Меркел: За напад одговорни и Руси

Њемачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је данас да Русија, као савезница сиријске владе, такође сноси одговорност за наводни напад хемијским оружјем изведен у Источној Гути раније овог мјесеца, али је истакла значај даљег дијалога с Русијом.

Свијет 17.04.2018 | 17:08
Меркел: За напад одговорни и Руси
"Знамо да, у вези са нападом отровним гасом у Сирији, Русија као савезница предсједника Башара ал-Асада сноси заједничку одговорност и то се не доводи у питање, али је ипак важно наставити дијалог са Русијом", рекла је Меркел, преноси "Реутерс".

Она је, на заједничкој конференцији за новинаре са новозеландским колегом, изразила очекивање да ће се са Путином састати у догледној будућности, али је напоменула да још није одређен датум сусрета.

Истовремено, портпарол њемачке владе Штефан Зајберт саопштио је да је канцеларка Меркел данас с руским предсједником разговарала телефоном о начинима да се поспјеши политички процес како би се окончао сукоб у Сирији.

"Њемачка канцеларка и предсједник сагласили су се да политички процес мора бити у средишту напора у циљу окончања вишегодишњег крвавог сукоба", наводи се у саопштењу.

Како је Зајберт додао, "двије стране су разговарале о могућностима с тим у вези", наводи британска агенција.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ангела

17.04.2018 15:29

Пусти прицу, отидји код Трампа да ти јос једном оцита лекцију. Добро пази разговор. Без зезе ! Ако немозес изврсит наредјење, повуци се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леми

17.04.2018 15:55

Руси морају опет у престо

Name

Леми

17.04.2018 15:57

Руси морају у главни град њемачке