже да је амбасадорка Хејли помало исхитрено поступила када је најавила нове санкције.

"О санкцијама се дискутовало, али је одлучено да се са њима сачека неко време", појаснио је он.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Оливер Недељковиц добро запамтите то име

18.04.2018 10:09

Ова је следеца председница САД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киро

18.04.2018 19:43

Какви збунила.Он слуса друге,а не свога предсједника.Други су њени шефови. Ово није први пута да она прица једно,а људи око Трампа и сам Трамп друго.

ОДГОВОРИТЕ