Ђукић: Крив сам за дерби, само ја!

Тренер Партизана Мирослав Ђукић преузео потпуну кривицу за пораз и лошу игру црно-белих у "вечитом дербију". "Ми нисмо били ми", каже Ђукић.

Фудбал 17.04.2018 | 17:15
Ђукић: Крив сам за дерби, само ја!
Партизан је подбацио у једном од најважнијих мечева у сезони. Тачније, подбацио је у другом најважнијем мечу у сезони. Поновила се Викторија Плзењ у "вечитом дербију".

Анемични, безвољни, нимало агресивни Партизан лако је положио оружје пред Црвеном звездом, која се није нешто ни превише намучила да победи и, практично, освоји титулу.

Тактика коју је поставио Ђукић је била погрешна или бар играчи нису спровели у дело оно што је оно он од њих тражио.

Два дана после "вечитог дербија", Ђукић се огласио рекавши: "Ја сам највећи кривац, немам никакав проблем са тим. Увек је тренер највећи кривац, ја сам шеф и моја кривица је највећа. Сигурно је да нисмо добро одиграли утакмицу, сви смо тога свесни".

Многи су мишљења и да је Ђукић погрешио у саставу који је одредио за дерби, али он не мисли тако. Каже да би у штампи, да је променио тим а Партизан изгубио, били текстови типа: "Тим који побеђује се не мења".

Али, то никад нећемо знати, зар не?

"Сад се нагађа ко је могао да игра, а то су све злонамерне приче. После битке сви су генерали. Сада приче зашто није играо Тошић и Сума… Ми смо побеђивали и губили утакмице са њима, знамо ко су и шта су они, нису они спорни. А да су играли а ми изгубили, текст би био 'екипа која побеђује се не мења'. Па као Сумин црвени је добра ствар? Као, показао је карактер у том црвеном картону. Моја професија је много озбиљнија. Ја одређујем састав пре него што почне утакмица. И када губимо и када побеђујемо ми смо екипа. Нисмо одиграли као екипа и то је узрок пораза", рекао је Ђукић.

Ипак, тренер црно-белих не бежи од критика на свој рачун.

"Да, критика је тотално на месту, да се искритикује на првом месту тренер. Ми нисмо били ми. Могу да изгубим од било кога, али ми смета кад не будемо ми. Нисмо били агресивни, нисмо ишли по противника", рекао је тренер Партизана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар