Зашто сам ја морао у затвор, а Лука Лазукић не мора?!

Аца Лукас каже да неће одустати док не истера на чистац његов случај са још законитом супругом Соњом Вуксановић.

Занимљивости 17.04.2018 | 15:08
Зашто сам ја морао у затвор, а Лука Лазукић не мора?!
Соња Вуксановић 2. септембра 2017. године полицији је пријавила како ју је Аца Лукас претукао у стану, након вербалног окршаја који су имали. Соња је након тога отишла у Ургентни центар, где је тврдила да има видљиву повреду на нози. С друге стране, Аца Лукас је тврдио да није ни пипнуо своју и даље закониту жену, те да је она била та која је њега гађала предметима из кухиње.

Ипак, Лукас је у Трећем основном јавном тужилаштву 3. септембра признао кривицу, како би, како нам је тада и рекао, био на слободи, а не у притвору док не дочека суђење.

Међутим, након што је Лука Лазукић, супруг Наташе Беквалац, пуштен да се брани са слободе одмах након саслушања у полицији, Лукас бесно пита у чему је разлика између њих двојице, осим у томе што, како и даље тврди, он Соњу није ни пипнуо.

Када се десио случај са мном, за који сви врло добро знају, и за који ја и сада и увек тврдим пред Богом да пипнуо нисам своју супругу, него да сам класично намештен. 

Дакле, када се то десило и када сам ја у полицији давао изјаву, речено ми је дословце: "Из Трећег тужилаштва је дат налог и инсистира се да Аца Лукас, Александар Вуксановић, мора да добије притвор 30 дана и да иде у ЦЗ"! 

Питам тужилаштво и судије и све председнике судова, и све правнике у овој земљи - која је разлика између мене и Луке Лазукића, супруга Наташе Беквалац, па је он пуштен да се брани са слободе, а ја сам морао да признам кривицу коју немам, јер је то била једина могућност да не идем директно у притвор у Централни затвор - каже Лукас.

Разлике, додуше, има! Његова супруга има видљиве повреде, а моја није имала ништа, чак је и различите исказе давала и скоро па евидентно је било да сам ја невин, што бих током суђења и доказао.

Али кривицу сам био принуђен да признам, јер ми је једина алтернатива била Централни затвор! Зашто Лазукић није у притвору, него је пуштен да се брани са слободе? Да ли сам ја другачији, да ли за мене важе други закони? Да ли ико мисли да ћу ја дозволити да ме ико дискриминише на овај начин?! Јавно постављам питање госпођи из Трећег тужилаштва, и обећавам им да се на овоме нећу зауставити! Ко је издао налог тужилаштву, боље рећи наређење, да ја морам по сваку цену да идем у притвор? Имам сазнања да су вршили притисак и на полицију. И зашто онда и Лука Лазукић сада није у притвору или већ осуђен као ја?! - пита се Лукас.

Питам све политичке чиниоце у овој земљи - да ли постоје људи за које је закон оштрији и они за које је мало мање оштар? Питам власт у овој земљи - хоћете ли дозволити да у тужилаштву седе људи који одређују законске мере не по закону, него по личним анимозитетима и допадањима?! 

Обећавам да ћу ово истерати на чистину! Ово је срамота, ово је чиста дискриминација! Будите сигурни да ћу се борити до краја да сазнам на којој основи сам ја овако брутално дискриминисан, господо из Трећег тужилаштва - поручио је Лукас.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар