ФИФА СП 2026. - геј блокада за Мароко?!

Уколико не промени закон који забрањује "хомосексуалне активности" ова афричка држава би могла да има озбиљних пробелма у борби за организацију светске фудбалске смотре.

Фудбал 19.04.2018 | 14:00
ФИФА СП 2026. - геј блокада за Мароко?!
До проглашења организатора Светског фудбалског првенства 2026. године остало је мање од два месеца. За велику част се боре само две понуде, једне од Марока, а друга од удружених северноамеричких држава, САД, Канаде и Мексика. И за сада се већа шанса даје управо афричкој држави, пре свега зато што ће је подржати цео Црни континент који носи чак 55 гласова. А то је капитал који је тешко оборити и оспорити.

Али, када би то био једни пут до организације СП, било би све већ решено, међутим... Пут је трновит и до 13. јуна, дан пре почетка светске светковине у Русији, када ће бити одлучено коме иде организација, свашта може да се догоди што би могло да поремети понуду.

Као на пирмер - да се умешају борци за људска права. Што се заправо већ и догодило. Наиме, ових дана се појавила вест да је понуда Марока озбиљно угрожена због закона који забрањују "хомосексуалне активности". Учесницима истих тамо прети од шест месеци до три године затвора, што је велики проблем за ФИФА-у.

Ускоро следе и последње контроле потенцијалних домаћина СП 2026. када ће се мало више знати о овом проблему. Али сигурно је да ће Мароко морати барем да суспендује овај закон ако мисли да задржи бољу позицију од ривала. 

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар